1.3.15

Ρεαλισμό Αλέξη, κι όχι το «κρέας-ψάρι»!



 …ή όταν «Οι μεγάλες προσδοκίες» του Κάρολου Ντίκενς συνάντησαν τους «Θεσμούς» (λέγε με Τρόικα).





Δεν αισθάνομαι την ανάγκη ύστερης δικαίωσης των φόβων μου περί «Μη Αριστεράς της Μη-Ευθύνης».
Ούτε και το ευχόμουν, για το καλό των παιδιών μου.
Παρόλα αυτά, η πραγματικότητα αμείλικτη και η πίεση χρόνου μεγάλη.
Η μεταστροφή κι η προσαρμογή, ραγδαία…


Ένας περίπου μήνας για τη νέα Κυβέρνηση, ένα μήνας αυτοσχεδιασμών και θεατρινισμών, ένας τραγικός μήνας, που μας απομακρύνει με τα τερτίπια της από τις αγορές όλο και πιο πολύ.
Το στίγμα της νέας κυβέρνησης, όπως αρχίζει να φαντάζει, θολό κι αμφίβολο πια, σε ό,τι αφορά το Αριστερό της πρόσημο.
Εμφανώς αποδομείται η κοινωνική συμμαχία του 37%, καθώς ματαίωση ή ισχνή εφαρμογή των εξαγγελιών διαφαίνεται. Το κραυγάζουν και τα μικρά και τα μεγάλα…
Ξεκινώντας από τη στροφή στο ρεαλισμό (υπογραφή συμφωνίας στο Eurogroup, έκκληση της εταιρείας Lazard να συνδράμει το κυβερνητικό επιτελείο ενώ ο Τσίπρας στο παρελθόν έχει καταγγείλει την εν λόγω εταιρεία από το βήμα της Βουλής). Και συνεχίζοντας με μικρές, λαϊκίστικες τρίπλες απολύτως οπισθοδρομικής υφής, προϊόντα άλλων, ξεχασμένων εποχών.
Ξανανοίγει η ΕΡΤ και αυξάνεται και το ανταποδοτικό τέλος της ΔΕΗ σε μια εποχή που θα έπρεπε όλοι οι φόροι υπέρ τρίτων να καταργηθούν αβλεπεί!
Οι συνδικαλιστές ξανά κριτές των συναδέλφων τους στα πειθαρχικά (για να συντηρείται η συντεχνιακή μαφία), τα Πρότυπα και Πειραματικά σχολειά σε πλήρη ακύρωση (η Αριστεία είναι στρεβλή φιλοδοξία κατά τον Υπουργό Παιδείας), κατάργηση του ΑΣΕΠ για τους εκπαιδευτικούς.
Καλά δε θα σπάγαμε το πελατειακό κατεστημένο;
Δηλώσεις απεριόριστης στήριξης από Γιάννα και Τζίγκερ.
Καλά δε θα φορολογούσαμε τους ολιγάρχες;
Κι οι εναγκαλισμοί Άνθιμου, η επιτομή του κιτς!
Καλά δε θα διαχωρίσουμε το Κράτος και την Εκκλησία;
Με υπόκρουση την παντελή έλλειψη ρευστότητας ο κύριος Βαρουφάκης δήλωσε στο Bloοmberg ότι οι Έλληνες θέλουν περηφάνια, όχι λεφτά και δουλειές...
Ο οποίος Βαρουφάκης την παρρησία του την αντλεί από το γεγονός ότι ουδέποτε βρέθηκε χωρίς λεφτά και δουλειά.
Κι ο οποίος Βαρουφάκης, ενώ διαχειρίζεται πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας, με χρηματοδοτικό κενό 11 δισ € μέχρι τον Ιούνιο και έλλειμμα προϋπολογισμού 2015 1 δισ €, βρίσκει χρόνο να τουιτάρει συνεχώς και να συνεντευξιάζεται μέρα νύχτα.
Κι ενώ κραυγαλέα μένει μετέωρο και εκκρεμεί το πρόγραμμα που υπέγραψαν στο eurogroup, ένα πρόγραμμα που απαιτεί άμεσα μορφοποίηση, αριθμοποίηση και πρακτικές συντεταγμένες, η κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει επί 12 ώρες για να κάμψει ιδεολογικές εμμονές των ακραίων στοιχείων της.
Ο Υπαρκτός Σουρεαλισμός σε δημιουργικό οργασμό!
Η «τρόικα « είναι «τρόικα» κύριοι όπως κι αν τη βαφτίσατε! Και τα ζητήματα που καλείστε να διαχειριστείτε σύνθετα και απολύτως διεθνοποιημένα.
Η λαϊκή εντολή που έχετε είναι για ουσιώδεις μεταρρυθμίσεις στην απονομή Δικαιοσύνη, στη φορολόγηση, στις αδικίες σε βάρος των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα.
Ενώ ζούμε σε στρεβλό περιβάλλον που αποδυναμώνει την επιχειρηματικότητα με αντικίνητρα, κι οι επενδυτές φεύγουν τρέχοντας, ενώ συντηρούμε προύχοντες των κλειστών επαγγελμάτων κόντρα στις επιταγές της Ευρωπαϊκής Νομοθεσίας, ενώ το Σύνταγμα απαιτεί επείγουσα αναθεώρηση πλείστων άρθρων.
Ενώ ιδιωτικοποιήσεις σωσίβια για την αναπτυξιακή ατζέντα εκκρεμούν, δεν υπάρχουν πολυτέλειες για ιδεολογικές ή οποιεσδήποτε άλλες παρωπίδες.
Είσαστε κυβέρνηση όλων των Ελλήνων…

Άννα Ελευθεριάδου-Γκίκα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου