17.11.15

ΣΥΡΙΖΑ εναντίον ΣΥΡΙΖΑ…



Σε κάθε ευρωπαϊκή χώρα υπάρχουν κόμματα που έχουν ομοιότητες με τον ΣΥΡΙΖΑ. Στη Βρετανία υπάρχει το Respect Party, στη Γαλλία το Parti de Gauche, στη Γερμανία το Die Linke.



Μόνο που στη Γερμανία το Die Linke έχει 64 εκπροσώπους στους 630, στη Γαλλία το Parti de Gauche 2 στους 348 και στη Βρετανία το Respect Party δεν εκπροσωπείται καν στη Βουλή.
Ποτέ δεν έφτασαν ή θα φτάσουν κοντά στην κυβέρνηση και ούτε τα μέλη των οργανώσεών τους το πιστεύουν…


Καταλαβαίνουν ότι είναι κόμματα εναλλακτικών τρόπων σκέψης και εξουσίας και δεν χρειάζεται να στελεχώνονται για την περίπτωση που θα αναλάβουν την κυβέρνηση. Αμφιβάλλω αν στο Respect Party έχουν προβληματιστεί ποιος θα μπορούσε να γίνει υπουργός Προστασίας του Πολίτη ή στο Parti de Gauche ποιος είναι κατάλληλος για υπουργός Εθνικής Αμυνας.
Το αποτέλεσμα είναι οι τραγελαφικές σκηνές της απεργίας της περασμένης Πέμπτης, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ είχε βγει στον δρόμο για να διαμαρτυρηθεί για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει φτιαχτεί για το πεζοδρόμιο. Οι οπαδοί του να ανεβαίνουν την Πανεπιστημίου, να φωνάζουν για τους μπάτσους και τα ΜΑΤ και κάπου από δίπλα οι κουκουλοφόροι να περιμένουν να φτάσουν στην Κλαυθμώνος για να αρχίσει το πανηγύρι. Μετά τα στελέχη του να καταγγέλλουν την αστυνομική βία, να λένε ότι τους κουκουλοφόρους τούς ελέγχει η Αστυνομία και η γιορτή να τελειώνει με τους δικηγόρους που ζητάνε την αποφυλάκιση των συλληφθέντων. Μια χαρά δεν θα ήταν έτσι τα πράγματα;
Φωτογραφίες με κουκουλοφόρους να κατεβαίνουν από τις κλούβες, καταγγελίες για την κυβέρνηση που δεν ερευνά τη σχέση Αστυνομίας - παρακράτους, διαμαρτυρίες για την Αθήνα που κάηκε από τους παρακρατικούς. Πώς να γίνει τώρα αυτό; Να καταγγείλει ο ΣΥΡΙΖΑ την κυβέρνηση και το υπουργείο Δημόσιας Τάξης όταν ο ίδιος είναι κυβέρνηση;
ΣΥΡΙΖΑ είναι ο Πάνος Λάμπρου της υπόθεσης Πανούση. Του οποίου το βιογραφικό λέει ότι «παλεύει μαζί και για τους άνεργους, τους επισφαλώς εργαζόμενους, τους μετανάστες, τους Ρομά, τους άστεγους, τους ανθρώπους με αναπηρία, τα θύματα αστυνομικής αυθαιρεσίας». Και που διαπραγματευόταν με τους «Πυρήνες της Φωτιάς». Και όχι ο υποστράτηγος Νίκος Τόσκας που, όπως είπε και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αγωνίστηκε στον προθάλαμο του υπουργού Εθνικής Αμυνας του ΠΑΣΟΚ Πάνου Μπεγλίτη. Το να συνυπάρξουν ένας υποστράτηγος με έναν ακτιβιστή σε κινήματα κοινωνικής αμφισβήτησης έχει τόση λογική όση να επιλεχθεί ένα κόμμα διοργάνωσης διαδηλώσεων για την αναδιοργάνωση της οικονομίας.
Το τι είναι ο ΣΥΡΙΖΑ απαντήθηκε από τον Γιάννη Μιχελογιαννάκη όταν ρωτήθηκε γιατί κατέβηκε στη διαδήλωση. «Πρώτον, να δυναμώσω όσον αφορά στην παράλογη εργοδοσία. Δεύτερον, να δυναμώσω όσον αφορά στους εκβιασμούς που κάνουν οι δανειστές. Τρίτον, να ενδυναμώσω ώστε το παράλληλο πρόγραμμα και τα ισοδύναμα να γίνουνε πράξη».
Mε το συμπέρασμα να είναι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κινηματικό χαρακτήρα. Μιχελογιαννάκης χωρίς κίνημα είναι μηδέν».
Σε μια φράση, πώς ένα κόμμα του τζέρτζελου βρέθηκε στην απίθανη θέση να χαράζει πολιτική. 

Αντώνης Πανούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου