17.6.15

Κάτι δεν μου κολλάει…



Κάτι δεν μου κολλάει. Για την ακρίβεια, κάπου έχω την εντύπωση ότι κάποιος με δουλεύει.




Κι επειδή υποψιάζομαι ότι το δούλεμα προέρχεται από την κυβέρνηση της χώρας στην οποία ζω, εργάζομαι και φορολογούμαι ανελέητα, θεωρώ ότι έχω κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρομαι και ν' απαιτώ εξηγήσεις…





Μ' ενημέρωσε η κυβέρνησή μου ότι η αποστολή των Δραγασάκη, Παππά και Τσακαλώτου στις Βρυξέλλες σκόνταψε στην αδιαλλαξία των εταίρων που επιμένουν σε περικοπές συντάξεων.
Αλλά ένα ή δύο 24ωρα πιο πριν δημόσια είχαν δηλώσει οι εταίροι ότι δεν έχουν τέτοια απαίτηση. Και σαν να μην έφτανε εκείνη η δήλωση, την επανέλαβε και χθες η εκπρόσωπος της Κομισιόν.
Αρα το ερώτημα είναι αυτονόητο: τι ακριβώς συμβαίνει; Προφανώς κάποιος από τους δύο δεν λέει την αλήθεια ή έστω όλη την αλήθεια. Γιατί αν όντως οι εταίροι αναφέρονται στις πρόωρες συντάξεις, τότε η γενικόλογη διατύπωση για «περικοπές συντάξεων» ή και η εξειδικευμένη για περικοπές συγκεκριμένου ύψους είναι για τα μπάζα.
Και δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει και η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που έκρινε αντισυνταγματικές τις περικοπές μετά το 2012.
Για ποιον λόγο η κυβέρνηση δεν επικαλείται τη συγκεκριμένη απόφαση, που όχι μόνο δεν της επιτρέπει να προχωρήσει σε νέες περικοπές, αλλά την υποχρεώνει να επαναφέρει τις συντάξεις στα επίπεδα του 2012;
Υπάρχει μήπως περίπτωση να μας απαντήσουν πως δεν τους νοιάζει τι λέει το ανώτατο ακυρωτικό δικαστήριο της χώρας μας, αλλά πρέπει να κάνουμε αυτό που λένε εκείνοι;
Δεν το νομίζω. Τουλάχιστον μέχρι τώρα δεν μας έχουν δώσει τέτοιο δείγμα γραφής.
Υπάρχουν κι άλλες περικοπές συντάξεων (όπως των ενστόλων για παράδειγμα) που κρίθηκαν παράνομες από την ελληνική Δικαιοσύνη και δεν προβλήθηκε από πλευράς των εταίρων απαίτηση ν' αγνοηθούν οι συγκεκριμένες αποφάσεις, αλλά αντίθετα εφαρμόστηκαν.
Γι' αυτό και σας είπα στην αρχή ότι κάτι δεν μου κολλάει. Γιατί ακόμη κι αν δεχτώ ότι οι εταίροι είναι που ψεύδονται ως προς τις αξιώσεις τους, δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που, αν μη τι άλλο, θα εξέθετε τους εταίρους πολύ περισσότερο από τις όποιες κραυγές του Τσίπρα, του Βαρουφάκη, του Φίλη.

Ερρίκος Μπαρτζινόπουλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου