7.6.16

Απίστευτο κόμπλεξ απέναντι στον Σαμαρά…



Είναι εντυπωσιακό. Ένα χρόνο μετά από την αποχώρηση του Αντώνη Σαμαρά από την ηγεσία της ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ ασχολούνται συνεχώς μαζί του. Δεν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί. Έχει γίνει ο εφιάλτης τους, με τον πρώην πρωθυπουργό ξυπνάνε, μ’ αυτόν κοιμούνται.




Δεν το έχουμε ξαναδεί αυτό με κανέναν πρώην πρωθυπουργό. Να ασχολείται τόσο πολύ η επόμενη κυβέρνηση, περισσότερο κι από τον ίδιο τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Και μάλιστα με τον Σαμαρά ελάχιστα να μιλά, λίγες συνεντεύξεις να δίνει, δεν κάνει παρεμβάσεις απλά και μόνο για να φανεί. Σε κρίσιμες στιγμές για τη χώρα εμφανίζεται ο πρώην πρωθυπουργός και είναι πάντα ενωτικός. Ούτε μια νύξη δεν έχει κάνει για τη νέα ηγεσία της ΝΔ, αντιθέτως και παρά τις όποιες διαφορές του παρελθόντος με την οικογένεια Μητσοτάκη, έχει στηρίξει τον Κυριάκο όσο κανένα άλλο στέλεχος της ΝΔ…



Και βεβαίως δεν αφήνει ποτέ την άθλια αυτή κυβέρνηση χωρίς κριτική. Μπορείς να διαφωνείς με τον Σαμαρά σε πολλά, αλλά δεν μπορείς να μην τον ακούς, να τον εμπιστεύεσαι και κυρίως να αντιλαμβάνεσαι τι συμβαίνει στην πολιτική σκηνή.
Χωρίς ούτε μια φορά, και παρά τις κατηγορίες των Συριζανέλ, να επιχειρήσει να πατρονάρει τη ΝΔ, δηλώνει απλός στρατιώτης ο οποίος όμως έχει… γαλόνια στρατηγού.
Ίσως λοιπόν την προσωπικότητα και την επιρροή που έχει ο Σαμαράς να μην μπορούν να αντέξουν στην κυβέρνηση. Φοβούνται ότι ο μεγάλος τους εχθρός είναι ο πρώην πρωθυπουργός, τρέμουν κάθε φορά που μιλάει. Έχουν τέτοιο κόμπλεξ που δεν αφήνουν αναπάντητη καμιά παρουσία του. Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έκανε το Μαξίμου. Δύο σελίδες συνέντευξη είχε ο Αντώνης Σαμαράς στη Real αυτή την Κυριακή, ένα ολόκληρο κατεβατό με κατηγορίες και απαντήσεις εναντίον του έβγαλε η κυβέρνηση. Ποτέ στο παρελθόν μια ανακοίνωση - απάντηση δεν είχε τέτοια έκταση. Η κυβέρνηση αισθάνθηκε την ανάγκη να αμυνθεί στην επίθεση του πρώην πρωθυπουργού, δείχνοντας το φόβο και το κόμπλεξ που αισθάνονται. Δεν πρόκειται για μία απλή πολιτική αντιπαράθεση, αλλά για μία πολύ σοβαρή εμμονή του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, στα όρια της ψυχοπάθειας.
Τι να πει κανείς για τον Καμμένο που μόνο τον Σαμαρά βλέπει στους εφιάλτες του. Λίγες εβδομάδες πριν είχε υποσχεθεί στους φορείς της Καλαμάτας ότι δεν θα κλείσει το αεροδρόμιο αλλά ψάχνοντας να βρει ισοδύναμα για να μην παγώσουν οι μισθοί ο πολλαπλώς ψεύτης και κωλοτούμπας δήλωσε: «Δεν απειλείται η Καλαμάτα από τον Ομέρ Βρυώνη για να έχει στρατεύματα που φυλάνε το γραφείο του κ. Σαμαρά», είπε, ενώ τόνισε πως «δεν χρειάζεται να πληρώνουμε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για να εξυπηρετηθούν τοπικά συμφέροντα».
Πάλι τον Σαμαρά βλέπει μπροστά του ο Πάνος και τρέμει. Εκτός βέβαια κι αν συντάσσεται με τους Καραμανλικούς... Διότι συχνά – πυκνά οι Καραμανλικοί αφήνουν αιχμές κατά του πρώην πρωθυπουργού σαμποτάροντας για πολλοστή φορά την ενότητα του κόμματος.
Είναι εντυπωσιακό αλλά ο Σαμαράς συγκεντρώνει τα πυρά ετερόκλητων δυνάμεων με ένα κοινό. Το κόμπλεξ κατωτερότητας που αισθάνονται. Η κυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ παρέδωσε μια κανονική χώρα η οποία μέσα σε λίγους μήνες έγινε κουρέλι από τον Τσίπρα και τον Καμμένο. Αυτό δεν μπορούν να το αντέξουν οι ανίκανοι που μας κυβερνούν σήμερα. Δεν μπορούν να αντέξουν πώς ο Σαμαράς πήρε τα λιγότερα επώδυνα μέτρα και κράτησε όρθια την Ελλάδα, ενώ οι ίδιοι προσκύνησαν και έπεσαν στα τέσσερα αλλά έκαναν μια τρύπα στο νερό.
Είτε τους αρέσει είτε όχι ο Σαμαράς και η προηγούμενη κυβέρνηση, παρά τα λάθη που έκαναν, πρόσφεραν στη χώρα. Πολέμησαν με πατριωτική συναίσθηση της κρισιμότητας της κατάστασης. Πέτυχαν πολλά, όμως, δεν μπόρεσαν να αντιπαλέψουν το λαϊκισμό.
Ό, τι κι αν έγινε, ο εφιάλτης Σαμαράς θα κυνηγά πάντα τους Εφιάλτες Αλέξη και Πάνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου