28.9.15

Βατερλό Τσίπρα στην Αμερική…



Σε ένα απίστευτο Βατερλό στη Νέα Υόρκη εξελίχθηκε το ταξίδι του Αλέξη Τσίπρα και η προσπάθειά του να προσελκύσει επενδυτές.




Όπως λένε καλά πληροφορημένες πηγές από τις ΗΠΑ, επικρατεί μεγάλος εκνευρισμός στην ελληνική αποστολή διότι ο πρωθυπουργός εμφανίστηκε εντελώς απροετοίμαστος για μια συνάντηση που σε καμιά περίπτωση δεν ήταν προεκλογική ομιλία στα... κάτω Τζουμέρκα.
Ο κ. Τσίπρας νόμισε ότι μιλώντας όπως μιλά στους οπαδούς του ΣΥΡΙΖΑ και με τα τραγικά αγγλικά του θα «θάμπωνε» την αμερικανική ήπειρο...



Όμως, τα πλάνα που έρχονται από τις ΗΠΑ δείχνουν μια εξευτελιστική εικόνα για την Ελλάδα, μια Ελλάδα που εκπροσωπείται από έναν άνθρωπο που δεν καταλαβαίνει πόσο σοβαρό είναι αυτό που κάνει.
Δεν είναι μόνο ότι δεν καταλάβαινε τις ερωτήσεις και δεν μπορούσε να συνεννοηθεί με τον Κλίντον. Προφανώς δεν ήθελε μεταφραστή προκειμένου να δείξει ότι είναι επαρκής και μπορεί να τα φέρει βόλτα.
Το χειρότερο είναι ότι απευθύνθηκε σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό κοινό προσκαλώντας αμερικανούς επενδυτές να έρθουν στην Ελλάδα. Και οι απαντήσεις που έδωσε δεν ήταν καθόλου πειστικές. Ήταν ανοησίες σαν κι αυτές που «χάφτουν» οι Έλληνες στις προεκλογικές περιόδους.
Γενικόλογος, χωρίς συγκεκριμένο πλάνο, εντελώς απροετοίμαστος για μια τέτοια συνάντηση και παρά το γεγονός ότι ο Κλίντον (δασκαλεμένος από την... Δασκαλάκη – Αγγελοπούλου) προσπάθησε να του δώσει πάσες και να τον διευκολύνει.
Ο Αλέξης Τσίπρας απέδειξε ακόμη μια φορά ότι μπορεί να είναι καλός «κομματάρχης» στην Ελλάδα αλλά στο εξωτερικό την προσβάλλει με την παρουσία του.
Δεν μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα ένας άνθρωπος που όχι μόνο δεν μπορεί να συνεννοηθεί αλλά και που δεν πιστεύει όσα λέει.
Για ποιες επενδύσεις μιλά όταν οι υπουργοί τους τις διώχνουν; Αστεία πράγματα.
Ο Τσίπρας μοιάζει με τις ελληνικές ομάδες ποδοσφαίρου, σαν τον Ολυμπιακό που σαρώνουν και βάζουν πεντάρες στα χωράφια της Ελλάδας και τρώνε πεντάρες στην Ευρώπη.
Ελπίζουμε να μην ξεφτιλιστεί και με τον Ομπάμα, αν τον συναντήσει. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου