2.4.15

ΣΥΡΙΖΑ δεν θέλατε; Πάρτε να’ χετε…



Εδώ και πάρα πολλά χρόνια, προτού καν εμφανιστεί η κρίση, είχα διαπιστώσει ότι η χώρα οδεύει προς τη καταστροφή. Και δεν εννοώ οικονομική, αφού τα δανεικά κι αγύριστα με τα οποία μεγαλουργούσαμε επί δεκαετίες μας κάλυπταν και με το παραπάνω.



Εννοώ πολιτισμική καταστροφή, με την έννοια ότι μια δυο γενιές Ελλήνων μεγάλωσαν μέσα στο ψέμα, νομίζοντας ότι είμαστε αναπτυγμένη χώρα, αγνοώντας ότι δεν παράγουμε ούτε καρφίτσες, και ότι όλη αυτή η όψιμη ευμάρεια ήταν τεχνητή, επίπλαστη, και στηριγμένη σε μια τεράστια φούσκα...



Και το κακό ήρθε να συμπληρώσει η «διανόησή» μας, με την Κορομηλά, τη Μενεγάκη, και τον Μικρούτσικο να διαμορφώνουν απόψεις και στάσεις ζωής.
Κι αυτοί ήταν οι σοβαροί… Από κει και πέρα είχαμε τον κάθε λαϊκό βάρδο και τη κάθε τραγουδιάρα, χώρια τα ινδάλματα στυλ Πρόδρομου και Τσάκα, να καθορίζουν πορείες… να αποτελούν πρότυπα μίμησης.
Για να μην αναφερθώ στους τηλεοπτικούς εισαγγελείς, που όλα τα σφάζανε και όλα τα μαχαιρώνανε κάθε βράδυ στις 8 ακριβώς.
Και μέσα σε αυτό το γενικό και γελοίο σκηνικό, όπου κυριαρχούσε το απόλυτο τίποτα, οι νεοέλληνες ανακάλυψαν τα καταναλωτικά και άλλα δάνεια, τις πιστωτικές κάρτες, και τα ταξίδια για καφέ στη Ρώμη, και για μπάνια στο Μπαλί.
Και τι έλεγα εγώ ο κακότροπος;
Ότι για να συνέλθει αυτή η γενιά που την λοιδορούσαμε ως γενιά των 700 ευρώ, και για ξεφύγει από την μαλθακότητα και τη βυθιότητα στην οποία είχαμε (όλοι) περιέλθει λόγω της τηλεοπτικής δημοκρατίας (και όχι μόνο) θα χρειάζονταν ένα ηλεκτροσόκ.
Με τη μορφή (πίστευα τότε) ενός θερμού επεισοδίου ή ενός ολιγοήμερου πολέμου με τους φίλους και συμμάχους Τούρκους, μπας και κάποιοι ξυπνήσουν απότομα, καταλάβουν γιατί και πως είναι κόκκινο το μπαρμπούνι, και συνειδητοποιήσουν επιτέλους ότι όλα αυτά που απολαμβάνουμε δεν είναι κληρονομικό μας δικαίωμα επειδή είμαστε Έλληνες αφού, αλλά επειδή όλες οι προηγούμενες γενιές στερήθηκαν, και πολέμησαν σκληρά για να τα αποκτήσουμε.
Και μετά ήρθε η κρίση…
Και ήρθαν τα πάνω κάτω.
Βάλαμε όμως μυαλό; Μπα….
Διότι δεν φταίγαμε εμείς, αλλά οι κακοί ξένοι τοκογλύφοι και τα ντόπια τσιράκια τους, οι δοσίλογοι γερμανοτσολιάδες σαμαροβενιζέλοι που δίνουν λόγο μόνο στη λέσχη Μποντιμπίλντερ (sic).
Που όλοι μαζί μας ζηλεύουνε λόγω επειδής να’ ουμ είμαστε από ξεχωριστό DNA… το έλεγε και ο Κίσινγκερ, το είπε νομίζω και ο Γονίδης.
Οπότε και φούντωσε το κίνημα των αγαναΧτιστών, που σε συνδυασμό με αυτό του ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ (και των εσαεί μπαχαλάκηδων) ήρθε να μας αποτελειώσει την ώρα που η κυβέρνηση πάλευε με νύχια κα με δόντια να μας κρατήσει στη ζωή, έστω και με μηχανική υποστήριξη.
Συνεπώς, ούτε αυτό το τεχνητό σοκ της οικονομικής κρίσης βοήθησε στο να ξυπνήσουμε, ενώ αντιθέτως μας πήγε πιο πίσω, τόσο οικονομικά όσο και πολιτισμικά.
Με αποτέλεσμα να κυριαρχούν στη πολιτική σκηνή τα απόλυτα σούργελα, που μερικά μόνο χρόνια πριν θα τα παίρναμε με τις πέτρες, ή απλά θα γελούσαμε μαζί τους, πόσο δε μάλλον να τα ανεχόμαστε στη Βουλή και στη … κυβέρνηση!
Με τον σοφό λαό να στηρίζει με νύχια και με δόντια τον «ριζοσπαστικό» περιθωριακό Σύριζα του 3-4%, που άμα γίνονταν κυβέρνηση, θα πατούσε ένα κουμπάκι και όλα θα επανέρχονταν στην προτεραία τους κατάσταση.
Τόσο απλά.
Έλα όμως που ο Σύριζα είναι κατά πολύ χειρότερος ακόμη και από όσο περίμενα εγώ ο προκατειλημμένος…
Και όχι μόνο ΔΕΝ κάνει οτιδήποτε από όσα είχε υποσχεθεί, όχι μόνο έφαγε ότι πλεόνασμα βρήκε στα δημόσια ταμεία που κληρονόμησε, αλλά τώρα κινδυνεύουμε για πρώτη φορά (από τη κατοχή και μετά) να μην πληρωθούν συντάξεις και μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων τον επόμενο μήνα!
Αυτών δηλαδή που έδωσαν φτερά στον Αλέξη, ψηφίζοντάς τον με δυο χέρια, για … να πάρουν αυξήσεις!!!!!!!!!
Εξάλλου το είπε σαφώς ο γκουρού της οικονομίας Δρ. Μπαρουφάκης: Τι να τα κάνεις τα λεφτά όταν έχεις αξιοπρέπεια… ή κάπως έτσι. Συμπληρώνοντας ότι με τα λεφτά δεν αγοράζεις αγάπη!
Θα σας δώσω ένα μικρό παράδειγμα: Η δημόσια υπηρεσία που διοικεί, λειτουργεί, και συντηρεί τα αεροδρόμια και ρυθμίζει τα των αερομεταφορών (ΥΠΑ), αποτελείται από δημοσίους υπαλλήλους οι οποίοι (στη πλειονότητά τους) ως γνήσιοι Πασόκοι έγιναν εν μία νυκτί  Συριζαίοι, όχι επειδή ανακάλυψαν ξαφνικά τον μαρξισμό (εξάλλου ούτε από σοσιαλισμό είχαν ιδέα), αλλά επειδή ο Σύριζα τους είχε υποσχεθεί να μην ιδιωτικοποιηθούν τα αεροδρόμια (που ακόμη και στη πάλαι ποτέ φανατικά κομμουνιστική Βουλγαρία είναι ιδιωτικά), και να τους δώσει και αυξήσεις!!!!!!
Σήμερα, δυο μήνες μετά, κι αφού οι «ιδιωτικοποίησεις» των περιφερειακών αεροδρομίων, που δίνονται στους «κακούς» Γερμανούς προχωράνε κανονικά με τη βούλα του «αριστερού» Σύριζα, όχι μόνο δεν παίρνουν αυξήσεις αλλά αποφασίστηκε (χθες νομίζω) να παγώσουν ή και να διακοπούν οι αμοιβές των υπαλλήλων της εν λόγω υπηρεσίας για υπερωριακή απασχόληση (τα περισσότερα αεροδρόμια είναι 24ωρης λειτουργίας).
Τόσο καλά…
Φάγανε δηλαδή τα μούτρα τους οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι της συγκεκριμένης υπηρεσίας, που παρεμπιπτόντως, αναλογικά με  το υπόλοιπο δημόσιο διαθέτει τους περισσότερους πτυχιούχους, άσχετα αν οι συνδικαλιστές εκπρόσωποί της είναι κάποιοι … ας μη τους χαρακτηρίσω… και έσκαψαν από μόνοι τους τον λάκκο τους.
Ψηφίζοντας Πρώτη Φορά Αριστερά και έτσι. Για εθνική αξιοπρέπεια (και αυξήσεις).
Πάρτε να’ χετε να μη σας τα χρωστάω.
Αυτό το μικρό παράδειγμα, που κατά τη γνώμη μου θα γενικευτεί οσονούπω σε ολόκληρο το δημόσιο (και όχι μόνο) είναι χαρακτηριστικό του τι μπορεί να πάθει κανείς όταν μπερδεύει τις γυάλινες χάντρες με τα διαμάντια.
Όταν κάποιος λαοπλάνος του υπόσχεται παπάδες… και τον οδηγεί στη κόλαση. Με τη θέλησή του… τη λαϊκή δηλαδή βούληση.
Έτσι, το παλιό ηλεκτροσόκ που έλεγα κάποτε αρχίζει να ξεδιπλώνεται σιγά σιγά,  με άλλη μορφή.

Διότι εδώ που τα λέμε, και πολύ άντεξε ο Σύριζα χωρίς να το κάνει.
Αναφέρομαι στην διακοπή μισθοδοσίας των δημοσίων υπαλλήλων για ένα δυο μήνες, η οποία θα είναι και η κορωνίδα της απάτης του, η επιβεβαίωση της ανικανότητάς του, η αρχή του τέλους του, και η οποία ίσως ξυπνήσει τον κοιμισμένο λαό και τους πάρει επιτέλους στο κυνηγητό.
Διότι να τα λέμε αυτά, ακόμη και επί κατοχής οι Δ.Υ. πληρωνόντουσαν. Μπορεί όχι τακτικά, μπορεί όχι σε χρήμα αλλά σε λάδι και φακές, αλλά πληρωνόντουσαν.
Με τον Σύριζα, ακόμη κι αυτό το αυτονόητο δεν είναι δεδομένο.
Ο βασιλιάς  είναι γυμνός, και αυτό αρχίζουν να το καταλαβαίνουν πλέον όλοι, και όχι μόνο οι πουλημένοι «γερμανοτσολιάδες».
Άσχετα αν ακόμη τον στηρίζουν απαξάπαντες οι πειραγμένοι, και όλοι όσοι έχουν συμφέρον στην αναμπουμπούλα. Μάλιστα, όπως ακούω, υπάρχει πλέον και μια άτυπη νέα συνιστώσα (πλην της Χ.Α.) που σεληνιάζεται με τον Αλέξη και τον Μπαρουφάκη: Η καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ!!!!!! Με τον αρχηγό της (τον ράθυμο) να εγκωμιάζει τον οξυδερκή και γλωσσομαθή πρωθυπουργό μας!
Τι άλλο να πω;
Γι αυτό, μέσα σε αυτό το νοσηρό κλίμα, όπου κάθε μέρα που περνάει πλησιάζουμε όλο και πιο πολύ στο βάραθρο, με τον λαό να … χειροκροτά, η μόνη λύση που βλέπω είναι αυτή: Να μη πληρωθούν οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι συνταξιούχοι.
Για το καλό τους και για το καλό όλων μας.
Εκτός κι αν προλάβει ο Πάνος και ξεκινήσει στα ξαφνικά κανέναν πόλεμο, και μετά τρέχουμε όλοι και δεν φτάνουμε…

Strange Attractor


ΥΓ-Και όπως έγραψε φίλος στο ΦΒ, με αφορμή τις απειλές Βούτση περί μη πληρωμής της δόσης προς το ΔΝΤ, προκειμένου ως φιλολαϊκή (χα χα) κυβέρνηση να πληρώσει μισθούς και συντάξεις:
«Λένε: "Προτιμάμε να πληρώσουμε μισθούς και συντάξεις παρά το ΔΝΤ τον Απρίλιο".Δεν καταλαβαίνουν ότι αυτός είναι ο πιο ασφαλής τρόπος για να πάψουν να πληρώνουν μισθούς και συντάξεις τον Μάιο και τους επόμενους μήνες;
Αλλά αυτά είναι ψιλά γαλλικά»...





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου