18.5.15

Ο Μιχελογιαννάκης σηκώνει το λάβαρο της … σχιζοφρένειας!



Μα τι εποχές είναι αυτές στις οποίες ζούμε;
Τι καταστάσεις τρέλας;
Σαν να μη μας έφτανε η ανέχεια, η ανεργία, το πάγωμα της αγοράς, τα χαράτσια, η διεθνής απομόνωση… έχουμε και τους «σωτήρες» μας να μας δουλεύουν κανονικά.




Με την Κλάρα Μπελ (ΠτΒ παρακαλώ) και τη μονότονη εκείνη σπαστική φωνή, να μας λέει ότι όλα ήταν σχήμα λόγου… ότι πλάκα κάνανε όταν μας έλεγαν ότι θα καταργήσουν το μνημόνιο με ένα μόνο άρθρο ενός μόνο νόμου… ότι αυτό είναι δύσκολο, αφού προϋποθέτει πολλή νομοθετική δουλειά, και άλλα τέτοια παλαβά…




Ή ο άλλος; Ο Μπαλάφας;
Πως το είπε; «Δεν είπαμε ποτέ στα προεκλογικά μας προγράμματα ότι θα σκίσουμε τα Μνημόνια ή ότι θα τα καταργήσουμε με ένα νόμο»!
Άλλα λόγια να αγαπιόμαστε δηλαδή…  Όλα τα είχαμε φανταστεί μάλλον.
Κανονικό δούλεμα.
Θα μου πείτε πως μετά την απομάκρυνση εκ της κάλπης, ουδέν λάθος αναγνωρίζεται κλπ.
Ότι θέλουν κάνουν (και λένε).
Το ψέμα, ακόμη και το καραμπινάτο, δεν ήταν ποτέ ποινικό αδίκημα για τους βουλευτές μας. Όπως και η εξαπάτηση για τους εκάστοτε κυβερνώντες.
Στη δε συγκεκριμένη συγκυρία, που οι σημερινοί έχουν ξεπεράσει κάθε όριο αναξιοπιστίας, το κουφό είναι πως ο λαός είναι ακόμη με το μέρος τους, αφού προφανώς γουστάρει δούλεμα… θέλει το μπαλαμούτι του.
Άλλως πως δεν εξηγείται, εκτός κι αν μπούμε στα χωράφια του Λιακόπουλου, και των πσαικαζμένων…
Γι αυτό, ότι κι αν κάνουν, ότι κι αν πουν τα τζιμάνια του Σύριζα (και των Αν Ελ), οι πολίτες επικροτούν, ή τουλάχιστον στηρίζουν δια της σιωπηλής ανοχής τους.
Μέχρι και οι δημόσιοι υπάλληλοι, με εκείνους τους άλλοτε αγριεμένους συνδικαλιστές εργατοπατέρες τους έγιναν … γατάκια. Τι γατάκια; Αρνάκια…
Δεν ξέρουν αν θα πληρωθούν το επόμενο δεκαπενθήμερο, αλλά αυτοί εκεί… Σύριζα και τα μυαλά στο σέικερ!
Μιλάμε για ομαδική παράκρουση.
Για καταστάσεις μαζικής ύπνωσης.
Σύνδρομο της Στοκχόλμης, και κάτι παραπάνω…
Και μέσα στη γενική απάθεια, μέσα στη βυθιότητα που βιώνουμε, ξεφυτρώνει από το πουθενά μια χαραμάδα αφύπνισης, μια ελπίδα αντίστασης, πλην όμως πασπαλισμένη με μια τεράστια δόση σχιζοφρένειας.
Μιλάω για τον περίφημο εκείνο αγωνιστή-ακτιβιστή-βουλευτή του Σύριζα (πρώην Πασόκο με πέρασμα κι από τη ΔΗΜΑΡ) Μιχελογιαννάκη.
Αυτόν που κόντεψε να μπει στο βιβλίο ρεκόρ Γκίνες σαν ο μοναδικός άνθρωπος στη παγκόσμια ιστορία που έβαλε κιλά όντας απεργός πείνας.
Ο οποίος ξεσπάθωσε επιτέλους, κάνοντας ακόμη και την άλλοτε πασιονάρια του λαού Ραχήλ να ζηλέψει, και να ψάχνει κάγκελα να σκαρφαλώσει.
Τι έκανε λοιπόν ο τιτανοτεράστιος αυτός πολιτικός άνδρας, που ο φίλος μου ο Προκόπης ο συριζαίος (πρώην Πασόκος) χαρακτηρίζει ως τον σύγχρονο Λαμπράκη;
Ξιφούλκησε εναντίον της κυβέρνησης, καλώντας τον λαό να … την στηρίξει!
Έτσι ακριβώς, όπως το διαβάσατε.
Να το ξαναπώ για να γίνει αντιληπτό: Καταγγέλλει την κυβέρνηση (της οποίας είναι βουλευτής), καλώντας τον λαό να στηρίξει τον Αλέξη (της οποίας είναι πρωθυπουργός)!
Είπε για παράδειγμα σε σχέση με την σχεδιαζόμενη παραχώρηση των αεροδρομίων σε ιδιωτικά συμφέροντα:
Οι εργαζόμενοι γιατί δεν αντιδρούν ; Τι περιμένουν; Ξέρουν ότι σε πιθανή πώληση, τα τέλη, οι φόροι, τα  θέματα των άγονων γραμμών, το μονοπώλιο, ο εθνικός  κίνδυνος αποτελούν προβλήματα  που θα τα βρούμε μπροστά μας.
Γιατί δεν αντιδρούν, στηρίζοντας την θέση του ΣΥΡΙΖΑ που λέει  ότι η διαχείριση των αεροδρομίων θα γίνεται από το δημόσιο, με συμμετοχή των εργαζομένων και της τοπικής αυτοδιοίκησης ;
Είπε για τον ΕΝΦΙΑ, που παραμένει ς έχει, παρά την Πρώτη Φορά Αριστερή κυβέρνηση που εξελέγη με την κατάργησή του ως σημαία:
Τα κινήματα δεν πληρώνω, τα κινήματα δεν έχω να πληρώσω, οι προσφεύγοντες στην δικαιοσύνη γιατί δεν βγαίνουν μπροστά στηρίζοντας  τον ΣΥΡΙΖΑ και  την  θέση του για κατάργηση του;
Είπε και για τους άδικους φόρους που μας ρουφάνε τον ιδρώτα: 
Τα κινήματα για τους άδικους φόρους πχ την έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης και το αφορολόγητο των 12.000 ευρώ που είναι; Γιατί δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ;
Εν ολίγοις, αν κατάλαβα καλά, θέλει την Βαλαβάνη να τα βάζει με τον εαυτό της!!!!! Σχιζοφρένεια λέμε…
Απηύθυνε μάλιστα και έκκληση στη διανόηση του τόπου, στην οποία ανήκει και ο ίδιος ως επιστήμων! 

Οι διανοούμενοι που πάλευαν για τέλος του αγγλικού δικαίου, την  άρση ασυλίας  δημόσιου, τον  λογαριασμό προτεραιότητας, ώστε να πάψουμε να είμαστε αποικία χρέους τι κάνουν;
Και τέλος, αναφέρθηκε και στους πολύπαθους συνταξιούχους. Αυτούς δηλαδή που ψήφισαν τον ίδιο, και τους υπόλοιπους συριζαίους για να πάρουν αυξήσεις στις συντάξεις τους: 
Οι συνταξιούχοι στον κίνδυνο να χαθεί η 13 σύνταξη, το ΕΚΑΣ και το Εφάπαξ γιατί δεν στηρίζουν τον ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτά, και άλλα πολλά τέτοια ζητήματα έθεσε ο Κρητικός αυτός λεβέντης! Σηκώνοντας ψηλά την σημαία της αντίστασης στη φαυλοκρατία που μας κυβερνά εδώ και 120 μέρες, (και της οποίας είναι περήφανο μέλος, να τα λέμε αυτά).
Εύλογα τα ερωτήματα του μεγάλου αυτού στοχαστή από τη λεβεντομάνα Κρήτη!
Γιατί όλοι κάνουν μόκο; Ρωτάει.
Γιατί δεν αντιδρούν στην ανάλγητη κυβέρνηση στηρίζοντας τον… Σύριζα;
Γιατί κοιμάται ο λαός;
Έλα ντε… Την ίδια απορία έχω κι εγώ…
Γιατί δεν σας παίρνει στο κυνήγι, με πρώτο και καλύτερο εσένα ρε ομορφάντρα Μιχελογιαννάκη;
Ερωτήματα στα οποία δεν μπορώ να απαντήσω…
Γι αυτό και αύριο το πρωί έχω κλείσει ραντεβού με τον ψυχίατρό μου.
Ίσως αυτός μπορέσει να μου δώσει τις απαντήσεις που χρειάζομαι.
Αλλιώς, ίσως να χρειαστώ και πάλι ενέσεις αποβλάκωσης.


Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου