2.11.15

Τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε απ’ το ’67…



Αυτή η κυβέρνηση των τσιπροκαμένων δεν θα πάψει ποτέ να με εκπλήσσει.
Πάνω που λέω ότι τα είδαμε όλα, να ακόμη μια παπαριά ξεπετάγεται… μέχρι να έρθει η επόμενη.

 
Ο εμπνευστής του χορού των μπουτούδων...

Θυμόσαστε τον περίφημο Λαπαβίτσα (Παλαβίτσα), που μέσα στον συμπλεγματικό μισανθρωπισμό του, τότε που στηνόμαστε ντάλα καλοκαίρι στις ουρές των ΑΤΜ, αυτός πανηγύριζε λέγοντας ότι αφού συνηθίσαμε τις ουρές, ας περάσουμε και σε δελτία στα τρόφιμα, στα φάρμακα, και στα καύσιμα;
Για τέτοιον ανισόρροπο μιλάμε…


Και άντε αυτός έφυγε, αφού προτίμησε να ακολουθήσει την καρδιά του αντί να κάνει ολημερίς κωλοτούμπες ή να βαφτίζει το κρέας ψάρι, όπως κάνουν οι υπόλοιποι πρώην σύντροφοί του που μείνανε πιστοί στον Αλέξη και στην Ελπίδα που αυτός συμβολίζει.
Να όμως που μια ακόμη ηλιθιότητα, από αυτές στις οποίες μας έχουν συνηθίσει εδώ και μήνες οι συριζαίοι εγκέφαλοι, γίνεται πραγματικότητα.
Αναφέρομαι στην απίθανη ασυναρτησία που είχε ξαμολήσει (κι αυτός ντάλα καλοκαίρι) ο Χρυσόγονος… συμπληρώνοντας μια ανάλογη της Κατάντιας Βαλαβάνη,  ότι δηλαδή ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να περάσουμε, μέσα σε κοινοβουλευτικά πλαίσια πάντα, στον έλεγχο και στην φορολόγηση (ή κατάσχεση) των δισεκατομμυρίων(!) που οι Έλληνες έχουν κρύψει σε θυρίδες, σε σεντούκια, και στα στρώματά τους.
Τότε πέσανε διάφοροι να τον φάνε, εξ ου και δεν επανήλθε ποτέ με αυτήν την «σοφία». Έλα όμως που οι οικονομικοί εγκέφαλοι του υπουργείου Οικονομικών αρέστηκαν με την ιδέα, την δούλεψαν στο μυαλό τους, την κοστολόγησαν,  και τώρα την παρουσιάζουν ως εν δυνάμει νομοθέτημα!
Έτσι, με βάση δημοσιεύματα του τύπου, πρωτοποριακό σχέδιο που προβλέπει έναν νέο υπερ- φόρο περιουσίας, φέρεται να προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών!
Σε γενικευμένο φόρο θα υπαχθούν όλα τα ακίνητα και τα κινητά περιουσιακά στοιχεία των Ελλήνων στο εσωτερικό και στο εξωτερικό, ακόμη και όσα κινητά αντικείμενα μεγάλης αξίας έχουν στα σπίτια τους ή σε τραπεζικές θυρίδες, καθώς επίσης και όλα τα κεφάλαια που έχουν τοποθετήσει σε επενδύσεις στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Μοναδική εξαίρεση στο σχέδιο φορολόγησης που όπως αναφέρεται προορίζεται να αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ θα είναι, οι καταθέσεις σε ελληνικές τράπεζες.
Οι αξίες των ακινήτων, των επιχειρήσεων, των αυτοκινήτων, των δικύκλων, των λοιπών κινητών περιουσιακών στοιχείων, των μετοχών, των ομολόγων και των λοιπών επενδύσεων που έχει κάθε Ελληνας φορολογούμενος στο εσωτερικό και το εξωτερικό, πλην των καταθέσεων στις εγχώριες τράπεζες, θα υπόκεινται στο νέο φόρο περιουσίας, όπως επίσης και τα χρήματα που βρίσκονται κάτω από τα στρώματα στα σπίτια.
Είπε κανείς τίποτα; Που να πει; Μέχρι και ο αντιπρόεδρος της Βουλής κος Βαρεμένος έχει τρομάξει, και όπως μαθαίνω αποσυναρμολογεί όπως όπως τους απορροφητήρες στο σπίτι του για να μετρήσει το κρυμμένο παραδάκι του, και να το δηλώσει μπας και το σώσει (ο Μάρδας δεν ανησυχεί, αφού το έβγαλε ήδη έξω ως φοιτητικό συνάλλαγμα).
Πέρα όμως από το φαιδρό του όλου ζητήματος, όπως π.χ. πως θα τα βρουν τα θαμμένα σε αυλές ή κρυμμένα σε τενεκέδες χρήματα για να τα φορολογήσουν ή να τα κατασχέσουν, προκύπτει και άλλο σοβαρό ζήτημα (πέραν της βλακείας των κυβερνώντων) σε σχέση με την Δημοκρατία. Διότι αν δεν κάνω λάθος, ούτε η χούντα των συνταγματαρχών δεν μπουκάριζε σε σπίτια για να πάρει τις κρυμμένες λίρες… για άλλους λόγους γίνονταν τότε τα ντου. Και βέβαια, ακόμη και η χούντα αν το έκανε αυτό, θα έπεφτε μέσα σε λίγες μέρες από λαϊκό ξεσηκωμό.
Η εκλεγμένη «χούντα» όμως του Αλέξη δεν έχει τέτοιες ανησυχίες, αφού ακόμη κι αν στείλει ελεγκτές-ράμπο με κουκούλες  στα σπίτια να ψάχνουν στα κουφώματα και στα συρτάρια με τα εσώρουχα για κρυμμένα ευρώ, οι ζαλισμένοι (και ενθουσιασμένοι με τον Αλέξη) συμπατριώτες μας το πολύ πολύ να τους κρατήσουν μούτρα και να μην τους προσφέρουν πρώτο κέρασμα. Για άλλου είδους αντίδραση ούτε λόγος, αφού ότι βλακεία και όποιο έγκλημα κι αν κάνει η «αριστερή» μας κυβέρνηση… όλα καλά, αφού «σάμπως κι ο Αντωνάκης καλύτερος ήτανε»;
Είχα γράψει στο παρελθόν ότι ακόμη κι αν οι κάμερες  πιάσουν τον Αλέξη να πυροβολεί μωρά στην Πλατεία Συντάγματος, κανενός το αφτί δεν θα ιδρώσει… τουναντίον κάποιοι ζαβλακωμένοι μπορεί να πουν και το αμίμητο: «ε, κάποιο λόγο θα είχε το παιδί για να το κάνει…».
Τέλος πάντων, θα το πιούμε κι αυτό το ποτήρι, αφού έτσι κι αλλιώς τόση δημοκρατία είχαμε να δούμε απ την εποχή του Πατακού.

Φέρτε τις λίρες σας!


Όσο για το πώς μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο στην πράξη, αν ανατρέξουμε στο παρελθόν θα βρούμε έτοιμη την μεθοδολογία. Π.χ. επί κατοχής, με τα περίφημα μπλόκα της γκεστάπο και των ντόπιων δοσίλογων, που μέσα στη μαύρη νύχτα απέκλειαν μια ολόκληρη περιοχή, και μετά μπαίνανε στα σπίτια για να συλλάβουν αντιστασιακούς.
Κάπως έτσι μπορεί να γίνεται και σήμερα… με μόνη διαφορά ότι αντί για ενόπλους Γερμανούς θα μπαίνουν στα σπίτια ξεμαλλιασμένοι(ες) συριζαίοι (πρώην αφισοκολλητές), που θα παίζουν τον ρόλο και των Ναζί και των δοσίλογων ταυτόχρονα, αφού έτσι και αλλιώς οι μεγαλύτεροι γερμανοτοσολιάδες σήμερα είναι οι συριζαίοι. Κι αν τυχόν βρεθεί κανένας και αντιδράσει, τότε θα τον μπουζουριάζουν, και θα τον δικάζουν πάραυτα οι πρώην καθαρίστριες, που εν τω μεταξύ μπορεί να μεταταγούν και ως στρατοδίκες (αν συμφωνήσει και ο συγκαμένος).
Άλλο  τρόπο να «αρπάζει» ο Σταθάκης τα λεφτά του κοΖμάκη, δεν βλέπω.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου