31.5.15

H τεράστια επικοινωνιακή επιτυχία του ΣΥΡΙΖΑ…



Σχολιάζουν μανιωδώς το κάθε “λάθος” του ΣΥΡΙΖΑ.  
Δηλώνουν ότι δεν καταλαβαίνουν πως στηρίζει ακόμα ο κόσμος την κυβέρνηση.  “Παρανοϊκούς” τους ανεβάζουν, “τρελούς” τους κατεβάζουν.  
Κάθονται και αναλύουν τις κωλοτούμπες, πως άλλα έλεγε το πρωί και άλλα το βράδυ.  

 
Σύριζας Ολέ!

Ο πανικός όλων που δεν ψήφισαν και δεν συμφωνούν με την κυβέρνηση είναι εντυπωσιακός επειδή δεν καταλαβαίνουν ένα απλό πράγμα: Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη κερδίσει τις επόμενες εκλογές…



Επικοινωνιακά κατάφερε κάτι το οποίο έχει να γίνει από την εποχή του Ανδρέα Παπανδρέου.   Άλλαξε τελείως το πλαίσιο μέσα από το οποίο καταλαβαίνουμε τις εξελίξεις.  
Το “νερόβραστο ψευτοκομμουνιστικό παραμύθι” του Αλέξη Τσίπρα, έγινε εθνικό μας παραμύθι.  
Πως το κατάφερε αυτό;
1. Φούσκωσε τους “Αγανακτισμένους”.  Τεκμηριώσαμε σαν να είναι πλειοψηφία (καθότι τράβηξε από όλα τα κόμματα) ένα “λαϊκό αίσθημα” αγανακτισμένων.    
Υπεράνω κομμάτων φάνηκε σαν μεγάλο μέρος της Ελλάδας να είχε πρόβλημα, αυτοκτονούν οι γέροι στο Σύνταγμα κλπ.
2. Πάτησε στους ώμους του κινήματος “δεν πληρώνω”.  Ένα τελείως παράλογο κίνημα το οποίο η τότε κυβέρνηση δεν είχε την καθαρότητα μυαλού ή την δύναμη να εξαφανίσει με αποφασιστικότητα.  
Ο σπόρος του “ρε, μπας και μπορώ να πάρω κάτι εδώ στα μουλωχτά πάνω στην αντάρα;” είχε μπει.
3. Απλό δίπολο “μνημονικό”.  Ή είσαι μαζί μας ή με τους Γερμανούς/ τραπεζίτες/καπιταλιστές/ δολοφόνους λαών.  
Όλα τα κόμματα χάνουν την αξία τους, το μόνο που μετράει είναι να είμαστε όλοι εναντίον του Μνημονίου.  Εξ ου και δεν έχουμε πρόβλημα με τους Ανεξ.Έλληνες στην κυβέρνηση, σιγά την διαφορά!
4. Όχι στους νεοφιλελεύθερους και τις μετρήσεις.  Δεν έχει νόημα να κοιτάμε τα νούμερα γιατί όλα είναι κατασκευάσματα οικονομολόγων και σχετικά.  Μεταμοντέρνα λογική, εκ Γαλλίας φαντάζομαι, δεν βοήθησε η ΕΛΣΤΑΤ και τα ρεζίλια που γίναμε επί προηγούμενων κυβερνήσεων.
ΠΑΣΟΚ και ΝΔ δεν είχαν τα ρεφλέξ να αντιμετωπίσουν τα παραπάνω πράγματα.  Να κάνουν σημαία τους την μάχη, να αναδείξουν πως το κάθε ένα από αυτά αποτελεί εθνικό μας πρόβλημα.  
 Έτσι έδωσε στους σημερινούς υποστηρικτές της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ την απόλυτη ατάκα όταν ξεμένουν από λογικά επιχειρήματα: “Γιατί και οι άλλοι έκαναν τίποτα καλύτερο;”
Δεν έχει σημασία αν 4 μήνες δεν παράγουν έργο, καταστρέφουν την οικονομία και την διεθνή αξιοπιστία της χώρας, διορίζουν αβέρτα σαν τους παλιούς, καταστρέφουν τον ιδιωτικό τομέα και μας έχουν τρελάνει με παρανοϊκές και αλλοπρόσαλλες δηλώσεις.  
Έχουν ένα δίκιο.  Σε ιδεολογικό επίπεδο, “οι άλλοι” δεν έκαναν τίποτα καλύτερο. Κάποιοι φωνάζαμε ότι “η Ελλάδα χρειάζεται όραμα”.
Πάρ’τε όραμα λοιπόν.  Βενεζουέλα.  
Μια ηρωϊκή Ελλαδίτσα που μάχεται μόνη της κατά του διεθνούς κεφαλαίου, συνωμοσιών, ΔΝΤ και λοιπών καπιταλιστών, για να σώσει την Ευρώπη.  
Και αφού είμαστε σε πόλεμο, θα αντέξουμε Αλέξη και λίγη πείνα, θα ανεχτούμε ψιλοφασιστικές αποφάσεις σου, θα κάνουμε τα στραβά μάτια στα ψέματα που μας σερβίρεις.
Ότι και να γίνει, εμείς πέσαμε ηρωϊκά…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου