16.4.15

Δώσε λίγη εξουσία στον Ελληνα και θα δεις!



Το συμπέρασμα το είχα βγάλει στον Στρατό: Δώσε στον Ελληνα λίγη εξουσία, κάνε τον έστω υποδεκανέα -που, ως γνωστόν, δεν είναι βαθμός, αλλά τιμητική διάκριση- και θα δεις τον αληθινό χαρακτήρα του.
Οποιο απωθημένο έχει θα βγει σαν το τζίνι.



Θυμάμαι έναν καλοκάγαθο δάσκαλο. Ετσι φαινόταν.
Με πρότασή μου, έγινε λοχίας στη ΣΕΑΠ και, μόλις έραψε τις σαρδέλες στο μανίκι, γρήγορα τον τσάκωσα να βάζει τους Αλφάδες να κάνουν κάμψεις πάνω από την τρύπα της τουαλέτας.
Τον φώναξα στο γραφείο μου και το ξύλο το γλίτωσε, αλλά η σαφής υπόσχεσή μου για Στρατοδικείο του έκοψε το χούι…


Αυτός δεν φαινόταν. Μερικοί άνθρωποι, όμως, αδέρφια, φαίνονται.
Και άλλο να κάνεις κάποιον υποδεκανέα ή, έστω, λοχία κι άλλο πρόεδρο της Βουλής.
Δεν ξέρω, δεν είδα, δεν ήμουν εκεί, την καταγγελία του εργαζομένου διάβασα και τη μαρτυρία μιας κυρίας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Η μάρτυς, λένε, είναι δεξιά, οπότε μειωμένου κύρους.
Σωστό. Αμα ο αυτόπτης δεν είναι ο Ρούντι Ρινάλντι, δεν πιάνεται η μαρτυρία. Πρέπει να το περιλάβει μια αναθεώρηση της δικονομίας. Ισως επίσης ο γερμανοτσολιάς υπάλληλος αρνήθηκε, διότι βιαζόταν να πάει σπίτι να δει το telemarketing του Αδωνι και να γράψει στο βίντεο τις δηλώσεις του Καραγκούνη.
Ισως να μην είναι έτσι.
Μπορεί να φταίει το λάστιχο ή τα βενζινάδικα να είναι σφηκοφωλιές αντιδραστικών, που θέλουν η ΕΛΠΙΔΑ να μην έρθει, να μείνει στη ΛΕΑ πάνω σε γρύλο στη Μαλακάσα.
Πάντως, το κορίτσι φαίνεται από το βουνό, από τα κάγκελα της ΕΡΤ.
Το 'χει στο βλέμμα το δυσοίωνο. «She is bad news», που λένε κι οι μεγάλοι μας φίλοι και σύμμαχοι, από τους ντίλερ στο Μπρονξ ως τα χαρούμενα κορίτσια της Καλιφόρνιας.
Ο φίλος μου ο Σάκης επιμένει ότι είναι συκοφαντίες, διότι η Ζωή κατεβάζει μόνη της σασμάν από Scania Intercooler (συρόμενο) και ότι ο Χουλκ ποτέ δεν θα ζήταγε βοήθεια για να αλλάξει λάστιχο.
Το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;» θα μπορούσε να μπει στη μέση της σημαίας, όπως οι σημαίες των συνταγμάτων έχουν τον Αϊ-Γιώργη τον καβαλάρη. Είναι εθνικό motto. Ρωτήστε όποιον τροχονόμο θέλετε. Ημουν αυτόπτης. Τύπος χωρίς πινακίδες, ασφάλεια, δίπλωμα, έχει παρκάρει πάνω -κυριολεκτικώς- στην κάτω μεριά της πλατείας Συντάγματος. Και το 'πε στον εμβρόντητο πιτσιρικά τροχονόμο το «ξέρεις ποιος είμαι εγώ;».
Η μαντάμ πρόεδρος εκφράζει το υποσυνείδητο πολλών ψηφοφόρων, των ίδιων που τη θεωρούν άγγελο εκδικητή εναντίον της παλιάς πολιτικής τάξης και απολαμβάνουν τα βλέμματα «Τσαρλς Μπρόνσον» που ρίχνει όταν ζοχαδιάζεται, δηλαδή κάθε λίγο και λιγάκι, καθώς και το ύφος υπενωματάρχη, όταν απευθύνεται σε πολιτικούς αντιπάλους ή σε όποιον δεν γουστάρει, δηλαδή σχεδόν στους πάντες.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου, βέβαια, δεν μαλώνει με βενζινάδες.
Οπως κι άλλοι σύντροφοί της, μαλώνει με τις λέξεις και την πραγματικότητα.
Εχει πράο βλέμμα και ψυχή μαλακιά σαν φρεσκοκομμένη αγκινάρα, όμως η επαφή της με την κοινωνική πραγματικότητα είναι σαν την ταμειακή ρευστότητα. Εχει πιάσει πάτο.
Καταρχάς, θεωρεί ότι όλοι οι απρόσκλητοι μουσαφιραίοι είναι πρόσφυγες.
Αρκετοί σίγουρα είναι, πολλοί όμως είναι απλά λαθραίοι, παράνομοι οικονομικοί μετανάστες, που κανένας πόλεμος δεν τους έσπρωξε εδώ. Ούτε η φίλτατη συνάδελφος βρήκε μια λέξη να πει για τον μεγαλύτερο δουλέμπορο στον κόσμο, το τουρκικό ισλαμοφασιστικό κράτος.
Απλά μας είπε να μη λέμε τους λαθραίους «λαθραίους», ότι αυτό που βλέπουμε δεν υπάρχει και ότι απλά στις πλατείες λιάζονται και μετά πάνε στους φίλους τους.
Η ιδεοληψία είναι επικίνδυνο πράγμα, όταν ασκείς εξουσία.
Οταν τα διεθνιστικά ράκη σου συγκρούονται με την πραγματικότητα, δεν μπορείς να της τα επιβάλεις, διότι η πραγματικότητα πάντα στο τέλος έρχεται καβάλα. Η κ. Χριστοδουλοπούλου και η κυβέρνηση γίνονται «χρήσιμοι ηλίθιοι» των δουλεμπόρων, διότι η εφεκτική στάση τους γίνεται κράχτης για μιλιούνια της Αφρικής και της Ασίας.
Δεν μπορούμε να τους δεχτούμε όλους. Δεν υπάρχει γραπτός ή άγραφος νόμος που να μας υποχρεώνει να αυτοκαταστραφούμε, για να είναι ικανοποιημένα τα προοδευτικά φουλάρια και τα παλαιστινιακά μαντίλια των Εξαρχείων και του Κολωνακίου.
Και βεβαίως η πολιτική αυτή, βάλλουσα ευθέως και καίρια την κοινωνική συνοχή, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, θα παράγει ρατσισμό και έντονη αντίδραση, από την οποία θα ωφεληθεί η Χρυσή Αυγή.
Αν μείνει στη θέση της η κ. Χριστοδουλοπούλου και εξακολουθήσει η κυβέρνηση την ίδια πολιτική, θα πρότεινα στον Νίκο Μιχαλολιάκο, για την προσφορά της στο κόμμα του, να την κάνει επίτιμο πυρηνάρχη Μεγάρου Μαξίμου...

Φαήλος Κρανιδιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου