28.9.17

Η εξουσία δεν θα κατακτηθεί από μιμόζες…



Ο Χάρης Κάτανας κέρδισε το 15λεπτο της δόξας όταν είχε κινηθεί στην αίθουσα της Βουλής εναντίον του Αδωνι Γεωργιάδη, όταν ο τελευταίος είχε φωνάξει στον Πάνο Καμμένο «Χοντρέ στα τέσσερα». Η υπεράσπιση του Καμμένου δεν ήταν αρκετή να εξασφαλίσει την επανεκλογή του Κάτανα με τους ΑΝΕΛ.



Την Πέμπτη αναζητώντας άλλη κομματική θαλπωρή ο Χάρης Κάτανας ανακοίνωσε ότι στην ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Βελλίδειο  το «Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Να κάνουμε μαζί το μεγάλο άλμα στο μέλλον» κάτι ξύπνησε μέσα του. Και ενώνει την προσπάθεια του με την ΝΔ για την νέα Ελλάδα…



Αν υπάρχει ένας λόγος για τον οποίο ο Χάρης Κάτανας δεν θα έπρεπε να μπει στα ψηφοδέλτια της ΝΔ είναι το κομμάτι του λόγου που τον εντυπωσίασε. Το να έχει πει ο Κυριάκος Μητσοτάκης «εγώ θα πείσω τους εταίρους για μείωση των πλεονασμάτων με ένα πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» και «Οι νόμοι Μπαλτά, Φίλη, Γαβρόγλου, θα καταργηθούν» και ο Κάτανας να διαλέγει το «Ελάτε να ενώσουμε τις δυνάμεις μας» που πρέπει να το έχουν πει οι έλληνες πολιτικοί αρχηγοί από την εποχή που ο Χαρίλαος Τρικούπης είχε μαλλιά δείχνει μία ασυγχώρητη αδυναμία κρίσης ανάμεσα στο μείζον και το έλασσον. Ακόμα χειρότερα μια ροπή στην κοινοτοπία.
Επίσης το να έχεις πλακωθεί με τον αντιπρόεδρο του κόμματος και σε ανακοίνωση 711 λέξεων και η αυτοκριτική σου να περιορίζεται σε ένα «Ανήκω σε αυτούς που τα προηγούμενα χρόνια, έκαναν λάθος πολιτικές επιλογές» δεν είναι αρκετό. Παρ’ όλα αυτά η ένταξη του Κάτανα στην ΝΔ δεν θα αποκλειόταν. Ούτε από τον θιγόμενο, τον Αδωνι Γεωργιάδη. Η κυβέρνηση δεν θα κατακτηθεί από τις μιμόζες.  
 Στην ΝΔ ιδεολογία πρέπει να υπάρχει. Η ιδεολογική καθαρότητα όμως είναι προνόμιο της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς.  Του ΕΚΚΕ που πίστευε στην θεωρία των τριών κόσμων και στον σοσιαλιστικό χαρακτήρα της ελληνικής επανάστασης, αντίθετα με το ΚΚΕ Μ-Λ  που δεν πίστευε στη  "θεωρία των τριών κόσμων" αλλά στο Κόμματα Εργασίας της Αλβανίας και το Μ-Λ ΚΚΕ που στήριζε τον  Χούα Κούο Φενγκ και είχε γραμμένη την ΕΣΣΔ μαζί με την θεωρία των τριών κόσμων. Στην ΝΔ, είναι υποχρεωμένοι να χωρέσουν   η Βούλτεψη και η Κεραμέως και ο Γιακουμάτος με τον  Βαρβιτσιώτης.  
Το ερώτημα είναι που σταματάει ένα κόμμα. Η απάντηση απλή. Στο σημείο που είναι φανερό ότι ξεπουλάει την ακεραιότητα του για την εξουσία. Το έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ με τον Δημήτρη Καμμένο, καταπίνοντας τα ομοφοβικά σχόλια για τον πρωθυπουργό του Λουξεμβούργου και τα  arbeit macht frei για την Ε.Ε. Τα πλήρωσε και τα πληρώνει ακριβά. Ένα λάθος που ο χαρακτήρας του Κυριάκου Μητσοτάκη δεν θα του επιτρέψει να επαναλάβει.

Αντώνης Πανούτσος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου