12.5.16

Στη Βενεζουέλα επίσης κερδάνε, αλλά και … πεινάνε!



Στην σοσιαλιστική Βενεζουέλα, στη χώρα πρότυπο του Σύριζα, την οποία επισκέπτονταν όλο χαρά ο Αλέξης, η Δούρου, ο Κουράκης, και τα άλλα παιδιά, για να πάρουν τεχνογνωσία και να μοιραστούν «δημοκρατία», ο κόσμος κυριολεκτικά πεθαίνει από τις ελλείψεις, και κυρίως από την πείνα.

 
Κερδάμε!

Πρόσφατα, ο δήμαρχος του Τσικάο του Καράκας Ramón Muchacho ανακοίνωσε ότι οι πεινασμένοι πολίτες σκοτώνουν ότι αδέσποτο ζώο, και όποιο περιστέρι ή δεκαοκτούρα βρουν στο δρόμο, για να χορτάσουν την πείνα τους. Παράλληλα, δεν έχουν αφήσει σκουπιδοτενεκέ για σκουπιδοτενεκέ που να μην τον ψάξουν, προκειμένου να βρουν κάτι φαγώσιμο.



Όσο για τις συμβουλές και τις νουθεσίες του προέδρου Μαδούρο, που πριν από μήνες συνέστησε στους πολίτες να εκτρέφουν κότες και κουνέλια στις ταράτσες τους, ούτε λόγος, αφού όσοι το προσπάθησαν έπεσαν θύματα των πεινασμένων συμπατριωτών τους που επέδραμαν σε όποιο κοτέτσι εύρισκαν.
Η κρίση της Βενεζουέλας επιδεινώνεται μέρα με την μέρα, με τις ελλείψεις σε όλα σχεδόν τα είδη να φτάνουν ως και στο 70%. Κι αυτό, παράλληλα με τον υψηλότερο πληθωρισμό όλων των εποχών, όλου του κόσμου!
Οι λεηλασίες στα καταστήματα, οι ληστείες, οι διαρρήξεις, και οι συμπλοκές είναι καθημερινό φαινόμενο σε αυτόν τον σοσιαλιστικό παράδεισο, που αποτελούσε (μπορεί να αποτελεί και ακόμη) την χώρα υπόδειγμα για τους σαλεμένους του Σύριζα.
Η κατάσταση είναι τόσο τραγική, που μέχρι και στρατιωτικοί συμμετέχουν σε λεηλασίες καταστημάτων  και κλοπές τροφίμων, αφού ούτε ο στρατός δεν έχει πλέον τα απαραίτητα για να τους συντηρήσει.
Πρόσφατα μάλιστα, συνελήφθησαν έξι αξιωματικοί του στρατοπέδου Fort Manaure, επειδή έκλεψαν κατσίκες από ένα παρακείμενο αγρόκτημα για να τις φάνε. Το περιστατικό συνέβη στην περιοχή Λάρα της κεντρικής Βενεζουέλας, και οι συλληφθέντες  δήλωσαν απελπισμένοι, αφού, όπως είπαν,  είχαν να φάνε πολλές ημέρες. Από την πλευρά τους, οι κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται, διότι όπως λένε, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που στρατιώτες κλέβουν τα ζωντανά τους για να τα φάνε. «Αντί να μας προστατεύουν από τους πεινασμένους, μας κλέβουν τα ζώα μας οι ίδιοι…», λέει ο κτηνοτρόφος Jaime de Dios Verde Lameda, που περιέγραψε το περιστατικό, λέγοντας πως φοβήθηκε να αντιδράσει μη τυχόν και οι στρατιωτικοί τον πυροβολήσουν (ή τον φάνε)! 



Τέτοια περιστατικά είναι χαρακτηριστικά πλέον στην Βενεζουέλα, όπου μόνο το τελευταίο δεκαήμερο σημειώθηκαν εκατοντάδες λεηλασίες φαρμακείων, μπακάλικων, εμπορικών κέντρων, αλλά και πειρατείες φορτηγών μεταφοράς τροφίμων. Και όλα αυτά διότι ΔΕΝ υπάρχουν πλέον ούτε τρόφιμα, ούτε άλλα είδη βασικής ανάγκης. Το δε περίφημο χαρτί υγείας αποτελεί όνειρο θερινής νυκτός, αφού πλέον ο λαός σκουπίζεται με φύλλα καλαμποκιού ή με ακατέργαστο βαμβάκι, που στέλνει ως βοήθεια η σύντροφος Σομαλία.
Είδος πολυτελείας είναι και το ηλεκτρικό ρεύμα, που στις περισσότερες περιοχές της χώρας υπάρχει μόνο για 2-3 ώρες το 24ωρο.
Σύμφωνα με το Εμπορικό Επιμελητήριο της Βενεζουέλας, οι περισσότερες επιχειρήσεις έχουν αποθέματα ειδών μόνο για δέκα ή δεκαπέντε ακόμη μέρες το πολύ.
Τέλος, σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η χώρα αυτή της Λατινικής Αμερικής, που είναι μια από τις μεγαλύτερες πετρελαιοπαραγωγές χώρες του πλανήτη, υποφέρει και από έλλειψη καυσίμων! Μάλιστα, το μεγαλύτερο διυλιστήριο, το  El Palito, διέκοψε την λειτουργία του στις 9 Μαίου, με μόλις δέκα ακόμη μέρες διαθέσιμων αποθεματικών σε πετρέλαιο.
Σύμφωνα με τα ΜΜΕ, η αναστολή της λειτουργίας του διυλιστηρίου θα διαρκέσει έως και 60 μέρες, ενώ ο πρόεδρος των συνδικαλιστών της επιχείρησης δήλωσε ότι τα διυλιστήρια είναι και αυτά θύματα σαμποτάζ των διευθυντών τους και των εργολάβων, που είναι όργανα των ιμπεριαλιστών!
Αυτά… και αναμένω την ανάλυση της Ρένας Δούρου για το τι ακριβώς συμβαίνει στην σύντροφο Βενεζουέλα.

Strange Attractor

Για περισσότερα δείτε εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου