15.2.17

Ποιοι είναι οι ηθικοί κώδικες της αριστεράς ρε ηλίθιε;



Έξοχη  ήταν για μια ακόμα φορά η ερμηνεία του Τσίπρα μπροστά στην κεντρική επιτροπή του κόμματός του. Άνετος όπως πάντα στην αρχή, με το σπιρτόζικο εκείνο χαμόγελο που πρωτολάνσαρε κατά τη διάρκεια της θρυλικής πλέον συζήτησης που είχε με τον Μπιλ Κλίντον, ξεκίνησε την επίθεσή του κατά όλων.
Για κάποιο ανεξήγητο λόγο, οι κουτοπόνηρες και ψευτομάγκικες ιαχές του, κατάφεραν έστω για λίγα λεπτά να ανορθώσουν το ηθικό κάποιων οπαδών του.





Γι αυτό φαίνεται, μόλις ολοκλήρωσε την εμπνευσμένη ομιλία του, μου τηλεφώνησε ένας φιλαράκος –Συριζαίος αλλά είμαστε φίλοι απ’ το στρατό – για να με πικάρει:
-Σάρωσε πάλι ο Αλέξης! Εκλογές μην περιμένετε πριν το 19!
Τον διέκοψα αμέσως και για να μη με εκνευρίσει περισσότερο, του είπα τα εξής:
-Ρε Γιαννάκη, κάτσε να τα πάρουμε απ’ την αρχή. Αυτός ο συμπτωματικός και αστοιχείωτος τύπος, που δεν μαθαίνει τίποτα από τα λάθη του, βγήκε και απείλησε ξανά τους Θεούς και τους Δαίμονες που προσκύνησε χθες και που θα προσκυνά και αύριο…





Τα λεφτά τελειώνουν, η χώρα πρέπει να αποπληρώσει τόκους ύψους άνω των 14 δις εντός 6μήνου, και αυτός, ενώ είναι προφανές ότι και τη μάνα του θα πουλούσε για να μην αφήσει την καρέκλα, στριμώχνεται οικειοθελώς στη γωνία, σκούζοντας ότι δεν θα ψηφίσει άλλα μέτρα που είναι κατά των αρχών του!
-Και πολύ καλά έκανε, μου απαντά.
-Μα η μόνη αρχή που έχει αγόρι μου είναι να μην παραδώσει την εξουσία. Υπό αυτό το πρίσμα βέβαια, οι πράξεις του είναι συμβατές με τις ιδέες του. Το πρόβλημα βέβαια είναι ότι με την αξιοθρήνητη και επικίνδυνη τακτική του,  επιτείνει τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα. Ο ανεκδιήγητος αυτός πολιτικάντης επιμένει στην τακτική μια «πολιτικής διαπραγμάτευσης» όταν είναι από χέρι καμένος. Κατεβαίνει δηλαδή σε μια παρτίδα πόκερ, κατά τη διάρκεια της οποίας ο βασικός του αντίπαλος –ας πούμε ο Σόιμπλε- βλέπει τα άνευ αξίας φύλλα του. Τότε ο Τσίπρας, αντί να κάνει την πάπια και να διατηρήσει τη ζημιά του στο ελάχιστο, κάνει μπλόφα και παίζει τα ρέστα του. Με αυτόν τον τρόπο, η ήττα είναι βέβαιη ενώ το κόστος για τη χώρα θα είναι για μια ακόμη φορά βαρύτατο.
Αυτό όμως που με εκπλήσσει κάθε φορά είναι το περίσσιο θράσος του καθώς και τα ψέματα που ανερυθρίαστα εκστομίζει στον ελληνικό λαό. Εμφανώς ενοχλημένος από τη σημερινή επίσκεψη του Μητσοτάκη στη Γερμανία, αναρωτήθηκε μεταξύ άλλων αν ο πρόεδρος της ΝΔ θα θέσει στην Καγκελάριο το ζήτημα της έκδοσης του Χριστοφοράκου. Το ίδιο είχε πει στη Βουλή και την Πέμπτη. Δεν γνωρίζει άραγε αυτό το κουτσαβάκι της πολιτικής ότι ο Χριστοφοράκος δεν δύναται να εκδοθεί στην Ελλάδα διότι έχει γερμανική υπηκοότητα; Αν δεν το γνωρίζει είναι επικίνδυνος. Αν το γνωρίζει είναι ψεύτης!
-Δεν ξέρω αν είναι ψεύτης. Σίγουρα όμως δεν είναι κλέφτης, μου είπε ο Γιαννάκης. Συνεχίζει να απολαμβάνει το ηθικό πλεονέκτημα της αριστεράς και σήμερα επανέλαβε ότι όποιος προσβάλλει τους «ηθικούς κώδικες της αριστεράς» δεν μπορεί να φέρει καν τον τίτλο του μέλους του κόμματος!
Εκεί δεν άντεξα!
-Για ποιους ηθικούς κώδικες της αριστεράς μιλάς βρε ηλίθιε; Για την κατάργηση της ΔΙΑΥΓΕΙΑΣ έτσι ώστε να μπορεί να προσλαμβάνει χιλιάδες Καρανίκες στο δημόσιο; Για τα δημόσια έργα που τα κερδίζει όλα ο ίδιος εργολάβος; Για την απόλυτη εφαρμογή όλων των μέτρων που υποσχέθηκε να καταργήσει; Για τις  μυστικές επισκέψεις με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος στο Παρίσι; Για τον τρόπο που μιλά εκείνος και τα στελέχη του σε όσους πολίτες αντιπαρατίθενται μαζί τους δημοσίως;
Θυμάσαι που υποσχόταν στον παππού ότι δεν θα κόψει το ΕΚΑΣ; Θυμάσαι τι υποσχόταν για το μνημόνιο, τις ιδιωτικοποιήσεις, τους πλειστηριασμούς, για τον ΕΝΦΙΑ;
Καταλάβαμε πολύ καλά πλέον ποιοι είναι οι ηθικοί κώδικες της Αριστεράς του Τσίπρα.
Όπως καταλάβαμε και το ήθος των οπαδών του, με τους οποίους θα ασχοληθώ σε επόμενο άρθρο. Έως τότε όμως θα ήθελα να παρακαλέσω εκείνους που  υβρίζουν χυδαία εμένα και το site, να συνεχίσουν να το κάνουν, τουλάχιστον με την ίδια ένταση. Μου δίνουν φανταστικό υλικό για τα άρθρα μου και ταυτόχρονα εξηγούν γιατί η χώρα βρίσκεται σ’ αυτά τα χάλια!

Πάτροκλος Κουδούνης

1 σχόλιο: