6.9.17

Ένας αμετανόητος παπατζής… ούτε συριζαίος να ήταν!



Της φυλακής τα κάγκελα δεν φαίνονται να πτοούν τον αρχιαπατεώνα Jimmy Sabatino, ο οποίος σύμφωνα με την εφημερίδα Miami Herald παραδέχτηκε προχτές την ενοχή του για το γεγονός ότι κατάφερε να εξαπατά κόσμο και κοσμάκη, αν και κλειδωμένος σε κελί σε φυλακή στην Φλόριντα.



Σύμφωνα με τις αρχές, ο πολυμήχανος Sabatino εξασφάλιζε κινητά τηλέφωνα από δεσμοφύλακες, και τα χρησιμοποιούσε για να πραγματοποιεί κλήσεις σε καταστήματα πώλησης πολυτελών ειδών…


Παριστάνοντας το διευθυντικό στέλεχος εταιριών όπως η Sony ή η RocNation ο έγκλειστος παπατζής έπειθε τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων να του δανείζουν ρολόγια, κοσμήματα, και άλλα πανάκριβα είδη προκειμένου να τα «χρησιμοποιεί» η εταιρία του σε γυρίσματα μουσικών βίντεο. Στη συνέχεια, μέσω συνεργατών του στον έξω κόσμο τα πουλούσε σε διάφορα ενεχυροδανειστήρια αποκομίζοντας τρελά κέρδη. Χαρακτηριστικά, όπως καταγγέλλει ένα χρυσοχοείο της Νέας Υόρκης, ο Sabatino κατάφερε να τους αποσπάσει κοσμήματα αξίας πάνω από $700.000! Κατά την αστυνομία, ο απατεώνας μοιράζονταν τα κέρδη του με ένα μέλος της οικογένειας  Γκαμπίνο της μαφίας της Νέας Υόρκης.

Ο Sabatino έχει ήδη περάσει 20 χρόνια στις φυλακές καταδικασμένος για διάφορες κομπίνες και απάτες, και τώρα αντιμετωπίζει άλλα είκοσι τουλάχιστον χρόνια, χάρη στα τελευταία του κατορθώματα, που τα κατάφερε όντας φυλακισμένος! Το τελευταίο διάστημα κρατείται σε συνθήκες αυστηρής απομόνωσης, με την ελπίδα πως αυτό θα τον εμποδίσει να κοροϊδέψει κι άλλους. Μάλιστα, το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης του επιτρέπει να μιλάει μόνο με τους δικηγόρους και τους άμεσους συγγενείς του.
Στο παρελθόν, ανάμεσα στα διάφορα κόλπα που είχε κάνει ο Sabatino, είχε καταφέρει να αποκτήσει δωρεάν εκατοντάδες εισιτήρια για το Super Bowl, ενώ συσσώρευε χρέη εκατοντάδων χιλιάδων δολαρίων από επισκέψεις του σε πολυτελή παραθεριστικά θέρετρα και ξενοδοχεία, παριστάνοντας κάποιον άλλο. Ένα ιδιαίτερα έξυπνο κόλπο που έφερε σε πέρας ήταν το ότι κατάφερε να βγει από φυλακή της Αγγλίας και να επιστρέψει στις ΗΠΑ, τηλεφωνώντας μέσα από το κελί του το FBI, και απειλώντας να δολοφονήσει τον πρόεδρο Κλίντον! Στη συνέχεια, και έχοντας επιστρέψει σε αμερικανική φυλακή, μπόρεσε και εξαπάτησε (πάλι τηλεφωνικά) την εταιρία Nextel, κερδίζοντας από αυτήν $3 εκατομμύρια…
Αν ήταν Έλληνας θα ήταν ότι πρέπει για υπουργός των Συριζανέλ…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου