16.4.15

Όλοι φοβούνται αλλά κανείς δεν φωνάζει!



 Και να που φτάσαμε στο μη παρέκει. Στο σημείο μηδέν, εκεί που ακόμη και ο Βενιζέλος που έλεγε ότι σε δύο μήνες μπορεί να χαθούν θυσίες ετών, δικαιώνεται.
Πράγματι, αν αυτή η κυβέρνηση δεν ήταν μόλις 80 ημερών θα είχε δικαίωμα οποιοσδήποτε να ζητήσει παραίτησή της και να πάμε σε εκλογές.



Αν η χώρα δεν ήταν στο χείλος της χρεοκοπίας η μόνη λύση ήταν η προσφυγή στις κάλπες διότι τέτοια καταστροφή ούτε η... ολόμαυρη ράχη των Ψαρών δεν έχει ξαναζήσει…



Τέτοιες απανωτές γκάφες, παλινωδίες και ερασιτεχνισμοί δεν έχουν υπάρξει ούτε στις χειρότερες κυβερνήσεις της μεταπολίτευσης.
Ο δε πρωθυπουργός, αυτός που ως αντιπολίτευση κατήγγειλε τους πάντες και τα πάντα, τώρα κρύβεται στον γυάλινο πύργο του Μεγάρου Μαξίμου και κάνει συσκέψεις για να σώσει τα προσχήματα.
Από που να ξεκινήσουμε: Στα Προπύλαια γίνεται χαμός, έχει γίνει στέκι ναρκομανών κι εμπόρων ηρωίνης διεθνών κυκλωμάτων και η Αστυνομία παρακολουθεί απαθής γιατί δεν θέλει να ανησυχήσει τους μπαχαλάκηδες.
«Τι θέλετε να ανοίξουν κεφάλια;» αναρωτήθηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ναι κύριε βουλευτά τζάμπα μάγκα. Να ανοίξει κανένα κεφάλι, έτσι κι αλλιώς τίποτα δεν έχει μέσα. Να παραδειγματιστούν και να σταματήσουν να διαλύουν τα πανεπιστήμια».
Και σα να μην έφταναν όλα αυτά η Αστυνομία αντί να πιάσει τους κουκουλοφόρους της Πρυτανείας συλλαμβάνει περαστικούς επιχειρηματίες από την Αλγερία γιατί τους πέρασε για μπαχαλάκηδες.
«Στο Μεγάλη Βρετάννια μένουμε κύριε Αστυνόμε», έλεγαν αυτοί, αλλά που να ακούσουν.
Και η κατάληψη συνεχίζεται αλλά κι αν σταματήσει οι μπαχαλάκηδες έχουν προαναγγείλει κι άλλους... αγώνες.
Πάμε στο χάος με τους μετανάστες. Αφού επί χρόνια έλεγαν ότι έχουν σχέδιο για το μεταναστευτικό ήρθε η ώρα της πληρωμής.
Δυστυχώς μαζί πληρώνει και η Ελλάδα. Βάζοντας υπουργό μια απίθανη δικηγόρο που έβγαλε λεφτά κι έκανε καριέρα κάνοντας τον συνήγορο μεταναστών, τώρα τρέχει να μαζέψει τα κομμάτια της.
Η Χριστοδουλοπούλου μας απαγορεύει να λέμε μετανάστες, αλλά... πρόσφυγες. Δεν είναι παράνομοι αλλά... παράτυποι.
Δεν γυροφέρνουν στο κέντρο γιατί δεν έχουν που να πάνε αλλά κάνουν... ηλιοθεραπεία.
Τέτοια υπουργό δεν έχει ξαναζήσει ο τόπος.
Είναι η ίδια που πριν ακόμη ορκιστεί υπουργός είχε βάλει τους συνεργάτες της να καταθέτουν προτάσεις για να ανοίξουν τα σύνορα και να δίνονται ιθαγένειες στο άψε σβήσε.
Έδωσε το σήμα στους απανταχού ταλαίπωρους ότι η Ελλάδα είναι «ξέφραγο αμπέλι» και τώρα η χώρα μας είναι στις πρώτες... προτιμήσεις των μεταναστών.
Και τι κάνει η κυβέρνηση τώρα που η πατάτα καίει και την βρίζει όλος ο κόσμος; Ανακοινώνει μέτρα και κάνει γκάφες.
Ο Σακελλαρίδης ανακοίνωσε ότι όλοι οι Σύροι θα έρχονται ελεύθεροι στην Ελλάδα, θα παίρνουν ταξιδιωτικά έγγραφα και θα φεύγουν σε όποια ευρωπαϊκή χώρα γουστάρουν.
Δηλαδή η κυβέρνηση κατήργησε την ευρωπαϊκή νομοθεσία χωρίς να ρωτήσουν κανέναν.
Μόλις κατάλαβαν ότι έκαναν τεράστια γκάφα τα μάζεψαν αλλά έδειξαν με πόση προχειρότητα κι έλλειψη σχεδίου αλλά και αριστερίστικη νοοτροπία λειτουργούν.
Όσο για τα άλλα μέτρα;
Θα φτιάξουν κέντρα φιλοξενίας σε όλη την Ελλάδα κι όποιον χωρέσει χώρεσε. Δηλαδή θα φτιάξουν στρατόπεδα συγκέντρωσης και νέες Αμυγδαλέζες τις οποίες κατήγγειλαν.
Και μέσα στις γκάφες, την καταστροφή, την κοινωνική κατακραυγή, το θρίλερ με την οικονομία συνεχίζεται.
Χάνεται και η 24η Απριλίου και νέα προθεσμία μπας και δούμε χρήματα από τις δόσεις η 11η Μαΐου. Αλλά μέχρι τότε το ατύχημα είναι πιθανό, η αδυναμία πληρωμών είναι σχεδόν βεβαία.
Τι κάνει η κυβέρνηση; Τι κάνει ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης;
Απλά τίποτε.
Αφήνουν το χρόνο να περνά λες και υπάρχει περίσσιος. Την ίδια στιγμή Ευρωπαίοι και ΔΝΤ προετοιμάζονται για Grexit, το δηλώνουν παντού αλλά η Αθήνα κοιμάται. Ξυπνάτε ρε, μας πήρανε φαλάγγι.
Φυσικά η χώρα ζει στο ρυθμό της Ζωής του πρατηρίου. Εκεί που η ζωή είναι ωραία, τα λάστιχα αλλάζουν με μια εντολή, η λογική του «ξέρεις ποιος είμαι εγώ» κυριαρχεί και στην... πρώτη φορά αριστερά.
Αλήθεια; Η λαλίστατη Ζωή η πορφυρογέννητη που χάθηκε;
Γιατί δε μιλάει; Κατάπιε τη γλώσσα της;
Αυτή είναι η κατάσταση της χώρας, δυόμιση μήνες μετά τις εκλογές.
Αυτή είναι η εικόνα ενός σύγχρονου κράτους που θέλει να είναι ευρωπαϊκό, να έχει νόμους και κανόνες.
Δεν ξέρουμε αν το καταλάβατε, ψηφοφόροι και μη του ΣΥΡΙΖΑ. Όμως, το χάος που προκαλεί η κυβέρνηση είναι τραγικά δυσανάλογο με το χρόνο που κυβερνά.
Η κατάσταση τείνει να γίνει μη αναστρέψιμη και δυστυχώς όλοι φοβούνται αλλά κανείς δεν φωνάζει.
Αν τα έκανε αυτά μια.. δεξιά κυβέρνηση τώρα θα είχαμε κόσμο στο δρόμο, διαμαρτυρόμενους στην πλατεία, επανάσταση στα Εξάρχεια.
Τώρα σιωπή, ανοχή, καρτερικότητα.
Ως πότε, όμως, οι Έλληνες θα ανέχονται να είναι μάρτυρες της διάλυσης της πατρίδας τους; 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου