28.5.15

Η ουρά κουνάει τον σκύλο!



Η άλλοτε «ουρά» των διαδηλώσεων, διεκδικεί σήμερα ρόλο ρυθμιστή της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας!
Η Κομμουνιστική Οργάνωση Ελλάδας (ΚΟΕ), το «Κόκκινο Δίκτυο», ο Ρούντι Ρινάλντι, ο Αντώνης Νταβανέλος...




Πρόσωπα, ομάδες και τάσεις στα αριστερά του κομματικού μηχανισμού του ΣΥΡΙΖΑ που ήρθαν με ορμή στη πρώτη γραμμή της δημοσιότητας με αφορμή τις διαφωνίες για τις προτεραιότητες και τους χειρισμούς της κυβέρνησης Τσίπρα σε σχέση με τη εν εξελίξει διαπραγμάτευση της χώρας με τους εκπροσώπους της πρώην Τρόικα...




Οι περισσότεροι εκ των αναγνωστών των εφημερίδων ή των θεατών των κεντρικών δελτίων των τηλεοπτικών σταθμών τους αγνοούσαν.
Από τους υπόλοιπους που έτυχε να γνωρίζουν την ύπαρξη τους, τις διαδρομές και τις περιπέτειες της δράσης τους από τα χρόνια της Μεταπολίτευσης έως τις μέρες μας θα μπορούσαν με σχετική άνεση να συμπέσουν στην εξής διαπίστωση: «Η ουρά στις επετειακές διαδηλώσεις για το Πολυτεχνείο απέκτησαν παρουσία, φωνή και παρέμβαση στα έδρανα του Κοινοβουλίου».
Επιπλέον, δεν θα ήταν καθόλου άδικος ο ισχυρισμός ότι η ιστορική εξωκοινοβουλευτική Αριστερά της Μεταπολίτευσης όχι μόνο πέρασε το κατώφλι του «αστικού» Κοινοβουλίου και θρονιάστηκε για τα καλά στα έδρανα του αλλά διεκδικεί και ρόλο ρυθμιστή αξιοποιώντας εύθραυστες ισορροπίες εντός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του πρώτου σε δύναμη Κόμματος.
Με άλλα λόγια, οι της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς ( οπαδοί του Μάο, του Τρότσκι, του Τσε Γκεβάρα, αλλά και του... Ζαχαριάδη) μπορεί να μην κατάφεραν να καταλάβουν τα Χειμερινά Ανάκτορα της νέο-κομμουνιστικής ουτοπίας τους αλλά λειτουργούν ως ένα ερέθισμα διαρκείας για μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ που διαθέτουν «αριστερίστικο DNA» και φλερτάρουν με την ...ανταρσία.
Το τελευταίο αυτό δεδομένο αποτελεί δίχως άλλο ένα μεγάλο πρόβλημα και για την ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και για τις πιστές σε αυτό δυνάμεις στο Κοινοβούλιο.
Αργά ή γρήγορά όλα αυτές οι μικρές ή οι μεγάλες εκκρεμότητες πρέπει να επιλυθούν αν το Μέγαρο Μαξίμου επιθυμεί να είναι εκείνο που θα ορίσει την ατζέντα της επόμενης μέρας.
Διαφορετικά θα είναι όμηρος στις διαθέσεις μικρών μειοψηφικών ομάδων που αξιοποιώντας την θέση τους στο Κοινοβούλιο δεν θα διστάσουν να ξεδιπλώσουν τα λάβαρα του νέου αντιμνημονιακού αγώνα «κόντρα στον Τσίπρα».

Κώστας Τσαούσης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου