22.3.15

Αντιμνημονιακός με το αζημίωτο;Ως «συνεπής αντιμνημονιακός» αυτοπροσδιορίστηκε στην συνέντευξή του ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης, κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, και μπράβο του.
Μόνο, που όπως κάνουν και πολλοί άλλοι, ξέχασε να βάλει τον απαιτούμενο αστερίσκο στον αυτοπροσδιορισμό του.Υπήρξε αντιμνημονιακός ως πολιτικός ή ως δικηγόρος με με το αζημίωτο;
Η κατάργηση του μνημονίου, στόχο για τον οποίο ξόδεψε χιλιάδες εργατοώρες στα τηλεοπτικά παράθυρα, είχε και προμήθεια  12%...Υπάρχουν πολλά κενά και περισσότερα ερωτηματικά στις εξηγήσεις που έδωσε ο κ. Κατρούγκαλος μετά την αποκάλυψη ότι ήταν μέτοχος σε εταιρία δικηγόρων που έκανε αγωγές στο ελληνικό δημόσιο για επαναπρόσληψη απολυμένων με προμήθεια 12%.
Το πρώτο ερωτηματικό είναι γιατί ενώ έγινε ευρωβουλευτής αποφάσισε το καλοκαίρι του 2014 να εγκαταλήψει την παλιά δικηγορική εταιρία,  συστήσει νέα η οποία ξέρουμε ότι ασχολιόταν τουλάχιστον με υποθέσεις μισθολογικών διαφορών με το δημόσιο.
Είχε τον χρόνο ο ευρωβουλευτής Κατρούγκαλος να ασχολείται και με δικηγορικές υποθέσεις;
Το δεύτερο και μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι αν η επαναπρόσληψη των απολυμένων θα έφερνε προσωπικό οικονομικό όφελος για τον υπουργό.
Ο υπουργός ισχυρίζεται ότι όλα τα δικαιώματα για ζητήματα αμοιβών τα έχει εκχωρήσει στη δικηγορική εταιρεία της οποίας ήταν μέλος μέχρι τα μέσα του 2014. Η εφημερίδα «Το Βήμα» υποστηρίζει ότι με το συμβόλαιο αποχώρησης ο υπουργός φρόντισε να διατηρήσει τα πλήρη δικαιώματα για τον εαυτό του, τα οποία πιθανώς να καρπωθεί μετά την αποχώρησή του από τον υπουργικό θώκο.
Το τρίτο ερώτημα είναι: η νέα δικηγορική εταιρία στην οποία εντάχθηκε ο κ. Κατρούγκαλος στα μέσα του 2014 εξακολουθεί να λειτουργεί; Και αν ναι, τι κάνει; Εκ του δημοσιεύματος φαίνεται ότι η εταιρία όχι μόνο ήταν ενεργή ακόμη και μετά την υπουργοποίηση του κ. Κατρούγκαλου (27.1.2015), αλλά και με υπογραφή του χειριζόταν μισθολογικές διαφορές υπαλλήλου με το δημόσιο.
Δηλαδή ο δικηγόρος Κατρούγκαλος  ζητούσε από τον υπουργό Κατρούγκαλο μισθολογικές διαφορές για έναν πελάτη του;
Με το αζημίωτο κι αυτό;
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλα όσα δήλωσε στην συνέντευξη-ποταμό ο υπουργός είναι αληθή. Ότι η υπόθεση είναι μία τεράστια παρεξήγηση και τα όποια κενά οφείλονται σε αβλεψίες και κακό timing.
Θα παραμείνει όμως θαυμαστή η πολυσθένεια του κ. Κατρούγκαλου ο οποίος ήταν ταυτόχρονα καθηγητής ΑΕΙ, δικηγόρος και πολιτικός (ευρωβουλευτής, υπουργός κ.λπ.)
Προφανώς όταν είναι κάποιος αντιμνημονιακός τα προλαβαίνει όλα, εκτός από το να δηλώσει ως τι πολεμά το μνημόνιο: ως στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, ή ως δικηγόρος που θα είχε προμήθεια από την κατάργησή του; 

Πάσχος Μανδραβέλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου