18.5.15

Θέλουμε και τουρισμό…



Αρχή φόρμας
Τέλος φόρμας
Ο Τζον κι η Μέρι ήρθαν το προηγούμενο καλοκαίρι διακοπές στη Σαντορίνη. Έκλεισαν ηλεκτρονικά δωμάτιο με θέα στην καλντέρα.
Δυο χρόνια έκαναν οικονομίες για να έρθουν από το Τέξας στην καλντέρα, τόσο τους είχε μαγέψει.
Τηλεφώνησαν μάλιστα στο ξενοδοχείο για να επιβεβαιώσουν ότι όντως θα έχουν δωμάτιο με θέα.



Η Μέρι ήταν τόσο ενθουσιασμένη, που εκτύπωσε τις φωτογραφίες απ’ το site και τις έδειχνε σε όλους: κοιτάξτε πού θα μείνουμε στις διακοπές μας, δεν είναι φανταστικά;
Φτάνοντας στο ξενοδοχείο, περίμενε πώς και πώς ν’ ανέβει στο δωμάτιο και ν’ ανοίξει τις κουρτίνες. Σύμφωνα με την περιγραφή, το κρεβάτι βρισκόταν ακριβώς απέναντι κι έτσι μπορούσες ν’ αγναντεύεις και ξαπλωμένος.
Μαντέψτε τι έγινε μόλις έφτασαν στο δωμάτιο…


Όχι μόνο δεν μπορούσαν ν’ αγναντεύουν ξαπλωμένοι την καλντέρα, για να τη δουν έπρεπε να βγουν στο μπαλκόνι και να κοιτάξουν δεξιά. Μπροστά τους ορθωνόταν ένας άσπρος τοίχος.
O Tζον κι η Μέρι, όπου σταθούν κι όπου βρεθούν, δηλώνουν απογοητευμένοι απ’ τις διακοπές τους στην Ελλάδα. Το ίδιο κι ο Αυστραλός Σαμ που 2 βδομάδες στην Πάρο έβγαλε την μπέμπελη γιατί είχε κλείσει δωμάτιο με κλιματισμό, αλλά ήταν χαλασμένος.
Απογοητευμένοι δηλώνουν κι οι Βρετανοί Πίτερ και Πολ, που περίμεναν να βρουν πισίνα ολυμπιακών διαστάσεων στο ξενοδοχείο τους στην Χαλκιδική και αντί αυτού, αντίκρισαν μια γούρνα με νερό.
Όσο για τη Γαλλίδα Ζουλιέτ, στον μήνα του μέλιτος που πέρασε στην Κεφαλονιά, αναγκάστηκε ν’ αποχωρίζεται τον αγαπημένο της τα βράδια γιατί τους έδωσαν δίκλινο με δύο μονά κρεβάτια και όχι με ένα διπλό, όπως είχαν ζητήσει.
Η Γερμανίδα Ντανιέλα πάλι, δηλώνει ενθουσιασμένη απ’ τις διακοπές της στον Άγιο Νικόλα Κρήτης.
Όχι μόνο είχε την υπέροχη θέα στον κόλπο του Μιράμπελου απ’ το παράθυρο του δωματίου της, όπως υποσχόταν το site, αλλά όπως έγραψε στην εγκωμιαστική κριτική της ακόμα κι οι πετσέτες στο μπάνιο ήταν διπλωμένες όπως έδειχναν οι φωτογραφίες.
Η Ντανιέλα ξαναέκλεισε στο ίδιο ξενοδοχείο και το επόμενο καλοκαίρι. Και μαζί της έφερε άλλες 150 οικογένειες, που είδαν την κριτική της και κανόνισαν κι αυτές εκεί τις διακοπές τους.
Έχεις δωμάτια με θέα σε καλντέρα, σε βουνό, σε πάρκο, σε τοίχο, σε σκουπιδότοπο; Πες το κύριε Έλληνα ξενοδόχε. Ο τουρισμός δεν χτίζεται με απάτες και κοροϊδία, χτίζεται με εντιμότητα και ακρίβεια.

Λίλα Σταμπούλογλου


Υ.Γ: Μην τάξεις σ’ Άγιο κερί και σε παιδί κουλούρι. Και σε τουρίστα δωμάτιο με θέα, και κλιματισμό, και πισίνα κτλ κτλ… Άσε που ο τουρίστας τα έχει πληρώσει κιόλας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου