6.10.15

Δέκα λόγοι που μου τη "δίνει" στα νεύρα ο Άδωνις…



Ο Άδωνις για πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας;
Σοβαρά τώρα;
Είναι δυνατόν;
Πως βρήκε τέτοια συμφoρά αυτή τη χώρα που όλα λειτουργούν τέλεια και έχουμε τα πρότυπα των πολιτικών ανδρών παγκοσμίως;



Νομίζω ότι στις κρίσιμές στιγμές που περνά ο τόπος μας και μέσα σε αυτή τη βαθειά κρίση που βασανίζει τον ελληνικό λαό πρέπει όλοι να σοβαρευτούμε και να πάρουμε θέση απέναντι στα σοβαρά πολιτικά γεγονότα των ημερών.
Οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία θα αναδείξουν τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πιθανόν - ανάλογα με τις πολιτικές εξελίξεις - τον επόμενο πρωθυπουργό της Ελλάδας.
Δεν γίνεται λοιπόν να συγκρατηθώ άλλο και θα φανερώσω ανοιχτά σε όλους τους λόγους που μου τη δίνει ο Αδωνις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να γίνει αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας… 



Λόγος πρώτος: Είναι βιβλιοπώλης.
Και όχι μόνο βιβλιοπώλης αλλά ΚΑΙ τηλεβιβλιοπώλης.
Μάλιστα κύριοι. Είναι γνωστό στο πανελλήνιο ότι ο άνθρωπος αυτός εργάζεται
(άκουσον άκουσον) τα τελευταία είκοσι χρόνια τουλάχιστον. Και όχι απλά εργάζεται, αλλά το επάγγελμά του είναι αυτό του ποταπού βιβλιοπώλη. Είναι δυνατό να θες να γίνεις αρχηγός μεγάλου κόμματος και να δουλεύεις τόσα χρόνια και μάλιστα να είσαι (μπλιάχ) βιβλιοπώλης;
Και να πούλαγες και κανένα βιβλίο της προκοπής να πω άντε να το παραβλέψουμε. Κανένα με συνταγές για γιουβαρλάκια και σουτζουκάκια, καμία βιογραφία πρώην μοντέλας - τηλεπερσόνας ή οποία βγάζει στη φόρα τα άπλητα των "επωνύμων", έστω κανένα με θεωρίες συνομωσίας και προφητείες. Τί πας και πουλάς εσύ; Αρχαίους συγγραφείς, Ιστορία και Λεξικά. Έλεος δηλαδή. Δεν φτάνει που είσαι βιβλιοπώλης, είσαι και κακός βιβλιοπώλης.
Στην χώρα που εξουσιάζουν εδώ και δεκαετίες οι πρώην μεγαλομπακάληδες, οι διαπλεκόμενοι δικηγόροι, τα σόγια των μαυραγοριτών, τα κανάλια βάζουν τίτλο "επιχειρηματίας" οταν κάνει δηλώσεις κανένας ιδιοκτήτης μπουζουκερί ή καφετέριας, εσύ Άδωνι έχεις το θράσσος να δηλώνεις βιβλιοπώλης.
Λόγος δεύτερος: Είναι αυτοδημιούργητος, χωρίς καταγωγή από πολιτικό τζάκι και συνεχίζει να εργάζεται ως τηλεβιβλιοπώλης.
Όλα αυτα μαζί. Δεν φτάνει που όταν έχασε τους γονείς του πριν κλείσει τα είκοσι του χρόνια συνέχισε την οικογενειακή επιχείρηση εκδόσεων - πωλήσεων βιβλίων μαζί με τα αδέρφια του, θέλησε κιόλας να ασχοληθεί με την πολιτική και να εκλεγεί βουλευτής. Ήθελε κιόλας να βγαίνει στα κανάλια και να μιλάει, πολλές φορές περισσότερο από πολλούς γόνους πολιτικών τζακιών που δεν έχουν δουλέψει ούτε μια μέρα στη ζωή τους.
   Μα καλά, κοίταξες καθόλου γύρω σου εκεί στη Συγγρού να δείς πως είναι οι καθώς πρέπει πολιτικοί, ειδικά όσοι είναι κοντά στη ηλικία σου και προέρχονται από παραδοσιακές οικογένειες της μεγάλης παράταξης;
Πως τολμάς να σηκώσεις κεφάλι ΕΣΥ (που ήρθες και από άλλο κόμμα) και να θές να γίνεις αρχηγός;
 Μην ανησυχείς. Υπάρχει λύση. Σταματάς να λές ότι δουλεύεις από τα 20. Διαδίδεις ότι σπούδαζες 10 χρόνια σε κολλέγια της Αμερικής και ότι μετά ήσουν μεγαλοστέλεχος σε πολυεθνικές με αξιοκρατική πάντα πρόσληψη λόγω των πολλών προσόντων σου. Έπίσης κάτι πρέπει να κάνουμε με το επώνυμο. Πρόχειρα μου έρχονται 2 - 3 αποδεκτά. Καραμανλόπουλος, Μητσοτίδης, Μπακογιαννάκης.
Λόγος τρίτος: Είναι ΔΕΞΙΟΣ.
Και όχι μόνο είναι αλλά το λέει κιόλας, καμαρώνει και περηφανεύεται λες και δεν ξέρει ότι στη χώρα αυτή όλοι έχουν το προνόμιο να μιλούν με σθένος και τιμή για τις ιδεολογίες που πρεσβεύουν, ΟΛΟΙ, οι αριστεροί, οι κομουνιστές, οι οικολόγοι, οι σοσιαλιστές, οι εθνικιστές, οι κεντρώοι (μην ξεχνάμε τον Λεβέντη), οι συνιστώσες και τα δίκτυα. Όλοι εκτός από τους δεξιούς.
Και καλά να λες ανοιχτά ότι είσαι δεξιός και περήφανος μάλιστα. Εσύ θες κιόλας να γίνεις αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας. Του κόμματος που σου έκανε την υπέρτατη τιμή να σε δεχθεί ενώ μόνο η ελίτ της ελληνικής κοινωνίας μπορεί έστω να πλησιάσει το κομμα αυτό. Του κόμματος που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής που εννοείται ότι δεν ήταν δεξιός σαν εσένα. Βασικά ήμουν αγέννητος όταν ιδρύθηκε η Νέα Δημοκρατία αλλά πιστέυω από όσα ακούω από τους σημερινούς βουλευτές του κόμματος ότι η Νέα Δημοκρατία ήταν πάντοτε μεσαίοχωρικη, κεντρώα, πολυσυλλεκτική (τον Παπαδόγγονα θυμήθηκα τώρα) αλλά σε καμία περίπτωση δέξια - φτου κακά - όπως εσύ. 
Πώς έχεις λοιπόν το θράσος ΕΣΥ Άδωνι, ένας δεξιός, να θες να γίνεις αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας που όλοι γνωρίζουν ότι δεν είναι δεξιό κόμμα. Είναι κάτι άλλο, απροσδιόριστο και εξωτικό, αλλά σε καμία περίπτωση δεξιό.
Λόγος τέταρτος: Είναι φωνακλάς, εκνευρίζεται στην τηλεόραση, έχει πολλές φορές εκνευριστική φωνή και κάνει μορφασμούς και χειρονομίες.
Ξέρω ξέρω θα μου πείτε ότι είναι παθιασμένος, πιστεύει όσα λέει και δεν κρύβεται πίσω από στημένα λόγια και εκφράσεις, ότι είναι μαχητικός και άλλες δικαιολογίες.
Βρε Άδωνι για αρχηγός πας. Μεθαύριο αν βγεις αρχηγός θα σε στείλουμε στο debate. Τι είναι αυτά που κάνεις; Πως κατάφερες εσύ να γίνεις βουλευτής, υπουργός και υποψήφιος αρχηγός μεγάλου κόμματος με αυτην την τηλεοπτική σου παρουσία και εικόνα απορώ. Δεν ξέρεις τόσα χρόνια ότι στη χώρα αυτή πολιτικός σημαίνει να σταυρώνεις τα χεράκια μπροστά στις κάμερες, να ισιώνεις την πλάτη και να φουσκώνεις το στήθος, να μην σου πετάνε τσουλούφια, να κοιτάς κατάματα την κάμερα με το βλέμμα της αγελάδας και να επαναλαμβάνεις συνεχώς τις ίδιες κλισέ φράσεις με τρόπο στρογγυλεμένο και αρεστό στις μεγάλες μάζες τηλεθεατών, με στόμφο και σοβαρότητα; Και μάλιστα όσο πιο καλά κάνεις τα παραπάνω, τόσο πιο πολύ να καταγράφεσαι στη συνείδηση των τηλεθεατών, ειδικά των οπαδών της Ν.Δ. (που δεν είναι δεξιό κόμμα μην ξεχνιόμαστε), ως ένας σοβαρός, έμπειρος και ικανός πολιτικός.
Δες λίγο και άλλους αρχηγούς κομμάτων που έχουν αλλάξει ακόμα και τη χροιά της φωνής τους για να μιλήσουν στις ψυχές και το θυμικό του σοφού λαού, θυμίζοντας την φωνή παλαιών, λαοφιλών και χαρισματικών πολιτικών ηγετών.
Λόγος πέμπτος: Κατέστρεψε την υγεία.
Καλά το συγκεκριμένο δεν πρέπει καν να το αιτιολογήσω κανονικά. Όλοι ξέρουμε στη χώρα αυτή ότι η δημόσια υγεία λειτουργούσε τέλεια εδώ και δεκαετίες. Ποιός παραπονιόταν ποτέ για την κατάσταση των νοσοκομείων στην πατρίδα μας; Ποιός ζητούσε ποτέ να αλλάξουν και να βελτιωθούν τα πράγματα στο χώρο της υγείας; Ποιός κατηγορούσε ποτέ τους πολιτικούς για την κατάσταση της; Προσωπικά αν χρειαστεί μπορώ να το επιβεβαιώσω αφού εδώ και είκοσι χρόνια έχει χρειαστεί να επισκέπτομαι για μεγάλες περιόδους διάφορα νοσοκομεία της Αθήνας για συγκεκριμένα προβλήματα υγείας συγγενών μου.  Και ένω όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί υγείας έφευγαν από το υπουργείο αυτό δοξασμένοι και αξιομνημόνευτοι για το έργο τους, ήρθες εσύ Άδωνι - μόλις για δέκα μήνες - και γκρέμισες αυτό το τέλειο σύστημα υγείας που απολαμβάναμε όλοι εμείς οι πολίτες της χώρας.
Ένδεικτικά θα αναφέρω ότι τόλμησες να θες να μειώσεις το κόστος των φαρμάκων και των υλικών στα νοσοκομεία χωρίς να σκέφτεσαι τις επιπτώσεις που θα έχει αυτό στους άμοιρους φαρμακοβιομήχανους και τις εταιρείες ιατρικών ειδών, είχες το θράσσος να ζητήσεις από κάποιους εργαζόμενους σε νοσοκομεία να πάνε να εργαστούν σε άλλα νοσοκομεία σε άλλη περιοχή των Αθηνών και να πρέπει - άκουσον άκουσον - να αλλάζουν λεωφορείο ή τρένο για να πάνε στη δουλειά τους ένω το νοσοκομείου που δουλευαν ήταν δίπλα στο σπίτι τους.
Τέλος δεν είχες καν την ευαισθησία να μην συγκρουστείς με τα συμφέροντα των γιατρών, που αποτελλούν και ομάδα που στηρίζει τη Ν.Δ. και πανηγυρίζουν ότι σε "φάγανε", ειδικά των πρώην γιατρών του Ι.Κ.Α. που ήθελαν απλά να συνεχίσουν να παίρνουν τον μισθό τους από τα νοσοκομεία και να είναι και οι μοναδικοί γιατροί που θα έχουν ΚΑΙ ιδιωτικά ιατρεία για να βλέπουν όσους είναι "δύσκολο" να έξετάζουν το πρωί στα νοσοκομεία.  



Λόγος έκτος:  Είναι καινούριος στη Ν.Δ.
Ήρθε από άλλο κόμμα πρίν ούτε καν 3 χρόνια και παλαιότερα είχε εκφραστεί κατά του μεγάλου κόμματος που θέλει να γίνει τώρα αρχηγός. Θα έπρεπε να ξέρει ο Άδωνις ότι του κάνανε μεγάλη τιμή που τον αφήσαν να μπει στη οικογένεια του μεγάλου κόμματος της Νέας Δημοκρατίας.
Το κόμμα άλλωστε είχε δεκάδες υπερβολικά αγαπητούς στην κοινωνία βουλευτές το 2012 που ήρθε ο ίδιος, τους οποίους τους έβλεπε ο κόσμος και καμάρωνε. Άσε που τον άφησαν να βγαίνει στα τηλεπαράθυρα να μιλάει τόσο συχνά και να εμφανίζεται σε διάφορες εκπομπές κατα την περίοδο διακυβέρνησης της Ν.Δ. Είναι άλλωστε γνωστό ότι έξω από τα κανάλια υπήρχαν ουρές νεοδημοκρατών βουλευτών που σπρωχνόντουσαν για το ποιός θα υπερασπιστεί πρώτος το έργο της κυβέρνησης Σαμαρά. Τώρα που θέλει να γίνει αρχηγός του κόμματος θα έπρεπε ήδη να έχει καταλάβει ότι δεν φτάνει απλά να έχει έρθει από άλλο κόμμα για να μπορεί να διεκδικήσει την αρχηγία.
Η ιστορία του κόμματος δείχνει ότι ένας σωστός υποψήφιος αρχηγός πρέπει ακόμα να έχει προσπαθήσει να διασπάσει τη Ν.Δ. στο παρελθόν, να έχει ρίξει κυβέρνηση, να έχει δημιουργήσει άλλο κόμμα - δεκανίκι στο ΠΑΣΟΚ, να τον έχουν χαρακτηρίσει αποστάτη και πολλά άλλα.
Τα παραπάνω χαρακτηριστικά τα έχουν αρκετοί πρώην υποψήφιοι, αρχηγοί και πρωθυπουργοί οπότε ο Άδωνις έχει πολύ δρόμο μπροστά του για να τα αποκτήσει.
Λόγος έβδομος:  Είναι αντιπαθητικός σε μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού
Εντάξει αυτό πάλι πώς να το παραβλέψεις. Είναι δυνατόν να μην σε συμπαθούν οι αριστεροί, οι κομουνιστές, πολλοί πασόκοι, οι "ανεξάρτητοι" αριστερίζοντες bloggers, διάφοροι "αντικειμενικοί" κωμικοί, και σατυρικές εκπομπές που στοχοποιούν διαχρονικά συγκεκριμένους πολιτικούς και μέσω του χαβαλέ και της φτηνής σάτυρας εκτελούν συμβόλαια πολιτικής γελοιοποίησης και εξόντωσης, πολλοί δημόσιοι υπάλληλοι και να θές να γίνεις αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας; Αφού είναι γνωστό ότι ΟΛΟΙ οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί απολαμβάνουν της εκτίμησης του συνόλου του ελληνικού λαού ανεξαρτήτως πολιτικών και ιδεολογικών προτιμήσεων.
Πώς θα σε κάνουμε εσένα αρχηγό της Ν.Δ. αν δεν σε λατρεύουν οι οπαδοί των άλλων κομμάτων και όλο το δημοσιογραφικό σύστημα;
Λόγος όγδοος:  Μιλάει περίεργα και ακαταλαβίστικα ελληνικά
Εντάξει ο άνθρωπος αντικειμενικά βρίσκεται σε μειονεκτική θέση σε αυτόν τον τομέα. Πήρε πτυχίο φιλολογίας ή ιστορίας ή κάτι σχετικό, ασχολείται συνέχεια με αρχαίους, ιστορία και σχετικά, οπότε μιλάει κάτι περίεργα ελληνικά, χρησιμοποιεί άγνωστες λέξεις και αναφέρεται συνέχεια σε ιστορικά παραδείγματα από την αρχαία Ελλάδα (πολύ εκνευριστικό αυτό για τους Ελληνες ομολογώ). Άσε που νομίζω ότι γράφει και σε πολυτονικό σύστημα.
Για αρχηγός της Ν.Δ. πρέπει να μιλάς απλά, λαϊκά, μόρτικα, και με περιορισμένο λεξιλόγιο. Μεθαύριο είπαμε μπορεί να γίνεις πρωθυπουργός και θα έχεις στο μυαλό σου ακόμα αυτές τις μπούρδες πολιτικές θεωρίες που έλεγαν ο Πλάτωνας και ο Αριστοτέλης;
Λόγος ένατος:  Εκφράζει το παλιό πολιτικό σύστημα και είναι πολλά χρόνια στην πολιτική.
Βασικά εδώ μπερδεύομαι λίγο αλλά εχω ακούσει να το καταλογίζουν στον Άδωνι πολλές φορές οπότε θα έχουν δίκιο. Για να δούμε λοιπόν που στηρίζεται αυτός ο ένατος λόγος.
Είναι βουλευτής δέκα ολόκληρα χρόνια. Ναι. Αυτό πρέπει να είναι αρκετό. Γνωρίζετε πολλούς βουλευτές να είναι περισσότερα χρόνια στη βουλή; Εγώ ομολογώ 2-3 μου έρχονται στο μυαλό και αυτοί με δυσκολία.
Ευθύνεται και αυτός για την κατάσταση της χώρας που δημιούργησε το παλιό πολιτικό σύστημα. Εννοείται, δυόμιση χρόνια κυβερνητικός βουλευτής και δέκα μήνες υπουργός απορώ πως δεν τον έχουμε πάει σε ειδικό δικαστήριο ήδη.
Έχει έντονη παρουσία και ζήλο για τις πολιτικές του ιδέες και υπερεκτίθεται στα Μ.Μ.Ε. Σωστό και αυτό.
Άσε που ήδη από τα πρώτα χρόνια ως βουλευτής βαρεθήκαμε να τον βλέπουμε και μας φαίνεται σα να είναι βουλευτής 40 χρόνια. Καλύτερα θα είχε κάνει να ήταν απο τα 16 του ας πούμε οργανωμένος σε κόμματα και κομματικές νεολαίες και στα σαράντα να μας παρουσιάζονταν ως βουλευτής νέας γενιάς που θα ανανεώσει μαζί με άλλους νέους του κομματικού σωλήνα την πολιτική ζωή της χώρας. Ίσως έτσι να τον εκτιμούσαν περισσότερο οι νεοδημοκράτες και να εξέφραζε το ΝΕΟ όπως άλλοι διεκδικητές της αρχηγίας.
Και τέλος μην ξεχνάμε ότι είναι και μεγάλος ηλικιακά και δεν ντύνεται και μοντέρνα. Βρε Άδωνι, πως εμφανίζεσαι έτσι; Με κουστούμια και γραβάτες και κράνος επάνω στη μηχανή; 



Ο κόσμος θέλει επαναστάτες, με ελεύθερο στύλ, χαμογελαστούς συνέχεια και επικοινωνιακούς. Θέλει οι νέοι άνθρωποι να πάρουν την τύχη της χώρας στα χέρια τους. Δεν βλέπεις που εμπιστεύεται ο λαός τόσο τον σημερινό πρωθυπουργό που είναι 42 ετών.
Πώς θα σε κάνουμε εσένα αρχηγό της Ν.Δ. να διεκδικήσεις την πρωθυπουργία αφού θα κλείσεις σε λίγο τα 43; Δεν γίνεται.
Λόγος δέκατος:  Έχει περίεργο όνομα
Όχι σοβαρά μιλάω. Με μπερδεύει συνέχεια. Πρώτα από όλα πως το κλίνουμε. Αν το γραφουμε με ι ή η στο τέλος. Στην αιτιατική για παράδειγμα πως κάνει; τον Άδωνι, τον Άδωνη, τον Άδώνιδα, τα έχω δεί όλα γραμμένα. Δεν το ξεκαθαρίζει όμως να ξέρουμε και εμείς που δεν είμαστε αρχαιολάτρες.
Αφού έχεις και άλλο όνομα χρυσέ μου άνθρωπε, το Σπύρος, μια χαρά όνομα, γιατί δεν "κατέβηκες¨ με αυτό στη πολιτική; Για να μας ταλαιπωρείς μάλλον και λόγω της αρχαιολατρίας που έχετε οικογενειακώς. Όλα αρχαία ονόματα εσύ και τα αδέρφια σου. Άδωνις, Λεωνίδας, Αλέξανδρος. Ελπίζω αν έχετε κανένα σκυλάκι να μην το φωνάζετε Αρταξέρξη ή Αναξίμανδρο το κακόμοιρο το ζωντανό.  
Για αρχηγός της Ν.Δ. πας. Χάθηκε ένα Κώστας; (που ήταν και τρεις πρώην αρχηγοί και πρωθυπουργοί).
Νομίζω ότι το όνομα είναι σημαντικό θέμα που αφορά τα κριτήρια επιλογής του νέου προέδρου. Άλλωστε έχουμε και το παράδειγμα του πρώην προέδρου του κόμματος με αρχαιοελληνικό όνομα. Του Μιλτιάδη.
Για την κωμικοτραγική απόδοση…

Νέστορας

3 σχόλια: