22.3.15

12% προμήθεια… με επίκεντρο τον άνθρωπο!



Ή αλλιώς: Επάγγελμα Αριστερός…

Το έχω γράψει επανειλημμένα και το πιστεύω ακράδαντα.
Ότι οι σημερινοί Αριστεροί, και πιο συγκεκριμένα αυτοί του Σύριζα (ριζοσπαστική και καλά Αριστερά) είναι γιαλαντζί.
Μιλάμε για ένα κόμμα μόρφωμα, και συνονθύλευμα δεκάδων τάσεων και αποχρώσεων, όπου στις τάξεις του έχει από Μαοϊκούς ως και πρώην επιτήδειους (στελέχη και παράγοντες) του επί 25 και βάλε χρόνια κατεστημένου κυβερνώντος Πασόκ.
Ιδεολογική ομοιογένεια δηλαδή…




Έλα όμως που ήρθε η κρίση ως  βούτυρο στο ψωμί όλων αυτών των εμπόρων της ελπίδας, και να’σου ένα περιθωριακό γραφικό κόμμα του 3-4%  που θεριεύει, και γίνεται κυβέρνηση μέσα σε πέντε μόλις χρόνια.
Με βουλευτές πούρους Αριστερούς του στυλ Ραχήλ!



Τρέφω τεράστιο σεβασμό τόσο στις θεωρίες του Μαρξ, που όταν γράφτηκαν ήταν νομοτελειακά απαραίτητες, όσο και στις προσπάθειες των παλιών πρωτοπόρων του κομμουνισμού, που θυσίασαν τις ζωές τους για ένα όραμα, έστω κι αν αυτό αποδείχτηκε λάθος εκ των υστέρων (κυρίως για λόγους που έχουν να κάνουν με την εγγενή ανθρώπινη φύση).
Προσωπικά θεωρώ τον Τσε Γκεβάρα π.χ. ως ίσως τον πιο ολοκληρωμένο άνθρωπο που έζησε ποτέ. Με όλα τα καλά και τα κακά του. Ο άνθρωπος αυτός θυσίασε τα πάντα, ακόμη και τη ζωή του, και δεν περιφέρονταν από πάνελ σε πάνελ, πουλώντας ανέξοδη επαναστατικότητα.
Τον ίδιο σεβασμό τρέφω και προς όλους τους δικούς μας παλιούς Αριστερούς, που αν μη τι άλλο, διακινδύνεψαν και αυτοί τα πάντα για τον συνάνθρωπο τους. Ή έτσι τουλάχιστον νόμιζαν.
Το θέμα είναι ότι όντως διακινδύνεψαν, ρίσκαραν, και θυσιάστηκαν (σε πολλά επίπεδα).
Μιλάω για όλους εκείνους που δήλωναν και ζούσαν ως κομμουνιστές σε εποχές που αυτό από μόνο του σου εξασφάλιζε φυλάκιση, εκτόπιση, ακόμη και εκτέλεση. Χώρια ο κοινωνικός κλπ αποκλεισμός.
Ούτε δίπλωμα οδήγησης δεν μπορούσε να βγάλει κανείς στη παλιά καλή Ελλάδα του Καραμανλή του κανονικού) , αν δεν είχε πιστοποιητικό κοινωνικών φρονημάτων, και χαρτί από τον παπά και τον χωροφύλακα του χωριού του. Να μη τα ξεχνάμε αυτά.
Εν πάση περιπτώσει, τόσο διεθνώς όσο και στα καθ ημάς, οι κομμουνιστές δίκαια ή άδικα έπαιξαν και έχασαν.
Ο κόσμος προχώρησε χωρίς την ανάγκη τους, και η διάλυση στα εξ ων συνετέθη της ΕΣΣΔ (που μέχρι και στο φεγγάρι πήγε) τα λέει όλα.
Με αποτέλεσμα οι θυσίες εκατομμυρίων ανθρώπων να πάνε στράφι. Σκόνη στον άνεμο…
Έτσι μείνανε κάποια αναχρονιστικά γραφικά καθεστώτα που στο όνομα του δήθεν Μαρξισμού ρουφάνε το αίμα των πολιτών τους, στερώντας τους από τα πιο βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και αγαθά, και κάποια περιθωριακά κόμματα στη Δύση, που κι αυτά στο όνομα της δήθεν Αριστεράς κάνουν γερές μπίζνες, και όχι απαραίτητα σε οικονομικό μόνο επίπεδο.
Με την παγκόσμια οικονομική κρίση και την επιβληθείσα λιτότητα, να τα στρώνουν το δρόμο στη πολιτική καταξίωση.
Κλασικό παράδειγμα οι δικοί μας σημερινοί Αριστεροί - φίρμες, που εξελίχτηκαν ως τέτοιοι κυρίως  στην εποχή της μεταπολίτευσης,  εξαργυρώνοντας «αγώνες», και ζώντας και πολιτευόμενοι σε εποχές ανώδυνες, και πουλώντας ανέξοδη Αριστερή ιδεολογία ως επάγγελμα, χωρίς κανένα μα κανένα κόστος.
Πόσες πολιτικές καριέρες δεν φτιάχτηκαν από όλους αυτούς, που όχι μόνο δεν ρίσκαραν τίποτα, αλλά έγιναν και «λαϊκοί» ήρωες στα μάτια του πόπολου, όντας τενεκέδες ξεγάνωτοι, που απλά πουλάνε φύκια για μεταξωτές κορδέλες, χαϊδεύοντας αυτιά;
Θα το ξαναπώ: Άλλο Αριστερός σε εποχές δύσκολες, με πραγματικές συγκρούσεις, κα με πραγματικούς κινδύνους, και άλλο Αριστερός σε καθεστώς κοινοβουλευτικής δημοκρατίας, με εξασφαλισμένη την ατιμωρησία, και με κέρδος το κύρος, το γόητρο, το παραγοντιλίκι, και τον βουλευτικό μισθό και τα συμπαρομαρτούντα προνόμια.
Εξάλλου, ποιος απ όλους αυτούς τους γνωστούς Αριστερούς, που κάνανε καριέρα στα πάνελ και στα συνδικαλιστικά και κομματικά γραφεία, έχει δουλέψει πραγματικά; Εκτός κι αν θεωρούμε την νεοελληνική εκδοχή του συνδικαλισμού σε δημόσια υπηρεσία ή οργανισμό δουλειά… Δεν νομίζω.
Κλασικό παράδειγμα ο (Φενταγίν) βουλευτής Καστοριάς του Σύριζα, που δηλώνει επίσημα «ελευθεριστής» και «αναρχικός», και που εργάζεται (λέμε τώρα) στον ΟΤΕ, στον οποίο διορίστηκε το 2008 επί Κ. Κ. δηλαδή επί της ανάλγητης Δεξιάς.
Ο αντισυστημικός αναρχικός που εργάζεται στον συστημικό ΟΤΕ!
Ωραία πράγματα!
Ίσως να πρόκειται για κάποιο είδος τροτσκιστικού εισοδισμού… δεν ξέρω.
Ή ο πολύς Αλέξης, που ενώ δεν έχει δουλέψει ούτε καν σε περίπτερο, δεν έχει διατελέσει ούτε καν γενικός γραμματέας υπουργείου σε πολιτικό διοικητικό επίπεδο, ανέλαβε πρωθυπουργός(!) σε μια από τις κρισιμότερες φάσεις της ιστορίας μας.
Εξ ου και το μαύρο μας το χάλι…
Ίδια περίπτωση με αυτήν του Κωστάκη (του ράθυμου) δηλαδή, μόνο που οι συγκυρίες τότε ήταν ανώδυνες.
Και όλα αυτά έρχονται και δένουν με τη χθεσινοβραδινή αποκάλυψη του Βήματος για τον γνωστό Αριστερό (πρώην ΚΝΕ νομίζω) υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αυτόν που επί δυο μήνες τώρα το μόνο που επιδιώκει είναι διορισμοί και επαναπροσλήψεις στο δημόσιο (ακόμη και επίορκων), λες και αυτό είναι το μοναδικό μας πρόβλημα, και λες και είναι τόσο άγιος, που το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι το ψωμάκι των εργαζομένων.
Και όμως… Και αυτός έκανε, όπως φαίνεται, όχι μόνο πολιτική αλλά και επαγγελματική καριέρα εκμεταλλευόμενος την αγωνία του λαού.
Είναι αυτό που έλεγε ο Μάρξ περί εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.
Κατρούγκαλος δηλαδή. Πως λέμε Μαρξ; Καμία σχέση…
Βέβαια ο Μαρξ δεν ήξερε περί της μάστιγας των μελλοντικών εργατολόγων, οπότε…
Τέλος πάντων, το σκάνδαλο με τον συγκεκριμένο εμένα απλά με επιβεβαιώνει σε όλα όσα πίστευα δυο τρεις δεκαετίες τώρα που παρακολουθώ τα νεοελληνικά πολιτικά πράγματα, και δεν εκπλήσσομαι καθόλου.
Ίσως όμως να βοηθήσει στο να ανοίξουν τα μάτια κάποιων ζαλισμένων συμπολιτών μας και να συνειδητοποιήσουν και αυτοί ότι ο βασιλιάς τους είναι γυμνός.
Και όχι μόνο γυμνός, αλλά και «ψυχικά ανώμαλος».
Και τότε ίσως αναθεωρήσουν τη ψήφο που έριξαν σε αυτό το ρεμπετ ασκέρ, που σε δυο μόλις μήνες έχει καταστήσει την Ελλάδα μπανανία χειρίστης μορφής.
12% προμήθεια λοιπόν, με γνώμονα και επίκεντρο τον άνθρωπο, που θα’ λεγε και ο Στρατούλης (άλλος δουλευταράς προλετάριος κι αυτός).
Βοήθειά μας…

Strange Attractor

ΥΓ-Δεν θα εκπλαγώ καθόλου αν μάθω ότι και ο άλλος υπουργός, εκείνος του Προ. Πο., ο φύλακας άγγελος των μπαχαλάκηδων και των λαθρομεταναστών, διαθέτει καμιά αντιπροσωπεία αποκλειστικής εισαγωγής σπρέι με μπογιά, ή εισπράττει ποσοστό επί των ελληνοποιήσεων...
Βέβαια θα μου πείτε εδώ βάλανε υπεύθυνη είσπραξης δημοσίων εσόδων την άλλοτε πασιονάρια του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ!
Στις προμήθειες θα κολλήσουμε;
Τι να λέμε…

ΥΓ2- «Θα καταργήσουμε το μνημόνιο»!
Ναι; Και τι ποσοστό προμήθειας χρεώνετε;

1 σχόλιο:

  1. Ποιος Καρούμπαλος,Κατρούγλαλος,πως λεγετε.Που είναι οι καλές παλιές εποχές με τον θίασο του Σαμαρά.Τι να θυμηθεί κανείς;Την Βούλτεψη,τον Άδωνη και τον Γιακουμάτο ή τον Μπαλτάκο.Α,ρε κατακαημένη Ελλάδα,ποιοι σε κυβέρνησαν!

    ΑπάντησηΔιαγραφή