12.3.17

Τα χαρακτηριστικά ενός φασιστικού μορφώματος…



Η καθημερινότητα αυτής της καθεστωτικής κυβέρνησης, του ΣυΡιΖα, με το ακροδεξιό της δεκανίκι επιβεβαιώνει την επικινδυνότητά της. Δεν νομίζω ότι έχει νόημα να ασχοληθεί κανείς με τις λεπτομέρειες της δράσης τους, αλλά είναι ίσως μια ευκαιρία να νιώσουμε ακόμα πιο ανήσυχοι απέναντι σε αυτό το κρυπτοφασιστικό μόρφωμα που ο παρορμητικός ελληνικός λαός ανέδειξε στην εξουσία, για να εκδικηθεί τον ίδιο του τον εαυτό, να καταδικάσει τα παιδιά του και να δώσει βήμα εξουσίας σε παραβατικά άτομα, που από την πλατεία Εξαρχείων και άλλα ορμητήρια  και λαγούμια του ΣυΡιΖα, βρέθηκαν σε κομβικές θέσεις ευθύνης, με αποστολή να συνετίσουν τους διαφωνούντες και να στρώσουν το χαλί στους ειδικούς της γκεμπελικής προπαγάνδας, που θα αναλάμβαναν την πλύση εγκεφάλου, ενός… ανάδελφου λαού.




Είναι η πρώτη φορά, ίσως, στα παγκόσμια χρονικά, όπου μία εκλεγμένη ευρωπαϊκή κυβέρνηση χρησιμοποιεί α λα καρτ με υπερβάλλοντα ζήλο σταλινικές και ναζιστικές μεθόδους αναγκαστικής μύησης, εξακρίβωσης και ελέγχου. Είναι ίσως το πλέον… πρωτοπόρο καθεστώς στον πλανήτη, που ο υπεύθυνος ενδυματολόγος διαθέτει μόνο δύο είδη ενδυμασίας για τους "δημίους” του… μία με τον αγκυλωτό σταυρό και μία με το σφυροδρέπανο!



Μπορούμε εύκολα να διακρίνουμε κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στα επίπεδα ολοκληρωτισμού στην ελληνική τραγωδία που συμβαίνει δίπλα μας κάθε στιγμή με ιδιαίτερα πλούσιο ρεπερτόριο. Όχι μόνο στην κεντρική κυβέρνηση αλλά και σε οποιοδήποτε μοχλό εξουσίας ή διαχείρισης θεσμών και κανόνων. Ο φασισμός δεν είναι πάντα εξελίξιμος σε ενα συγκεκριμένο είδος ολοκληρωτισμού, και σε ό,τι αφορά στα συστήματα, όπως το Εθνικό Σύστημα Υγείας, που μπορεί να αποβεί ιδιαίτερα επικίνδυνος, όταν υιοθετείται ως μέθοδος  άσκησης εξουσίας. Ο ΣυΡιΖα είναι ένα τυχοδιωκτικό πολιτικό μόρφωμα με εξαρτημένη λατρεία στην παράδοση & έντονη διάθεση οπορτουνισμού, που απορρόφησε ανεπεξέργαστα κομμάτια μιας σαθρής αριστερής ιδεοληψίας, με επίκληση κάποιων πεπαλαιωμένων επαναστατικών αρχών που ανέσυρε από αραχνιασμένα χρονοντούλαπα. Επιμένει μετά βδελυγμίας σε μια πρωτόγονη αληθοφάνεια, χωρίς κανένας νοήμων άνθρωπος να είναι σε θέση να κατανοήσει το πολιτικά δύσοσμο και δυσνόητο μήνυμά της. 

Η εξάρτηση από ξεπερασμένες αριστερές παραδόσεις συνεπάγεται την απόρριψη κάθε πιθανότητας εκμοντερνισμού. Η απόρριψη των σύγχρονων κοινωνιών από αριστερίστικα πολιτικά μορφώματα είναι πάντα με στολή παραλλαγής ως αντίκρουση ενός δυτικού τρόπου ζωής. Στο παρελθόν, αυτό αφορούσε συγκεκριμένα στην απόρριψη κάθε είδους πολιτικοκοινωνικού διαφωτισμού, κάτι που ορίζει τον εξελιγμένο φασισμό και τους λειτουργούς του, ως απόλυτα ανορθολογικούς και απορριπτέους. Το… "δεν δημιουργούμε και δεν παράγουμε, μέχρι που να ανατραπεί το βρώμικο καπιταλιστικό σύστημα με το οποίο συμπορεύονται μόνον κατ’ ανάγκη, αποτελεί τη νοσηρή ιδεοαντίληψη του εξελιγμένου φασιστικού καθεστώτος του ΣυΡιΖα.
Ο ανορθολογισμός βασίζεται ουσιαστικά στη λατρεία της βίαιης δράσης για τη βίαιη δράση, χωρίς καν να υπάρχει δεύτερη σκέψη.  Η υγιής σκέψη είναι μορφή αποδυνάμωσης των βάρβαρων ενστίκτων του όχλου. Επομένως, η ελληνική, παραδοσιακά δημοκρατική κουλτούρα, για τον ΣυΡιΖα είναι ύποπτη, στον βαθμό που ταυτίζεται με την κριτική στάση και -το χειρότερο;- κάθε σοβαρό σχέδιο στρατηγικής για τη διάσωση της χώρας βαπτίζεται περιττό, με τους ινστρούκτορές του να επιβάλλουν απροσχεδίαστες δράσεις δημιουργικής ασάφειας, με στόχο τον αποσυντονισμό των πάντων, τόσο εντός όσο και εκτός συνόρων! Αποτέλεσμα: οι όποιοι σχεδιασμοί και σχέδια διάσωσης να θεωρούνται εκ προοιμίου καταδικασμένα σε αποτυχία.
Με αυτόν τον τρόπο το θρεπτικό υπόστρωμα που καλλιέργησε και εξέθρεψε τον ΣυΡιΖα -το χάος- να έχει εγκατασταθεί και να αρνείται πεισματικά να παραχωρήσει τη θέση του στην ηρεμία & την ανάπτυξη και στις πολιτικές εκείνες που θα οδηγήσουν στην επιθυμητή "μεταπολίτευση”.
Για τους εξελιγμένους φασίστες του ΣυΡιΖα κάθε αντίθεση με τις πρακτικές του, αποτελεί προδοσία και ως εκ τούτου θα πρέπει να εκπορεύεται από τα γνωστά κέντρα συνωμοσίας & διαφθοράς του κοινοβουλευτισμού στα οποία εμμένει, κάτι όμως με το οποίο η επιστημονική κοινότητα διαφωνεί κάθετα, θεωρώντας πως η διαφωνία προωθεί πάντα και βελτιώνει τη κριτική σκέψη. Αυτά όμως συμβαίνουν σε εξελιγμένες κοινωνίες που απορρίπτουν το μοντέλο ΣυΡιΖα. Καμιά συγκρητιστική ιδεοληψία δεν αντέχει την αναλυτική κριτική... ούτως η άλλως, ο εξελιγμένος φασισμός καλλιεργεί και αναζητεί τη συναίνεση, οξύνοντας,  προκείμενου να εκμεταλλευθεί τον φυσικό φόβο του διαφορετικού. Για τους εξελιγμένους ΣυΡιΖαιους φασίστες, κάθε κοινωνική τάση διαφορετική από τη δική τους εμμονική, είναι απορριπτέα και στρέφεται πάντα ενάντια στο λαο, τον οποίο θεωρεί συνοδοιπόρο του, έστω και διά της βίας!  



Η φασιστική αυτή ιδεοληψία του πηγάζει από την απογοήτευση των λαϊκών στρωμάτων, που χρησιμοποιείται ως εργαλείο επιβολής! Αυτός είναι και ο λόγος που ένα από τα πλέον γνώριμα χαρακτηριστικά  φασιστικών καθεστώτων του πρόσφατου παρελθόντος ήταν η στόχευση μιας απογοητευμένης μεσαίας τάξης που μαστίζονταν από οικονομικές κρίσεις ή ένιωθε πολιτικά απογοητευμένη...  και στο περιθώριο. Εδω πλέον οι ομοιότητες του χθες και του σήμερα σε σχέση με τον φασισμό, γίνονται εμφανείς.
Οι άνθρωποι κατά τον ΣυΡιΖα πρέπει να νιώθουν στο υποσυνείδητό τους εγκλωβισμένοι και να πειστούν μέσω της προπαγάνδας, πως  εναντίον τους υπάρχει συνωμοσία που περιλαμβάνει και ξένο δάκτυλο.
Όλα τα ναζιστικά, φασιστικά και κομμουνιστικά σχολικά βιβλία και βοηθήματα χρησιμοποιούσαν φτωχό λεξιλόγιο και στοιχειώδη σύνταξη, και σκοπό είχαν τον περιορισμό στη διάδοση των εργαλείων της σύνθετης και κριτικής σκέψης. Ο πιο εύκολος τρόπος να πολεμήσει ένα καθεστώς, μια υποτιθέμενη συνωμοσία είναι η επίκληση στην ξενοφοβία και τις απειλές των ξένων εχθρών της χώρας, που είναι υπεύθυνοι για ό,τι κακό έχει συμβεί ή πρόκειται να συμβεί! Αυτό αποτελεί και την κορωνίδα της εξελιγμένης φασιστικής ιδεοληψίας του ΣυΡιΖα, που αναζητά πολίτες που να αισθάνονται ταπεινωμένοι και συγχρόνως θυμωμένοι, από τον πλούτο που διαθέτουν οι "εχθροί" της χώρας!
Όλοι, κατ' αυτούς, πρέπει να ζουν με το "Αρμαγεδώνιο Σύμπλεγμα" και με τη συνεχή πάλη, όπου ο υπαρκτός... ή ο ανύπαρκτος σοσιαλισμός θα επικρατήσει! Ο οποιοσδήποτε συμβιβασμός θεωρείται απο τα καθεστώτα αυτού του είδους, ως ήττα και πισωγύρισμα...  Δεν υφίσταται γι' αυτούς ο όρος "αγώνας για τη ζωή", αλλά, αντίθετα, η ζωή πρέπει να είναι ένας συνεχής αγώνας.  Έτσι καταλήγουν, να θεωρούν την επιθυμία για "Ηρεμία" και "Ειρήνη"... δοσοληψία με τους εχθρούς της χώρας!
Ο λαϊκός ελιτισμός μεταλλάσσεται μέσω του εξελιγμένου φασισμού σε μαζικό πογκρόμ διώξεων κατά των αντιφρονούντων. Κάθε πολίτης, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να θεωρεί πως ανήκει στον κορυφαίο λαό της υφηλίου, ενω οι ενταγμένοι στο κόμμα και οι επιλεγμένοι αποτελούν... την αφρόκρεμα του κράτους. Διαμηνύει, δε, σε όλους τους τόνους πως μόνο μέσω αυτού υπάρχει μια αληθινή αντιπροσώπευση του λαού στην εξουσία... Βέβαια στην Ελλάδα τα πράγματα έχουν πλέον υποστεί γενικευμένη εκτροπή!
Η ήττα ήταν πάντοτε γι' αυτούς σημαία! Για τη φασιστική ιδεοληψία, ο ηρωισμός αποτελεί τον απαράβατο κανόνα. Αυτή η λατρεία του ηρωισμού συνδέεται άμεσα και στοχευμένα με τη λατρεία της "ήττας" και της "ταπείνωσης". 
Το "ηρωικό" υβρεολόγιο, τα καδρόνια οι μολότοφ, οι καταστροφές και τα διάφορα όπλα χαρακτηρίζουν τον πολιτικά άρρωστο οπαδό του φασιστικού καθεστώτος που παίρνει θάρρος απο την συμμετοχή του στον όχλο. 




Στον φασισμό, τα άτομα ως άτομα δεν έχουν δικαιώματα, και ο Λαός υφίσταται σαν μια ασήμαντη οντότητα που υπάρχει, προκειμένου να εκφράζει την βούληση της καθεστωτικής ηγεσίας! Και επειδή κανένα μεγάλο σύνολο ατόμων ποτέ δεν θα υπάρξει στιγμή που θα έχει κοινή βούληση, η καθεστωτική ηγεσία αναλαμβάνει το ρόλο του μεσολαβητή προκειμένου να μεταφράσει στη γλώσσα που αντιλαμβάνονται τις επιθυμίες του! Έτσι, κάποια στιγμή, οι προσηλυτισμένος μάζες στρέφονται κατά των παραδοσιακών κοινοβουλευτικών κομμάτων με ιδιαίτερο μίσος που δεν είναι δυνατόν να εξηγηθεί, πόσω μάλλον να ελεγχθεί!
Όλα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιλέγουν ως συνομιλητή. τον ημιμαθή και αδύναμο γλωσσικά άνθρωπο, προκειμένου να συμπληρώσουν  το δίδυμο "εξουσία & πολίτης" Θεωρούν πως το φτωχό λεξιλόγιο και η σύνταξη, περιορίζουν τη διάδοση των εργαλείων της σύνθετης σκέψης η οποία είναι και η μόνη που θα μπορούσε να ξεσκεπάσει τις αληθινές στοχεύσεις τους. Έτσι μάλλον μπορεί να εξηγηθεί ο πανικός τους, να ελέγξουν τα τηλεοπτικά δίκτυα που δραστηριοποιούνται, κατά βάση, στην ενημέρωση των χαμηλών κοινωνικών στρωμάτων.
Κάπως έτσι έγινε με τον ΣΥΡΙΖΑ που μπήκε στο κάδρο φορώντας ενα αθώο προσωπείο  και προσποιείται ως σήμερα. Το μεθοδευμένα αθώο χαμόγελο του Τσίπρα και η πρωτόγονα αρχέγονη μορφή του Παύλου Πολάκη είναι δείγματα μιας ολοκληρωτικής αθωότητας, που ήρθε έτοιμη να ξαναπαίξει με τις "Κοινωνικές Αναταραχές".
Βέβαια, λίγο μετά τα γενέθλια για την συμπλήρωση δύο χρόνων διακυβέρνησης του καθεστωτικού ΣΥΡΙΖΑ με το ακροδεξιό του δεκανίκι, και με αφορμή τη δημοσιοποίηση των στοιχείων για το πολυδιαφημιζόμενο πρωτογενές, διεφάνη το χειρότερο  έγκλημα, που θα μπορούσε να έχει διαπράξει το καθεστώς Σύριζα και που ελάχιστοι πολίτες γνωρίζουν.
Κι όμως όποιος δει προσεκτικά τα επίσημα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ, θα διαπιστώσει ότι το καθεστώς ΣυΡιΖα, που πανηγυρίζει για την… υπεραπόδοση φόρων... που οφείλεται αποκλειστικά στο ξεζούμισμα των επιχειρήσεων, αύξησε τις πρωτογενείς δαπάνες, αντί να τις μειώσει, ως είχε υποχρέωση, κατά περίπου 1 δισεκατομμύριο ευρώ.
Η αύξηση αυτή, που στην σημερινή τραγική συγκυρία ισοδυναμεί με κακούργημα κατά των δημοσίων οικονομικών της χώρας, δεν οφείλεται στην αύξηση των κοινωνικών δαπανών. Αλλά στις προσλήψεις και στο βόλεμα των στελεχών του καθεστωτικού στρατού, των γενιτσάρων...
Ντρέπομαι ειλικρινά για την κατάσταση αυτή, που εμείς επιτρέψαμε να παγιοποιηθεί.

Θοδωρής Γιάνναρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου