29.1.17

«Πρόσφυγες»: Πάνω απ όλα το Κοράνι…



Οι μισοί περίπου από τους πρόσφυγες στην Αυστρία θεωρούν πως ο θρησκευτικός νόμος είναι πολύ πιο σημαντικός από τους νόμους της χώρας στην οποία ζουν, σύμφωνα με μια νέα έρευνα, που δημοσιεύτηκε χθες.



Η έρευνα της Αυστριακής Ακαδημίας Επιστημών, που παραγγέλθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών, εξέτασε 900 μετανάστες, και κατέληξε στο ότι πάνω από το 40% πιστεύουν ότι η θρησκεία τους έχει σημαντική προτεραιότητα έναντι των κοσμικών νόμων…


Ένα ανάλογο ποσοστό θεωρεί ότι οι πολίτες της Δύσης παραείναι φιλελεύθεροι στον τρόπο ζωής τους, και απολαμβάνουν υπερβολικές ελευθερίες. Μάλιστα, ο  ένας στους πέντε θεωρεί ότι οι γυναίκες δεν θα πρέπει να επιτρέπεται να εργάζονται! Οι τέσσερις στους πέντε πρόσφυγες πιστεύουν ότι οι γυναίκες είναι ίσες με τους άνδρες, αλλά και ότι οι Μουσουλμάνες θα πρέπει να καλύπτουν τα πρόσωπα και τα σώματά τους όταν ζουν στην Αυστρία.
Η συγκεκριμένη χώρα έχει δεχτεί πλημμύρα προσφύγων-μεταναστών τα τελευταία χρόνια, πολλοί εκ των οποίων κατέφτασαν το 2015 και το 2016, ξεκινώντας από την Τουρκία μέσω των Βαλκανίων. Γύρω στις 9.000 από αυτούς έκαναν αίτηση ασύλου μέσα στο 2015. Μέχρι στιγμής η Αυστρία γλίτωσε από κάποια τρομοκρατική επίθεση από πλευράς ΙΣΙΣ, κάτι που έχει γίνει ήδη στην Γερμανία, την Γαλλία, και το Βέλγιο.
Από τους ερωτηθέντες, το 37% θέλει τα αγόρια και τα κορίτσια να είναι διαχωρισμένα στο σχολείο, και ειδικά στο μάθημα γυμναστικής και στην κολύμβηση. Πριν από μερικές εβδομάδες η Ελβετία κέρδισε μια δίκη στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο αποφάσισε ότι ένα ζευγάρι Τούρκων της Ζυρίχης δεν είχαν το δικαίωμα να αποσύρουν τις κόρες τους από το μάθημα κολύμβησης, επειδή ήταν και για τα αγόρια.
Οι ερευνητές εξέτασαν 900 Σύρους, Αφγανούς, και Ιρακινούς πρόσφυγες που ζουν στην Αυστρία με πολλές από τις απαντήσεις τους να σοκάρουν τους μανδαρίνους του υπουργείου Εξωτερικών. Μόλις το 61% θεωρεί τον εαυτό του ευλαβή, και μόνο τρεις στους δέκα δήλωσαν ότι προσεύχονται πέντε φορές την ημέρα, όπως επιτάσσει το Κοράνι.
Ένα καλό σημάδι είναι το ότι το 83% ανέφερε πως είναι έτοιμοι να συμβιώσουν αρμονικά με άτομα άλλης θρησκείας, ενώ το 45% επιμένει πως το Ισλάμ είναι ανώτερο όλων των υπολοίπων θρησκευμάτων.
Ο υπουργός Εξωτερικών της Αυστρίας Sebastian Kurz ανέφερε πως τα αποτελέσματα της έρευνας δείχνουν πως η ενσωμάτωση και αφομοίωση των προσφύγων στο πνεύμα της χώρας του θα αποτελέσει ιδιαίτερα μεγάλη πρόκληση. «Δεν έχουν αποδεχτεί πολλές αξίες μας», είπε, προσθέτοντας πως «αν υπάρξουν παραβιάσεις των νόμων μας ή των βασικών μας αξιών, δεν θα αντιδράσουμε με ακραία ανοχή, αλλά θα τους δείξουμε ότι οι κανόνες της Αυστρίας θα πρέπει να ακολουθούνται αυστηρά».
Εν τω μεταξύ η κυβέρνηση της Βιέννης ετοιμάζει ένα νέο νομοθετικό πλαίσιο ώστε να επιταχυνθεί η ενσωμάτωση των μεταναστών. Σε αυτό θα προβλέπεται η υποχρεωτική απασχόληση των προσφύγων, με αμοιβή ένα ευρώ την ώρα, η απαγόρευση των μπούρκας, και τέλος η απαγόρευση των «επιθετικών» ενεργειών διανομής του Κορανίου. Σε αυτά όμως διαφωνούν οι σοσιαλδημοκράτες που αποτελούν μέρος της αυστριακής συγκυβέρνησης.

Απόδοση: S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου