26.3.15

Έβαλε μυαλό ο Τσίπρας;



Η Ελλάδα των επόμενων δεκαετιών  μέσα στις επόμενες 10-15 μέρες.
Οι εξελίξεις είναι καταιγιστικές και όπως όλα δείχνουν ο Αλέξης Τσίπρας θα χρειαστεί μια ακόμη πιο ευρύτερη στήριξη για να περάσει την νέα συμφωνία με τους εταίρους.
Ηδη η Αριστερή Πλατφόρμα και οι κ.κ Δούρου και Κωνσταντοπούλου δείχνουν να είναι ξένο σώμα μέσα στην κυβέρνηση.




Εφτασε μάλιστα η Δούρου να απαντήσει στους επικριτές της για τα βασιλοχουντικά πανηγυράκια με τους στίχους του Νίκου Καλογερόπουλου από τον "Καραισκάκη"
-Οταν γυρίσω θα σας γαμήσω...
Αυτό το τραγούδι αφιέρωσε στους επικριτές της ανάμεσα στους οποίους και ο Παπαδημούλης...


 
Ο Τσίπρας, σύμφωνα με ρεπορτάζ από το Κουρδιστό Πορτοκάλι, μετά και από την συνάντηση 5 ωρών με την Γερμανίδα Καγκελάριο διαπίστωσε πως δεν έχει χρόνο στην διάθεσή του άσε που κινδυνεύει από στιγμή σε στιγμή να βρεθεί μπροστά στην χρεοκοπία ενός ιδρύματος που θα προκαλούσε σοκ στην ελληνική κοινωνία.
Η λύση των εκλογών εδώ που βρίσκονται τα πράγματα περισσότερα προβλήματα θα δημιουργούσε παρά θα έλυνε.
Ετσι η συνεργασία και με κάποια άλλα κόμματα είναι σχεδόν μονόδρομος.
Το ΠΟΤΑΜΙ είναι αυτή την στιγμή ο πλησιέστερος πολιτικός συγγενής της κυβέρνησης και όπως όλα δείχνουν οι συζητήσεις ανάμεσα στους Τσίπρα-Θεοδωράκη-Βαρουφάκη έχουν προχωρήσει σε βάθος.
Οι εταίροι εμφανίζονται αποφασισμένοι να στηρίξουν τις τράπεζες-όσο αυτές αντέχουν-αλλά όχι τον δημόσιο τομέα του Κατρούγκαλου.
Ο Τσίπρας που βρέθηκε μέσα στο καμίνι της καγκελαρίας γνωρίζει τις προθέσεις τους.
Κι όπως όλα δείχνουν επέλεξε να κάνει ότι μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο ευρώ αδιαφορώντας για τις απώλειες κάποιων συνιστωσών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου