5.5.16

Είμαστε βαθιά νυχτωμένοι...



Με τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ να ορκίζονται "σφάξε με Αλέξη να αγιάσω" και τους "53" στο τσεπάκι του, ο Τσίπρας ετοιμάζει την σφαγή ΔΕΚΟ και κρατικών υπαλλήλων. Εξαιρούνται βεβαίως οι "Καρανίκας και αριστερή συντροφιά"... Τα μέτρα "κάβα" των 3,6 δισ. είναι πρόγευση εκείνων που έρχονται το Φθινόπωρο. Γιατί το ΔΝΤ τον Τσίπρα ξέρει, τον Τσίπρα εμπιστεύεται...



Αυτός είναι ο λόγος που κάνει τον πρωθυπουργό να αποκαλεί "βαθιά νυχτωμένους να ονειρεύονται..."  όσους ανησυχούν (δηλαδή τις επιχειρήσεις, την αγορά και τους εργαζόμενους) για επανάληψη της τραγωδίας του 2015. Με προσθήκη το κούρεμα των καταθέσεων.



Το ΔΝΤ κουμαντάρει πλήρως το παιχνίδι ορίζοντας την "κάβα" όχι μόνο στην τρέχουσα αξιολόγηση (με φόρους 4,5 δισ. ευρώ από τα μέτρα των 5,4 δισ. ευρώ) αλλά και στην επόμενη που θα έλθει το Φθινόπωρο. Εάν κλείσει η τωρινή...
Είναι συνεπώς ηλίθιοι όσοι πιστεύουν πως ο Τσίπρας θα ρισκάρει την καρέκλα στην εξουσία αναλαμβάνοντας το πολιτικό κόστος της στάσης πληρωμών ( Ιούνιο και Ιούλιο) για να εξοφλήσει τα 10 δισ. που του κουνάνε το μαντήλι...
Και παραμένουν βαθιά νυχτωμένοι όσοι εικοτολογούν... ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ο Καμμένος, οι ΑΝΕΛ, οι "53" και "αντάρτες" υπουργοί και βουλευτές θα χάσουν την κυβέρνηση μόνο και μόνο για να κοντράρουν το ΔΝΤ.
Τώρα, ειδικά, που (μετά την υπέρτατη ανοησία των υποκλοπών), έφεραν  στα χέρια του ΔΝΤ το ελληνικό πεπόνι... και το μαχαίρι των θεσμών για να σφάζει όπως θέλει, όσο θέλει και όποτε θέλει την ελληνική κυβέρνηση. 
Η αξιολόγηση θα γίνει μέσα στο Μάιο (αν τελικά δεν κυριαρχήσει ατύχημα από τις τάσεις του grexit) αλλά με όλους τους όρους που έχει θέσει το ΔΝΤ. Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο. 
Τους όρους που επιβάλλουν στην Ελλάδα να πάρει μέτρα 9 δισ. ευρώ επειδή ο λογαριασμός της συμφωνίας δεν βγαίνει. Τα 5,4 δισ. της τρέχουσας αξιολόγησης. Και τα 3,6 δισ. ευρώ που θα εφαρμοσθούν από τον προσεχή Σεπτέμβρη μαζί με ό,τι συμφωνηθεί (αν συμφωνηθεί) στην επόμενη αξιολόγηση. 
Τα μέτρα (έστω και αν μοιρασθούν σε δύο δόσεις) θα εφαρμοσθούν τη διετία 2016-2018. 
Όλα τα άλλα (ότι τα 3,6 δισ. είναι "κάβα" για το 2018 αν δεν πετύχουμε πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ)  είναι αριστερές ανοησίες για τους Συριζαίους που θα χορεύουν έξω από τη Βουλή όταν μέσα στη Βουλή οι 153 του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα ψηφίζουν τον εφαρμοστικό νόμο του τρίτου μνημονίου στοιχισμένοι εφ’ ενός ζυγού...
Το ΔΝΤ θα επανέλθει μετά τα μπάνια του λαού. Και με την πλήρη "κατανόηση" της Ουάσιγκτον και των θεσμών θα σφραγίσει και την ατζέντα της αξιολόγησης του Σεπτεμβρίου. 
Τότε είναι που θα ολοκληρωθεί η "πικρή γεύση" των 3,6 δισ., τα μισά από τα οποία (1, 6 δισ.) αγγίζουν, από τώρα, τα κρατικά μισθολόγια, τις κρατικές επιχορηγήσεις προς τις ΔΕΚΟ και τις απολύσεις στο κράτος. 
Έτσι το ΔΝΤ θα επιδιώξει να βγάλει τα "σπασμένα" με την φορολόγηση ( όχι γιατί αλλάζει τη συνταγή του στο μείγμα της πολιτικής ή γιατί θεωρεί ότι ξεζούμισε τον Έλληνα φορολογούμενο) αλλά γιατί θέλει να σιγουρέψει τα δανεικά από την αναξιόπιστη ελληνική κυβέρνηση. 
Η Λαγκάρντ και ο Τόμσεν, (σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, τους "53" και τον Τσίπρα), έχουν πεισθεί ότι τα 4,5 δισ. φόροι (από τα μέτρα των 5,4 δισ.) της συμφωνίας και τα περίπου 2 δισ. από την "καβα" των 3, 6 δισ. δεν μαζεύονται ούτε και αν πωληθούν τα σπίτια που μένουν οι φορολογούμενοι.
Όταν μάλιστα τα "κοράκια" αναλάβουν τα κόκκινα δάνεια δεν θα μείνει ούτε ιδιοκτησία, ούτε λίθος πάνω σε λίθο... για να χτίσουν καινούργια σπίτια οι επόμενες γενεές που δεν θα μεταναστεύσουν. 
Οπότε με ανύπαρκτη ανάπτυξη (τουλάχιστον για την προσεχή πενταετία) τα δανεικά εξασφαλίζονται μόνο από ιδιωτικοποιήσεις (50 δισ.), κλείσιμο ΔΕΚΟ και απολύσεις κρατικών υπαλλήλων. 
Μέτρα για το οποία το ΔΝΤ εμπιστεύεται (ως αποτελεσματικούς) μόνο τους αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ, τον Τσίπρα, τον Καμμένο και τους ΑΝΕΛ. Γιατί ο Τσίπρας μπορεί να τα ισορροπήσει (στα λόγια βέβαια) με το συνηθισμένο κρυφό του χαρτί. Επαναφορά δώρων στις συντάξεις και του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ. Αντιγράφοντας έτσι και τον "μέγα" Μαδούρο...

Γιώργος Κράλογλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου