10.2.15

Ήρθε η ώρα του Δραχμαζάνη!



Και εκεί που αρχίσαμε να συνηθίζουμε πως ζούμε στον αστερισμό του … Μπαρουφάκη, και της μπαρουφολογίας, όπου όποια ανεδαφική σαχλαμάρα ξεστομίσει, ή όποια θεαματική κωλοτούμπα κάνει ο Yanis, ο μεγάλος αυτός οικονομολόγος, η χειμαζόμενη μάζα από κάτω θα τον χειροκροτεί… έρχεται και απασφαλίζει ο Λαφαζάνης.
Και βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση.




Ναι, ο πούρος αυτός συριζαίος, που με την Αριστερή Πλατφόρμα του ήταν εκεί, τις πέτρινες εποχές του 3%, και που δεν ήρθε ως φιρμάτη μεταγραφή από τα ξένα.
Αυτός που έβαζε πλάτη στον Αλέξη, ακόμη και όταν ο μέντοράς του μικρού, ο Αλαβάνος, τον είχε αποκηρύξει ως «θρασίμι»…


Ήταν θέμα χρόνου να εκραγεί ο νέος υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Διότι δεν μπορείς να είσαι ο Δραχμαζάνης, και να αφήνεις τον όψιμο συριζαίο Μπαρουφάκη να σου κλέβει όλη τη δόξα, αλλά και να χαράζει την «αριστερή» πορεία της χώρας για την οποία ψηφίστηκε ο Σύριζας.
Να παίζει δηλαδή με την προκοπή του τόπου, που θα έλεγε και ο Στρατούλης (αν δεν είχε κρυφτεί).
Δεν μπορείς να πουλάς επαναστατική τρέλα τη μια, και να «ποσοστοποιείς» το κακό μνημόνιο την επομένη, θυμίζοντας αυτό που έλεγε ο Βλαδίμηρος κάποτε περί ενός βήματος μπροστά και τριών πίσω.
Όλα και όλα.
Ή τα ανατρέπουμε όλα, ή παραδίνουμε την καρέκλα στον Χαϊκάλη.
Εμείς είμαστε επαναστάτες, είπε με τον τρόπο του, από του βήματος της βουλής ο μπαρουτοκαπνισμένος βετεράνος της κομματικής ίντριγκας, των σταλινικού τύπου διαδρομισμών, και εν πάση περιπτώσει της παλιάς καλής αγωνιστικής και πάνω απ όλα ηθικής Αριστεράς, στους αγώνες της οποίας την πλάτη πουλάνε σήμερα μούρη οι άκαπνοι Μπαρουφάκηδες και οι Αλέξηδες. 
Έτσι, ο Λαφαζάνης άστραψε και βρόντηξε, παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης για το χαρτοφυλάκιο του οποίου προϊσταται.
«Τέλος τα Μνημόνια και η Τρόικα, θα εφαρμόσουμε πλήρως απολύτως και κατά γράμμα το πρόγραμμά μας, το οποίο δεν τεμαχίζεται, ούτε διαιρείται», υπογράμμισε, θυμίζοντας τις παλιές καλές εποχές, τότε που νεαρός κομμουνιστής τα έβαζε με όλους και με όλα!
Και ποιος είδε τον Θεό και δεν φοβήθηκε…
Τέρμα το ξεπούλημα, τέρμα η υποταγή, τέρμα ο δοσιλογισμός… τέρμα όλα.
Κάτι είπε και για την Μέρκελ, αλλά δεν το έπιασα διότι ήδη είχα χ…εί επάνω μου.
Μόνο για ανταρτοδικεία δεν μίλησε ο υπουργός, αλλά θα μου πείτε είναι ακόμη νωρίς.
Ανακοίνωσε πάντως την ακύρωση της περαιτέρω ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ) και προανήγγειλε την επανεξέταση της πώλησης του Ελληνικού (εγκαταστάσεις πρώην αεροδρομίου) και των κοιτασμάτων χρυσού. Παράλληλα προειδοποίησε ότι αναζητούνται νομικά επιχειρήματα για να ακυρωθούν οι συμβάσεις παραχώρησης του Ελληνικού και των μεταλλείων Χρυσού στις Σκουριές.
Κι αν δεν βρεθούν, άφησε να εννοηθεί, τον λόγο έχει ο λαός (ένοπλος, άοπλος, δεν διευκρίνισε).
Τέλος, διαβεβαίωσε με έμφαση ότι ασφαλώς και ισχύει η δέσμευση της κυβέρνησης για παροχή δωρεάν ρεύματος 300 KW ανά μήνα σε 300.000 νοικοκυριά που βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας, και  μάλιστα περιέγραψε το νέο παραγωγικό μοντέλο που σχεδιάζει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Άσχετα αν οι έννοιες «παραγωγικό μοντέλο» και ΣΥΡΙΖΑ είναι εκ προοιμίου αντικρουόμενες….
Και για να μην υπάρχουν αμφιβολίες, ή τυχόν νενεκισμοί μέσα στις τάξεις του ριζοσπαστικού κυβερνητικού σχήματος, ο Λαφαζάνης επανέλαβε με στόμφο, κοιτάζοντας λοξά τον Μπαρουφάκη: «Αν υπάρχουν ακόμα δύσπιστοι μήπως εφαρμόσουμε μέρους του μνημονίου σε ποσοστό  50-  60 ή 70% τους διαβεβαιώνουμε ότι: Κύριοι μην ανησυχείτε τα μνημόνια και η τρόικα τέλος!»
Και αναψοκοκκινισμένος,  συνέχισε λέγοντας «Το πρόγραμμά μας θα το εφαρμόσουμε πλήρως απολύτως και κατά γράμμα. Ας μην ελπίζουν κάποιοι - και δυστυχώς είναι αρκετοί -  ότι οι κυρίαρχοι κύκλοι της Ευρώπης, η κυρία Μέρκελ και ο κ. Σόιμπλε θα μας εκβιάσουν και θα μας αναγκάσουν σε άτακτη υποχώρηση. Το πρόγραμμά μας δεν είναι περιφερόμενη σημαία, δεν θα το αλλάζουμε σαν τα πουκάμισα.
Το πρόγραμμα δεν τεμαχίζεται δεν διαιρείται!
Αν θέλουν κάποιοι  να μας εκβιάσουν και να θέσουν διλήμματα τους λέμε θα επιλέξουν λάθος χώρα, λάθος λαό και λάθος κυβέρνηση!!!!!!
Η κυβέρνηση αυτή δεν εκβιάζεται, γιατί δεν μπορεί να εκβιαστεί ένας ολόκληρος λαός. Η Ελλάδα δεν είναι προτεκτοράτο, δεν είναι όμηρος κανενός…», κατέληξε, και έσπευσε (όπως έμαθα) να πάει για τη μεσημεριανή του σιέστα, αφήνοντας στο πόδι του τον Πάντζα.
Προσωπικά, μετά από αυτή τη καθοριστική τοποθέτηση - παρέμβαση, έχω πλέον πειστεί: Τα πράγματα είναι πολύ χειρότερα απ ότι περίμενα.
Πάω Μασούτη να προμηθευτώ κονσέρβες…
Ραντεβού στα γουναράδικα.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου