31.3.15

Να τη χαιρόμαστε τη κυβέρνησή μας!



Έκατσα κι εγώ, όπως οι περισσότεροι Έλληνες χθες βράδυ, για να δω τι έχει να μας πει ο ριζοσπάστης πρωθυπουργός μας, αυτός που τόλμησε να τα βάλει με τους κακούς τοκογλύφους για πρώτη φορά στην ιστορία της Ελλαδίτσας μας. Που παρεμπιπτόντως, από γεννησιμιού της (ακόμη και πιο πριν, επί 1821) ζούσε αποκλειστικά από τα δάνεια των ξένων, αλλά ας μη το κάνουμε θέμα.




Και τι είδα; Μια κακοστημένη παράσταση, που στήθηκε για να στηθεί, και που αντί να μας διαφωτίσει, ή έστω να μας ενημερώσει για τις «σκληρές» διαπραγματεύσεις, για τις (και καλά) μεταρρυθμίσεις, για την οικονομία, για το μαύρο μας δηλαδή το χάλι… για όλα αυτά που μας ταλανίζουν κα μας έχουν κάνει στομαχικούς…  μας σκοτείνιασε έτι περαιτέρω τη ψυχή, και μας μαύρισε τη καρδιά. Τη δική μου τουλάχιστον, διότι ακόμη υπάρχουν ουκ ολίγοι συμπατριώτες μας, που ακούνε Τσίπρα και σεληνιάζονται, περιμένοντας αύριο μεθαύριο (μόλις γυρίσει ο στρατάρχης Πάνος από τας ΗΠΑ), να πάρουμε την Πόλη (όπως πήραμε το Βερολίνο)!



Με πρόεδρο και συντονίστρια της παράστασης αυτής την κακιασμένη ντομινατρίξ με τη στριγκιά φωνή, και την δική της ιδιαίτερη ατζέντα, η οποία δεν δίστασε να εγκαλέσει ακόμη και τον Σαμαρά, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω είναι ενεργός εκλεγμένος βουλευτής από τη χρονιά που εκείνη … γεννήθηκε!
Τέλος πάντων, η βουλή έχει την πρόεδρο που της αξίζει, και εν πάση περιπτώσει ας πρόσεχε κι ο Σαμαράς όταν την ψήφιζε για το σοβαρό αυτό αξίωμα.
Και μιας και ανέφερα αξιώματα, τι μου’ρθε χθες βράδυ στο μυαλό βλέποντας τον Νικολόπουλο να μιλάει από βήματος ως αρχηγός κόμματος, αντικαθιστώντας τον Καμένο;
Ότι αν (μακριά από δω) πάθει κάτι ο Αλέξης μας, τον αντικαθιστά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Πάνος Καμένος (ο επονομαζόμενος και στρατηλάτης). Μέχρι εδώ όλα καλά. Τι γίνεται όμως αν πάθει κάτι κι αυτός; Συνταγματικά, νομίζω αναλαμβάνει η Ζωζώ ως πρόεδρος της Βουλής (μπρρρρρ……).
Πολιτικά όμως; Μήπως ο αντικαταστάτης του  αντικαταστάτη του πρωθυπουργού;
Δηλαδή ο έτσι που λέγαμε; Παναγία και Χριστέ μου….
Τέλος πάντων, το κύριο ζήτημα είναι για ποιο λόγο χρειάστηκε να συγκληθεί εκτάκτως η ολομέλεια της βουλής;
Μήπως για να χαϊδέψει ο Αλέξης τα αυτιά των συνιστωσών του;
Μήπως για να ρίξει το φταίξιμο για τα αδιέξοδα στους κακούς σαμαροβενιζέλους;
Σε εσωτερικούς δηλαδή «πεμπτοφαλαγγίτες» που συνεργάζονται ανίερα με τους ξένους τοκογλύφους για να πνίξουν την «επανάσταση» που έφερε ο Σύριζα στην Ελλάδα, πριν αυτή περάσει τα σύνορα και διαχυθεί στην υπόλοιπη Ευρώπη, με αποτέλεσμα να τρεκλίζει ο κακός καπιταλισμός που μας ρουφάει το αίμα με μπουρί αφού;
Ξεχνώντας βέβαια να μας πει ότι όντως η Ευρώπη τρέμει τον Σύριζα, για εντελώς διαφορετικούς όμως λόγους. Δείτε την κατάντια των Ποντέμος, και την καταβαράθρωση της Λεπέν…
Σε λίγο θα εξαφανιστεί από τον χάρτη και το Ντα Λίνκε, έτσι όπως το πάει ο Σύριζα.
Ο οποίος όντως άλλαξε την Ευρώπη! Την ξύπνησε και την έκανε σαφώς πιο φιλογερμανική.
Μέχρι και τον Σαρκοζί ανέστησε η ανικανότητα του Αλέξη, που σαφώς και βγαίνει προς τα έξω, άσχετα αν τα ντόπια παπαγαλάκια των ΜΜΕ τον παρουσιάζουν σαν ένα  μίγμα Τσε Γκεβάρα με Μέγα Αλέξανδρο (και ολίγον τι Τζανετάκο θα συμπλήρωνα εγώ).
Προς τι λοιπόν όλο αυτό το κακόγουστο σόου, όπου τις αερολογίες του Αλέξη ήρθε να σιγοντάρει ο πολιτικός του σύμμαχος Μιχαλολιάκος, υπό την υψηλή εποπτεία και καθοδήγηση της Ζωζώς;
Τον οποίο Μιχαλολιάκο ο Σαμαράς έβαλε μέσα (έτσι δεν λέγανε;) και ο Τσίπρας άφησε ελεύθερο… να τα λέμε αυτά. Διότι δεν μπορεί να ισχύουν δυο μέτρα και δυο σταθμά, και να ξεχνάμε την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης όταν δεν μας βολεύει πολιτικά…
Και όχι μόνο άφησε ο Αλέξης ελεύθερους τους χρυσαυγίτες, αλλά συνετέλεσε και στο να πεθάνει ο Σήφης ο Κροκόδειλος, ο οποίος δεν άντεξε δυο μήνες Πρώτη Φορά Αριστερά, και ψόφησε της πείνας (όπως οσονούπω και όλοι εμείς οι υπόλοιποι).
Με αυτά και με αυτά, ο γνήσιος πλέον μερκελιστής Αλέξης, έδειξε για μια ακόμη φορά την πλήρη ανεπάρκειά του. Όπως πιο πριν ο Δρ. Μπαρουφάκης (αλήθεια που χάθηκε αυτός; Χα χα χα…) 

Ο πολύς πολιτικός ηγέτης που θα έσκιζε τα μνημόνια την επομένη της εκλογής του, έρχεται σήμερα δυο μήνες μετά, και απλά ψελλίζει με το στραβό το στόμα παράπονα - κατηγορίες, εναντίον ασχέτων, θυμίζοντας τα κακομαθημένα παιδάκια εκείνα που κλαίνε όταν δεν τους παίζουν τα υπόλοιπα, επειδή πολύ απλά ΔΕΝ ξέρουν μπάλα.
Όλο αυτό το σκηνικό που ζούμε σήμερα, και που στην ουσία είναι μια μάχη μεταξύ προόδου και οπισθοδρομικότητας, μεταξύ Ευρώπης και Τρίτου Κόσμου, μεταξύ της λογικής και του παράλογου, όλο αυτό λοιπόν έχει ξαναπαιχτεί στο παρελθόν.
Και δεν αναφέρομαι στη Δημοκρατία της Βαϊμάρης που όλοι (πλην Αλέξη) γνωρίζουμε που οδήγησε, αλλά στην χρόνια κόντρα μεταξύ Τρικούπη και Δεληγιάννη, οι οποίοι διαδέχονταν ο ένας τον άλλο στην πρωθυπουργία, με τον πρώτο να προσπαθεί μάταια να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα, σε μια πάμφτωχη χώρα που διέλυε κάθε τόσο ο Μέγας λαϊκιστής αντίπαλός του, ο οποίος τελικά την οδήγησε σε πτώχευση, αλλά και σε στρατιωτικό φιάσκο (τότε που παρακαλούσαμε τους κακούς ξένους να πείσουν τους Τούρκους να μη προελάσουν ως την Αθήνα).
Αυτό το σκηνικό μου θυμίζει σήμερα η πολιτική μας κατάσταση.
Με έναν κατασυκοφαντημένο και παρεξηγημένο μέχρι αηδίας Σαμαρά να προσπαθεί να βάλει τάξη και να μας κρατήσει στην Ευρώπη, και έναν ολίγιστο Τσίπρα (με τη βοήθεια Καμένου και Μιχαλολιάκου) να προσπαθεί να μας πάει μερικές δεκαετίες πίσω.
Και ο λαός να αναθεματίζει την ώρα και τη στιγμή που ψήφισε Αλέξη, και να παρακολουθεί αμήχανος, μη γνωρίζοντας τι του ξημερώνει αύριο… κυριολεκτικά όμως. Πόλεμος, χρεοκοπία, δραχμή, πείνα, λιτότητα, δελτία στα τρόφιμα και στα καύσιμά, τι;
Και ο Αλέξης όχι μόνοι δεν απαντά, ανάθεμά με αν ξέρει, αλλά το παίζει και τζενεραλίσιμο, απειλώντας με ειδικά δικαστήρια, και τρίχες κατσαρές…
Αντί να απολογηθεί για την διάλυση των πάντων, και για τις κωλοτούμπες του επί παντός επιστητού που είχε υποσχεθεί προεκλογικά και που δεν πρόκειται ποτέ να γίνει.
Εκτός κι αν ο κόσμος μασάει από αυτό που άκουσα φερ ειπείν σήμερα από τον Δ. Μάρδα, όπου ο ΕΝΦΙΑ θα ισχύσει φέτος αλλά όπου να’ ναι θα καταργηθεί! Μη χαίρεστε, διότι θα τον αντικαταστήσουν, είπε, με κάτι άλλο παρόμοιο.
Ή απλά θα του αλλάξουν το όνομα, λέω εγώ ο πονηρός.
Σ’ αυτά είναι μάνα ο Σύριζα…
Να τον χαιρόμαστε!

Strange Attractor

2 σχόλια:

  1. Η άχρηστη πληροφορία της ημέρας:Ο Σαμαράς έχει βγάλει την αντρική σχολή!!
    Τι ζούμε θεέ μου;
    Που είναι ο πάτος της παρακμής σε αυτή την χώρα;
    Αυτός ο απίθανος τύπος ήταν πρωθυπουργός;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ακούγεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαγορεύσει τη λέξη ΑΝΔΡΕΙΑ ως ρατσιστική και σεξιστική. Οπότε κουράγιο φίλε... νικάμε!

      Διαγραφή