28.10.15

Περισσότερο Αριστερός άρα λιγότερο Έλληνας;



Ζήσαμε λοιπόν ν’ απολαύσουμε στο τιμόνι της χώρας, έστω και συμβιβασμένους, τους πάλαι ποτέ αριστερούς που δήλωναν άθεοι, κατά των παρελάσεων κι απέναντι σε οτιδήποτε θεωρείται εθνικό, που θέλουν να ταυτίσουν με την ακροδεξιά...



Μήπως όμως τελικά δεν είναι αριστεροί κι απλώς προσπαθούν να περισώσουν ό,τι απέμεινε, προσπαθώντας να δείχνουν λιγότερο Έλληνες...;



Διάγουμε τα χρόνια της πλήρους απομυθοποίησης της λεγόμενης αριστεράς, που τελικά καμιά σχέση δεν έχει φυσικά με την πραγματική έννοια της αριστερής ιδεολογίας ή ότι απέμεινε τέλος πάντων απ’ αυτήν, στον υπόλοιπο πλανήτη. Συνειδητοποιούν κι οι τελευταίοι δύσπιστοι, πόσο κακό έκανε στη χώρα η επικράτηση του αριστερού αφηγήματος που ξεκίνησε να πρωτοεμφανιστεί υπογείως στη χώρα, απ’ την άνοδο του επιλεγόμενου σοσιαλιστικού κινήματος που απεδείχθη απλώς ένα τσούρμο άπληστων πεινασμένων που ξεκίνησαν να καταστρέφουν τη χώρα.
Απ’ την άλλη βέβαια, η αδύναμη όπως περίτρανα αποδείχθηκε δεξιά, απλώς προσπαθούσε ν’ αντικρούσει το αριστερό αφήγημα και να συμμαζέψει τ’ ασυμμάζευτα που άφηναν οι ανίκανοι, όταν έπαιρνε και πάλι την εξουσία, χάνοντας ουσιαστικά τον ιδεολογικό της προσανατολισμό.
Όλο αυτό φυσικά το πληρώνουμε τώρα και μάλιστα στη σκληρότερη μορφή του με κανέναν να μη δείχνει μετανιωμένος κι εκτός απ’ την διάλυση των ‘σοσιαλιστών’ τίποτε άλλο δε δείχνει να εμπεριέχει πραγματική μετάνοια κι διάθεση για διόρθωση.
Παρακολουθούμε λοιπόν, εμβρόντητοι, τους πάλαι ποτέ αριστερούς, όπως αυτοπροσδιορίστηκαν, χωρίς κανέναν αγώνα και καμιά απόδειξη αριστεροσύνης, εκτός ίσως απ’ την εμαφανή πλέον, κυρίως λόγω ‘ξαφνικής εξαφάνισης’, υπόγεια σύνδεση με τις ομάδες αριστεριστών που έκαιγαν την Αθήνα κάθε φορά που κάποιο συνδικάτο το επιθυμούσε...να έχουν παραδώσει πλέον κάθε ιδεολογικό ψήγμα και να έχουν προσχωρήσει στην καπιταλιστική, εντελώς, εντολή των δανειστών της χώρας.
Μόνο που, γνωρίζοντας ότι κυβερνούν εν πολλοίς και στην πλειοψηφία τους, γίδια, θεωρούν ότι μπορούν να συνεχίζουν να το παίζουν αριστεροί, αρνούμενοι να φορέσουν γραβάτες, φερόμενοι ως κατσαπλιάδες και αρνούμενοι να δείξουν σεβασμό σε οτιδήποτε εθνικό που προσπαθούν αν το ταυτίσουν με την ακροδεξιά και τη χειρότερη έκφανσή της.
Η στάση του πρωθυπουργού κατά την ανάκρουση των εθνικών ύμνων Ελλάδος και Γαλλίας, στην πρόσφατη επίσημη επίσκεψη του Προέδρου της φίλης και υποστηρίκτριας όσο κανείς, των ελληνικών θέσεων, παραδοσιακής συμπαραστάτριας της χώρας μας, Γαλλίας, μόνο τυχαία δεν ήταν!
Όλη την κωλοτούμπα και την υποκρισία που εκείνος κι οι ‘σύντροφοί’ του με τα λερωμένα πόθεν έσχες και την κοντή μνήμη που αφήνει εκτός εκατομμύρια, προσπαθεί να την εξισορροπήσει με μια ταπεινή όσο και κατάπτυστη επίδειξη αριστεροσύνης, επιδεικνύοντας απαξία κι απόρριψη σε σύμβολα και οτιδήποτε εθνικό.
Μέρες που είναι, το μεγάλο ΟΧΙ των Ελλήνων, που τόσα χρόνια μας κάνει υπερήφανους, όλοι μας αισθανόμαστε πλέον ότι όλο και συχνότερα κι όλο και πιο υποκριτικά και δυνατά, ακούγεται το αριστερό αφήγημα της μείωσης όλου αυτού που οδήγησε στον πόλεμο τότε και την άρνηση συνθηκολόγησης όπως σήμερα συμβαίνει εμφανώς πλέον και το ζούμε καθημερινά.
Για κάποιον λόγο που μόνο ο ιστορικός του μέλλοντος ίσως μπορέσει να εξηγήσει, αυτός ο λαός που είχε όλα τα προσόντα να συνεχίσει την ένδοξη ιστορία του, έχει μεταλλαχθεί σε πρόβατα και μάλιστα της χαμηλότερης νοημοσύνης που μπορεί να διαθέτουν τα συμπαθή τετράποδα κι αποδέχεται γιαλαντζί αριστερούς να τον οδηγούν στον όλεθρο και συγχρόνως να υποτιμούν τη στοιχειώδη νοημοσύνη μου με το απαράδεκτο αντιστάθμισμα της προκλητικής απαξίωσης, όλων αυτών που τον κρατούν ενωμένο.
Ουδείς άμοιρος ευθυνών, εκτός των αριστεροφανών, λεφτάδων αστών που μας ξεγέλασαν κι έφτασαν να μας κυβερνούν! Οι δεξιοί όλου του φάσματος, προσπαθώντας να διατηρήσουν την παράταξή και την ιδεολογία τους, έχουν αφήσει τη χώρα στην τύχη της, προετοιμαζόμενοι απλώς να ξανακυβερνήσουν, χωρίς καμιά προσπάθεια απόκρουσης, τουλάχιστον της προσπάθειας διάλυσης των συνδετικών κρίκων του έθνους!  

 
Την ώρα που σκίζει το μνημόνιο!

Κι όλη αυτή η ανικανότητα, επιτρέπει φυσικά σε ακροδεξιούς, επικίνδυνους λάτρεις φασιστικών πρακτικών, να καπηλεύονται οτιδήποτε εθνικό και στο όνομά του να επιτελούνται εγκλήματα, μικρά ή μεγαλύτερα.
Η ιστορία ενός λαού και ειδικότερα ενός λαού όπως οι Έλληνες, που αναγκάστηκαν πολλές φορές να υπερασπιστούν την πατρίδα τους και ν’ αποκρούσουν εχθρούς αλλά και να μείνουν ενωμένοι ώστε να διατηρήσουν την κληρονομιά τους, είναι ό,τι πιο πολύτιμο μπορεί να έχει και το καθιστά έθνος με παρόν και μέλλον.
Η προσπάθεια απαξίας, ακύρωσης, περίγελου, των συμβόλων και ό,τι τέλος πάντων, θυμίζει ή τιμά αυτή την ιστορία, θα έπρεπε αυτομάτως να καθιστά παρείσακτο όποιον το προσπαθεί και το πρεσβεύει! Πόσο μάλλον όταν αυτός κι οι όμοιοί του έφτασαν να κυβερνούν κιόλας αυτόν τον λαό!
Το γεγονός ότι δεν έχει απομείνει τίποτε ώστε να χρησιμοποιηθεί για την απόδειξη αριστεροσύνης όσων ελάχιστων έμειναν να θεωρούν εαυτούς αριστερούς, τέλος πάντων, δε σημαίνει σε καμιά περίπτωση ότι επιτρέπονται παιχνίδια με οτιδήποτε εθνικό που δεν επιδέχεται καμιάς αμφισβήτησης αφού εδράζεται σε ιστορικά γεγονότα αναγνωρισμένα απ’ την διεθνή ιστορία!
Όποιος δεν το γνωρίζει αυτό, είναι ανίκανος να εκπροσωπήσει έστω κι έναν Έλληνα! Πόσο μάλλον ολόκληρο τον ελληνικό λαό... έστω κι αν δεν έχει ιδέα όπως έχει αποδείξει, τι πρέπει να ψηφίζει, τελικά...

Αλεξάνδρα Γρηγορίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου