18.10.15

Tzitzi gate: Όταν ο Γκλύξμπουργκ «συνάντησε» τον Σαββίδη…



Για να ξεκαθαρίσω τα πράγματα, σαν επαγγελματίας για χρόνια στην πολιτική στρατηγική και την επικοινωνία, δεν έχω πρόβλημα με το τι τακτική θα ακολουθήσει κάποιος για να πετύχει τη νίκη. Αυτά όμως που συνέβησαν χθες στη ΝΔ με κάνουν να πιστεύω πως βιάστηκα να γράψω για το πώς ο Τσίπρας θα διαλύσει τη ΝΔ. Δεν θα χρειαστεί καν να προσπαθήσει.
Το «Δελφινάριο» που περιέγραψε ο Όμηρος Τσάπαλος θα τα καταφέρει μια χαρά να διαλυθεί μόνο του.




Γιατί είναι τόσο σημαντική η διαδικασία; Μα πολύ απλά γιατί αυτή θα προσδιορίσει το εκλογικό αποτέλεσμα. Ο επόμενος αρχηγός της ΝΔ θα βγει ανάλογα με τη σύνθεση του εκλεκτορικού σώματος, την οποία καθορίζει το χρηματικό αντίτιμο που πραξικοπηματικά αποφασίστηκε στα 3 ευρώ. Ο Παπαμιμίκος – που θα έπρεπε να έχει καθαιρεθεί από γραμματέας με συνοπτικές διαδικασίες πριν από τις εκλογές του Σεπτέμβρη – ανακοίνωσε μια απόφαση 7 – 1 της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής, όταν η απόλυτη πλειοψηφία των μελών της είχε αποχωρήσει και είχαν μείνει μόνον οι 8 που ψήφισαν!
Αυτό δεν είναι εσωκομματικής δημοκρατία είναι εσωκομματική αλητεία…



Ο Παπαμιμίκος ως κατ’ εξοχήν εκφραστής της πολιτικής αλητείας των πολιτικών νεολαιών που εμφανίστηκαν ως φοιτητικά συνδικαλιστικά κινήματα, λειτουργεί ως ο υπαρχηγός του Απόστολου Τζιτζικώστα και ντε φάκτο Νο2 στην περίπτωση που αυτός καταφέρει να εκλεγεί. «Νυν υπέρ πάντων αγών» λοιπόν για τον Παπαμιμίκο κι ας καταστραφεί μια ολόκληρη παράταξη. Δεν τον ενδιαφέρει τίποτα περισσότερο από τη δική του πολιτική επιβίωση.
Πρέπει να εθελοτυφλεί κανείς για να μην καταλαβαίνει την έκταση που έχει πάρει μέσα στις συνθήκες της κρίσης το φαινόμενο του χρηματισμού στις εκλογές, όποιες κι αν είναι αυτές. Εθνικές, αυτοδιοικητικές, εσωκομματικές. Είναι αυτό που λένε « ο κόσμος το’ χει τούμπανο και μεις κρυφό καμάρι».
Για να περιοριστώ σε ένα και μόνο παράδειγμα. Ρωτήστε στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές στη Ρόδο, πόσοι λογαριασμοί ΔΕΗ ξοφλήθηκαν για να πάνε οι «οφειλέτες» και να ρίξουν «δαγκωτό» στους «ευεργέτες». Αυτό είναι αν θέλετε κι ένα σχετικά αθώο παράδειγμα, σε σχέση με συμβάντα σε άλλους νομούς. Κυρίως της Βόρειας Ελλάδας.
Ο καθένας λοιπόν καταλαβαίνει πως ένα χαμηλό αντίτιμο για όλους, είτε έχει κανείς μέχρι σήμερα είτε δεν έχει την παραμικρή σχέση με τη ΝΔ, να επιτρέπει – λέω για παράδειγμα- σε έναν μεγαλοεπιχειρηματία με μόλις 300.000 ευρώ να έχει 100.000 ψηφοφόρους και να έχει δικό του το νέο αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τζάμπα πράγμα …
Πάνω σε αυτήν ακριβώς τη συλλογιστική χτίστηκε ένα βλακώδες «κίνημα του Βορρά» που βάζει μπροστά έναν «Μπούλη» για να πάρει το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.
Κι επειδή δεν θα είχε καμιά επιτυχία το εγχείρημα αυτό χωρίς οικονομική στήριξη ο μεν Παπαμιμίκος αξιοποίησε δεόντως τη σχέση «γαμπρού» που έχει με την οικογένεια του Ιβάν Σαββίδη για να ανοιξουν οι θύρες του ΠΑΟΚ, ο δε Τζιτζικώστας λέγεται λόγω του συγχωρεμένου του πατέρα του βρήκε πρόσβαση σε κεφάλαια ελεγχόμενα από την πρώην βασιλική οικογένεια που «ευλογεί» το εγχείρημα. Τη σχέση επιβεβαιώνει και το γεγονός πως η πρώτη κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του Τζιτζικώστα είναι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου, ευεργετηθείσα επίσης από την πρώην βασιλική οικογένεια. Μην ξεχνάτε ποιος είναι ο νονός της.
Θα μπορούσε βέβαια να «παίξει» κι ένα διαφορετικό σενάριο. Να πάρει ο Παπάς 300 χιλιάρικα από την κρατική επιχορήγηση του ΣΥΡΙΖΑ , να τα μοιράσει στις κομματικές οργανώσεις σε όλη τη χώρα και να πάνε τα μέλη του να ψηφίσουν τον αρχηγό που θέλει ο ΣΥΡΙΖΑ!
Αυτή θα είναι η ΝΔ … Και η Χρυσή Αυγή θα κάνει πάρτι. Καθαρές κουβέντες. Φαντάζομαι το ίδιο θα ανησυχούν και πρώην αρχηγοί της παράταξης, όπως ο Κώστας Καραμανλής βλέποντας τη μεγάλη παράταξη που ίδρυσε ο θείος του, να καταλήγει να βγάζει αρχηγό με «χαρτζιλίκωμα» 3 ευρώ!!!
Σήμερα η κοινωνία απογοητευμένη από το πολιτικό σύστημα σπάει πλάκα μαζί του αλλά αυτό οδηγεί σε όλο και χειρότερες επιλογές. Το πολιτικό σύστημα εδώ που φτάσαμε έχει την ευθύνη να προστατέψει την κοινωνία από τον χειρότερο εαυτό της και όχι να την εκδίδει για 3 ευρώ.

Σπύρος Ριζόπουλος

ΥΓ1: Με δεδομένη την «ποδοσφαιροποίηση» του ζητήματος, αναρωτιέμαι ποια στάση θα κρατήσουν οι «οργανωμένοι» της ΑΕΚ και του Ολυμπιακού…
ΥΓ2: Για να μη θεωρηθεί πως στηρίζω κάποια συγκεκριμένη υποψηφιότητα θεωρώ πως Μητσοτάκης και Γεωργιάδης καλά έκαναν και εκμεταλλεύτηκαν την απόφαση Παπαμιμίκου αφού έχουν μια ελπίδα αν ξαναμοιραστεί η τράπουλα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου