8.1.16

Ο Αλέξης, η Ζωή, ο Παναγιώτης και η ανάπτυξη…



Πόση ακόμη κατάντια μπορούμε να αντέξουμε. Η πρώην πρόεδρος της Βουλής συντρόφισσα Ζωή ετοιμάζει κόμμα κατηγορώντας τον μνημονιακό Αλέξη για τυχοδιωκτισμό. Ο πρώην κομισάριος ανάπτυξης Παναγιώτης ίδρυσε κόμμα γιατί ο σύντροφος Αλέξης αποδείχτηκε προδότης.
Και ο Αλέξης έχοντας απέναντι του, ως μέτωπα, αγρότες, επαγγελματίες, μισθωτούς και συνταξιούχους ψάχνει επενδυτές να κάνει αριστερή ανάπτυξη...




Στο μεταξύ για κόμμα ψάχνεται και ο Βαρουφάκης ενώ δεν έχουν καταλαγιάσει και οι κουβέντες για κόμμα τεχνοκρατών και επιστημόνων (λέει) της οικονομίας και της παιδείας με σκοπό την ανόρθωση της Ελλάδας...



Και μέσα σε αυτό το (πρωτοφανές για όλο τον κόσμο εκτός Αφρικής) πολιτικό σκηνικό όπου στην Βουλή πρωταγωνιστεί η Λεβεντιάδα... (όπως εύστοχα την χαρακτήρισε ο Παπαδημούλης) ο Τσίπρας και ο Σταθάκης μιλάνε για ανάπτυξη και η Τζάκρη σκαλίζει προγράμματα για βιομηχανική προκοπή στον τόπο. 
Εάν νομίζουν ότι θα έλθει στην Ελλάδα έστω και ένα σέντσι ή σοβαρός επενδυτής, εκτός από όσα λογαριάστηκαν εδώ και χρόνια για εξαγορά των 23 κρατικών Οργανισμών που θα πουληθούν, ας το ξεχάσουν παντελώς. 
Κανείς ηλίθιος δεν φέρνει λεφτά στην Ελλάδα από τον Ιούλιο του 2015 που ο πρώην κομισάριος της Οικονομίας σύντροφος Βαρουφάκης (γνωστός και ως ντάρλινγκ) έκλεισε τις Τράπεζες και έσπρωξε μέσα σε 180 ημέρες 60.000 ελληνικές επιχειρήσεις στην Βουλγαρία με κεφάλαια 3,5 δισ. ευρώ βγάζοντας στον δρόμο 600.000 εργαζόμενους. Γιατί μόνο 11.500 είναι αυτοί που μετακόμισαν στην Βουλγαρία να δουλέψουν στις επιχειρήσεις που μετανάστευσαν. 
Δεν τρελάθηκαν οι μεγάλες Βουλγάρικες εφημερίδες να γράφουν (πρωτοσέλιδα 22 και 23 Δεκεμβρίου) "Thank you Greece” για την επιχειρηματική μετανάστευση στην Βουλγαρία.
Σε 1-2 χρόνια θα δείτε και τις Τούρκικες. Τα καλοπιάσματα των Τούρκων με τα χθεσινά Θεοφάνια στην Σμύρνη δεν είναι καθόλου τυχαία...
Ούτε για ξέπλυμα χρήματος (όπως έκαναν τα νέα τζάκια του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.) δεν θα προτιμήσει κανείς την Ελλάδα όσο μέχρι και τα πρώην κομμουνιστικά κράτη με πρώτη την Τσεχία, που ενορχηστρώνει τα Σκόπια, την Αλβανία και τους υπόλοιπους του πρώην ανατολικού παραπετάσματος, καταδικάζουν την Ελλάδα για αναξιοπιστία και ζητάνε την καρατόμησή της. 
Τι θα κάνουν; Θα περιμένουν ή τον Τσίπρα ή τους "επαναστάτες" την Ζωή ή και τον Λαφαζάνη, μαζί με την "λαϊκή" αληταρία των Εξαρχείων να κηρύξουν πόλεμο ενάντια στον ζυγό του μνημονίου και ενάντια στους καταχτητές δανειστές για να ανοίξουν οι πόρτες στο ξέπλυμα χρήματος με δραχμές. 
Αυτά βλέπει και ο "μέγας φίλος" του Βαρουφάκη και του Τσίπρα, ο πολύς Τζόρτζ Σόρος, που συμβούλεψε... την Ελλάδα να μείνει σε κλειστά Βαλκανικά σύνορα με νόμισμα την δραχμή.
Μόνο έτσι το διεθνές κεφάλαιο μαζί με άλλους "ελληνολάτρες", όπως ο Λαπαβίτσας του Λονδίνου, θα ψωνίσουν οικόπεδα απέναντι από την Ακρόπολη με αξία όσο δέκα σουβλάκια... Η κατρακύλα κορυφώνεται ήδη από το 2016.
Ο άλλος δρόμος βέβαια είναι να έλθουν στην λατρεμένη Ελλάδα... και να θυσιαστούν στο ασφαλιστικό, το φορολογικό του Τσίπρα βγάζοντας τα σπασμένα του με τους αγρότες.
Να έλθουν δηλαδή να πληρώσουν μισθούς με αυξημένες εισφορές και να κάνουν εξαγωγές για να τους κρατάει το κράτος τον ΦΠΑ που δικαιούνται θυσιάζοντας υπέρ πατρίδος... άλλα 7 δισ. ευρώ σαν αυτά που κλαίνε ήδη οι εξαγωγείς της χώρας...
Και για να σοβαρευόμαστε. Έστω και αν ένας επενδυτής σχεδιάσει μια επένδυση με αξιόλογο ύψος στην Ελλάδα. Μια επένδυση, ας πούμε, στην αγροτική οικονομία για την αξιοποίηση της παραγωγής με προοπτική τις εξαγωγές που θα απασχολήσει 300-400 εργάτες. 
Με τα δεδομένα που ισχύουν στο διεφθαρμένο και εχθρικό προς την ανάπτυξη ελληνικό κράτος θα χρειαστεί 2 χρόνια τουλάχιστον να αδειοδοτηθεί και άλλα 2 χρόνια να ολοκληρώσει την επένδυση. 
Αλλά μέχρι τότε εάν δεν έχει πέσει ο Τσίπρας θα έχουμε εκλογές... 
Και κοντά σε αυτό το οικονομικό και επενδυτικό ρεζιλίκι σημειώστε ότι στα μέσα έως το τέλος του 2016 αγρότες, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, επαγγελματίες και αγρότες θα βιώσουν την πραγματικότητα του ασφαλιστικού, του αγροτικού και του φορολογικού. Και τότε ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. 
Αλλά μέσα στο 2016 (το αργότερο) οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ, πέραν του 3%, αποκλείεται να τα καταφέρουν να απορρίψουν την αλήθεια πως εξαπατήθηκαν προσωπικά από τον Τσίπρα. Και όταν τα δικά τους ανάθεμα προστεθούν σε εκείνα των αγροτών, των 2.000.000 ανέργων και των άλλων εξαθλιωμένων κοινωνικών ομάδων άντε να βρείτε πολιτική σταθερότητα και επενδυτές να σώσουν τους άνεργους και την Ελλάδα...

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου