25.10.15

Σπίρτζης: Θα κλάψουμε για τις ιδιωτικοποιήσεις στα αεροδρόμια!



Συνέντευξη εφ όλης της ύλης του υπουργού Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων Χρήστου Σπίρτζη στη δημόσια τηλεόραση, στην οποία έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα που αφορούσαν στο νεοψηφισθέν νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες, μίλησε για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων, ενώ αναφέρθηκε μεταξύ άλλων και  στην αντιπλημμυρική θωράκιση της χώρας!





Για τις επικείμενες ιδιωτικοποιήσεις των αεροδρομίων είπε: Ναι, θα κλάψουμε!
(Σημ. Ο- Να θυμίσουμε εδώ ότι ο πρώην πασόκος νυν υπουργός του Σύριζα, είναι από αυτούς που υπόσχονταν ότι αν γίνουν κυβέρνηση ΔΕΝ θα ιδιωτικοποιηθούν τα αεροδρόμια, όπως προβλέπονταν βάσει του νόμου  του … Πασόκ!  Τουρλουμπούκι δηλαδή και τρικυμία εν κρανίω, πέραν της πολιτικής εξαπάτησης και της υφαρπαγής ψήφων)…

«Βροχή» ερωτήσεων δέχτηκε ο υπουργός  για το το θέμα των ιδιωτικοποιήσεων των αεροδρομίων. Εκεί ο κύριος Σπίρτζης υπεραμύνθηκε των απόψεών του...


«Εγώ δεν υπάρχει περίπτωση ούτε να κρατήσω κάτι κρυφό απέναντι στην κοινή γνώμη και στον ελληνικό λαό, ούτε να σταματήσω να διατυπώνω την αμφιβολία μου για το πόσο συμφέρουν αυτά τα μοντέλα ιδιωτικοποιήσεων που έχει ξεκινήσει και ολοκληρώνει το ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι μόνο τα αεροδρόμια, είναι και οι υπόλοιποι διαγωνισμοί που έχει το ΤΑΙΠΕΔ.
Από εκεί και πέρα όταν προσπαθούμε να αποφύγουμε το χειρότερο σενάριο για τη χώρα, όταν έχει γίνει μια συμφωνία και παίζονται στο επόμενο διάστημα δυο πολύ μεγάλα ζητήματα για τη χώρα και τον ελληνικό λαό για να τελειώσει πλέον η κρίση που βιώνουμε όλοι, δεν είναι δυνατό σε τέτοια θέματα που είναι η συμφωνία, να βάλουμε στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αθέτηση συμφωνιών. Παίζεται το θέμα της ανακεφαλαιοποίησης των Τραπεζών, παίζεται το θέμα της αναδιάρθρωσης του χρέους, είναι πάρα πολύ σημαντικά θέματα για όλους μας, για όλο τον ελληνικό λαό, για να σταματήσει όλο αυτό που ζούμε επτά χρόνια».
Σε ερώτηση δημοσιογράφου για εάν θα «κλάψουμε» από τις επερχόμενες ιδιωτικοποιήσεις, απάντησε: «Θα κλάψουμε! Και θα σας πω και γιατί θα κλάψουμε. Γιατί έχει επιβληθεί στη χώρα να προχωρήσουν εννιά ιδιωτικοποιήσεις, αυτές οι ιδιωτικοποιήσεις όπως έχουν προγραμματιστεί να προχωρήσουν είναι από την προηγούμενη Κυβέρνηση οι διαγωνισμοί και οι όροι, δεν είναι ένα μοντέλο που το πιστεύουμε, είναι όμως μέσα στη συμφωνία της χώρας και είμαστε υποχρεωμένοι μέχρι κεραίας να την ακολουθήσουμε.
Δεν είμαστε ευτυχισμένοι γι' αυτό, δεν είναι το μοντέλο που πιστεύουμε ότι πρέπει να γίνει η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Δεν υπάρχουν αντίστοιχα μοντέλα στην Ευρώπη για την αξιοποίηση των αεροδρομίων.
Είναι μια άλλη λογική που υπάρχει και στη Μεγάλη Βρετανία, ανά χώρα υπάρχει μια άλλη λογική, αλλά η δική μας είναι μια λογική που κατά τη γνώμη μου δεν είναι συμφέρουσα -δεν είναι η πιο συμφέρουσα καλύτερα- για την αξιοποίηση των αεροδρομίων.
Έχουμε συναντηθεί με το ΤΑΙΠΕΔ που είναι ο αρμόδιος φορέας, έχουμε πει τις ενστάσεις που υπάρχουν για το διαγωνισμό για να βελτιωθούν κάποιοι όροι στο σχέδιο σύμβασης που υπάρχει …».



Ο- Με μισή καρδιά λοιπόν μας κάνει ο Σύριζα αυτά που μας κάνει. Δεν θέλει να μας πονέσει αλλά…
Ενώ οι προηγούμενοι το απολάμβαναν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου