11.9.15

Τσουρέκια, τρίγωνα Πανοράματος, και … πολιτική συνέπεια!



Διαβάζω σήμερα στο ΒΗΜΑ και γελάω… ενθυμούμενος το κλασικό sic transit gloria mundi, που ο Αλέξης έμελλε να το ζήσει μέσα σε ελάχιστους μόλις μήνες.





Γράφει λοιπόν ο καλά πληροφορημένος Βηματοδότης (δείτε το λίνκ στο τέλος):
Το τσουρέκι στον... Πούτιν με αγάπη…



Όταν πριν από λίγους μήνες ο κ. Τσίπρας ως Πρωθυπουργός βρέθηκε με το «Εμπραέρ» στη Θεσσαλονίκη καθ' οδόν προς την Πετρούπολη, πήγαν πολλοί υποστηρικτές του στο αεροδρόμιο για να τον δουν (και να τους δει) και ορισμένοι του πρόσφεραν τσουρέκια Τερκενλής και τρίγωνα Θεσσαλονίκης: «Πάρε για τον δρόμο, δώσε και στον Παππά, ακόμη και στον Πούτιν», μου αφηγήθηκε ένας αεροελεγκτής ότι του έλεγαν οι φαν του στη Θεσσαλονίκη. Γιατί το θυμήθηκα αυτό;
Επειδή την τελευταία φορά που βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ, ούτε τσουρέκια, ούτε τρίγωνα του πρόσφεραν.
Τι άλλαξε ουδείς γνωρίζει. Εκείνο που έμαθα είναι ότι ο κ. Τσίπρας βρίσκεται συνεχώς σε αεροπλάνα (και μάλιστα στην οικονομική θέση). Επιστρέφοντας από την Κρήτη συνάντησε την Αντιγόνη Λυμπεράκη του Ποταμιού και την προέτρεψε να πάει στην εκλογική της περιφέρεια (Β' Αθηνών) για να μαζέψει καμιά... ψήφο!

Όλα καλά κι όλα ωραία, αφού αυτή συνήθως είναι η μοίρα των κομητών, όπως π.χ. ο Δρ Μπαρουφάκης, που κανείς δεν τον θυμάται πια, πόσο δε μάλλον να του ζητήσει συνέντευξη. Μάλιστα ακούω πως παρακαλάει να τον βγάλουν στο ΜΑΚΕΛΕΙΟ του Χίου, αλλά τζίφος…
Τα ίδια έπαθε κι ο σέξι Αλέξης, που μέχρι πρόσφατα, όπου εμφανίζονταν έτρεχαν όλοι οι ζαλισμένοι να τον συγχαρούν, να τον αγγίξουν, και να του πουν πόσο τέλειος είναι. Να του δώσουν και τσουρέκια, να φάει στο αεροπλάνο, να πάει και στον Πούτιν!
Τώρα όμως, μετά την καταστροφική επτάμηνη θητεία του, και πιο ειδικά μετά τις κωλοτούμπες στα πάντα, και την μεγαλοπρεπή υπογραφή του πιο επαχθούς (που θα’ λεγε κι η ζουρλή) μνημονίου έβερ, τον έχουν ξεχάσει.
Μόνος πάει, μόνος έρχεται…
Πάντως, σε σχέση με τα τσουρέκια που αναφέρει το ΒΗΜΑ, οι δικές μου πληροφορίες είναι ότι όντως έτσι έγινε, μόνο που του τα πρόσφεραν οι συνδικαλιστές του αεροδρομίου, ξέρετε, εκείνοι οι πρώην πασόκοι και μετά συριζαίοι, στους οποίους ο Αλέξης είχε υποσχεθεί να ακυρώσει «το ξεπούλημα» των 14 περιφερειακών αεροδρομίων, και να τα διατηρήσει ο «λαός».
Στη συνέχεια άλλαξε γνώμη, με αποτέλεσμα οι προδομένοι συνδικαλιστές όχι μόνο να μη τρέχουν να του δώσουν τσουρέκια και τρίγωνα Πανοράματος, αλλά να δηλώνουν τώρα … λαφαζανικοί. Τόσο ιδεολόγοι κι αυτοί.
Μάλιστα, αν αληθεύει η πληροφορία μου, προχθές οι ίδιοι πρόσφεραν τσουρέκια και στην ζουρλή όταν κατέφτασε στο αεροδρόμιο για τη ΔΕΘ… ενώ ο Αλέξης πλέον περνάει απαρατήρητος. 

Τι κρίμας … που θα έλεγε κι η Γιούλα Μπουρδόλη.
Και μιας και είπαμε για τους συνδικαλιστές των αεροδρομίων, έμαθα ότι μαζεύουν λεφτά (από 20 ευρώ το κεφάλι) από τα μέλη των σωματείων της ΥΠΑ, για να… καταθέσουν αγωγή στην Τρόικα και στον Σόιμπλε, και να μην δοθούν τα αεροδρόμια στους «κακούς τοκογλύφοι Γερμανοί», όπως μεθοδεύει το Αλέξης.
Μπορεί, λένε, να καλέσουν και ως μάρτυρα τον … Κλάους Μάους!
Αν κι εγώ θα συμβούλευα στον επόμενο πρωθυπουργό να αναθέσει το όλο ζήτημα της παραχώρησης των αεροδρομίων στον πρόσφατα επανανήψαντα στην πολιτική σκηνή Κώστα Λαλιώτη.
Αυτός ξέρει καλά πως γίνεται η δουλειά με τα αεροδρόμια…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου