29.10.16

Το ΕΣΡ, ο Βύρωνας, και η Γιούλα η Μπουρδόλη…



Και εκεί που κοιμόμουν τον ύπνο του δικαίου, ονειρευόμενος φυγές και ελικόπτερα … ντριιιιιν χτυπάει   το τηλέφωνο! Ποιος κερατάς είναι πάλι  μεσημεριάτικα, αναρωτήθηκα.
«Έλα μωρό μου ξύπνα… μια ώρα χτυπάει»!




Αμάν! Η Γιούλα… η θρυλική Μπουρδόλη, που εδώ και μερικά χρόνια είναι αυτοεξόριστη στη Γουατεμάλα, όπου είχε πάει για λεύκανση πρωκτού και κόλλησε, αφού βρήκε την ευκαιρία να ανοίξει σαλόν ομορφιάς που εξειδικεύεται στις αποτριχώσεις…



«Γιούλα… εσύ; Τι έπαθες τέτοια ώρα»;
«Καλά δεν έμαθες; Δεν ανοίγεις τηλεόραση; Δεν διαβάζεις εφημερίδες;»
«Τι να μάθω ρε;»
«Σου’ρχομαι ελαφάκι μου… έρχομαι στην πατρίδα… δικαιωμένη»!
«Πως; Τι έγινε; Παντρεύεσαι;»
«Χαζός είσαι; Για να δικαιωθούν οι ζουλιάρες και να χάσω και τα επιδόματα; Κάτι καλύτερο… αναλαμβάνει πρόεδρος του ΕΣΡ ο Βύρων ο Πολύδωρας, που ήταν μαθητής και θαυμαστής του μπαμπά μου, τότενες που ήταν υπαξιωματικός παρασημοφορημένος στην ένδοξη αγροφυλακή,  και με ειδοποίησε να τα μαζέψω και να γυρίσω, διότι με θέλει δίπλα του, να με διορίσει σύμβουλο»!
«Τι; Πως; Πότε;»
«Που να στα λέω… μου τα είπε όλα τα παρασκήνια… δυο ώρες με είχε στο τηλέφωνο… κοκκίνισε το αυτί μου και τώρα το τρίβω με γιδοτύρι Γρεβενών για να συνέλθει… ξεύρεις πως εγώ με την ομορφιά του σώματος…»
«Σταμάτα… μπες στην ουσία… λέγε τι έγινε».
«Να, πήγε ο Τσίπρας στον Αη Στράτη για προσκύνημα, κι εκεί άκουσε ουράνιες φωνές, που τον είπαν πως αν θέλει να ορθοποδήσει η χώρα θα πρέπει να εκμεταλλευτεί τον Βύρωνα που είναι τίμιος και ιδεολόγος πολιτικός, κι επειδή αυτόνα τον καιρό έψαχνε για πρόεδρο του ΕΣΡ το συζήτησε με τους συνεργάτες τους κι εκείνοι δέχθηκαν… μόνο ο Παπαδημούλης διαφώνησε, αλλά τον έχουν γραμμένο οι σύντροφοι».
«Μα καλά… αριστερό κόμμα προτείνει τον Πολύδωρα»;
«Είχε κάποιες ενστάσεις ο Παππάς, που ήθελε τον Λαγό, αλλά τον έπεισε ο Δραγασάκης, που είναι σοβαρός αγωνιστής, ότι οι συνθήκες δεν είναι ακόμη ώριμες…»
«Αλλον υποψήφιο δεν είχαν»; 

«Είχαν τον Πετσάλνικο, αλλά διαφώνησε η Φωτίου. Μετά σκέφτηκαν και τον Ψωμιάδη, αλλά δεν τον βρήκαν στο τηλέφωνο, διότι έκανε μεροκάματα στη λαχαναγορά, και έτσι χάθηκε η ευκαιρία… τώρα μαθαίνω πως τον έχουν με κομπρέσες ξάπλα. Η Δούρου σε κάποια φάση πρότεινε και τον Καλογρίτσα αλλά αυτό δεν περπάτησε διότι είναι, λέει, μπατίρης και θα’χει τον νου του στην κουτάλα».
«Και η ΝΔ τι λέει για τον Πολύδωρα; Το δέχτηκε»;
«Απ ότι μου είπε ο Βύρωνας αυτοί αντιπρότειναν τον Χαϊκάλη, ή τον Καρανίκα, αλλά στην Κουμουνδούρου δεν συμφωνεί ο Πάντζας. Στη συνέχεια πρότειναν τον Βαρσάμη Γιοβανούδα που θα αποτελούσε γέφυρα με την κεντροδεξιά αλλά έβαλε βέτο η Βαγενά… άσε που απείλησε με απεργία πείνας ο Μιχελογιαννάκης ο οποίος στηρίζει Τσιτουρίδη για το ΕΣΡ…».
«Τι μου λες ρε Γιούλα… γίνονται όλα αυτά κι εγώ δεν πήρα χαμπάρι»;
«Θα σου τα πω από κοντά. Απόψε έρχομαι. Μου’ στειλε και εισιτήριο ο Βύρωνας… με θέλει κοντά του από αύριο κιόλας. Θα βάλουμε, λέει, τάξη στα βοθροκάναλα… θα πάρει σύμβουλο και τον Μπαλτάκο, μπορεί και τον Πόρτα Πόρτα… πρέπει να εκδημοκρατιστούν τα κανάλια έστω με το στανιό»!
«Τι να πω; Καλώς να έλθεις… θες να σε πάρω απ το αεροδρόμιο»;
«Τρελός είσαι; Στέλνει αμάξι ο Βύρωνας… με σοφέρ… και με περιπολικό για να μου ανοίξει τον δρόμο… δικαιώθηκα σου λέω! Θα σκάσει απ την ζούλια της η Σούλα η Καραμπούτσογλου που με έφαγε στο μάτι».
«Θέλεις να ειδοποιήσω κανέναν; Τον Φαήλο μήπως, που τον γούσταρες;»
«Όχι καλέ… ποιον Φαήλο; Τον Στεργιωνίδη να βρεις και να του πεις να πλυθεί καλά και να με περιμένει… θα τον μασουλήσω μόλις τον δω…»
«Έγινε Γιουλάκι μου»
«Μάτσα μούτσα»!


Strange Attractor

ΥΓ- Μόλις έκλεισα το τηλέφωνο, άνοιξα το ραδιόφωνο στον σταθμό των ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΩΝ, αλλά τίποτα… τα συνηθισμένα μόνο, έβριζαν τον Σαμαρά. Μετά άνοιξα την τηλεόραση κι απ ότι κατάλαβα τζίφος η λύση Πολύδωρα… δεν συμφωνεί ο Κυριάκος, που όπως λέει, ο στρατηγός άνεμος δεν πληροί τις προϋποθέσεις!
Συμφωνώ… άκου εκεί… από στρατηγός άνεμος να καταντήσει τσουτσέκι του Καρανίκα και της Σβίγγου…
Δεν πρόλαβα και την Γιούλα, η οποία ήδη είναι πάνω απ τον Ατλαντικό! Όσο για τον Στεργιωνίδη… κρύβεται στο πλυσταριό της πολυκατοικίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου