27.10.17

Ένας υπερήλικας … Νίντζα!

Εδώ και δέκα χρόνια η αστυνομία της πόλης Οσάκα στην Ιαπωνία προσπαθούσε μάταια να πιάσει έναν διαρρήκτη φάντασμα που είχε ρημάξει σπίτια και μαγαζιά. Κάτι μεταξύ Νίντζα και Σπάιντερμαν.




Έναν διαρρήκτη που σε καθημερινή βάση έκλεβε και διέφευγε. Χωρίς να αφήνει κανένα στοιχείο πίσω του πέρα από το γεγονός ότι πάντα φορούσε μαύρα ρούχα, πάντα δρούσε τη νύχτα, και μάλιστα κινούνταν σαν Νίντζα, ή σαν τον άνθρωπο αράχνη, με ακροβατικές κινήσεις, πηδώντας από ταράτσα σε ταράτσα, ή από μπαλκόνι σε μπαλκόνι…


Πριν από μερικές όμως μέρες, ο διαρρήκτης φάντασμα, ο «Νίντζα του Χεσέι», όπως τον αποκαλούσαν τα ιαπωνικά ΜΜΕ,  έπεσε στην παγίδα του νόμου, και ω τι έκπληξη! Πρόκειται για έναν γεράκο, 74 ετών!!!!!!
«Δεν πίστευα ποτέ ότι θα καταφέρουν να με πιάσουν» λέει ο παράτολμος κλέφτης ονόματι Mitsuaki Tanigawa, που συνελήφθη μετά από την μεταμεσονύκτια εισβολή του σε κατάστημα ηλεκτρονικών, από το οποίο απέσπασε $240… ένα καλό μεροκάματο δηλαδή. Σύμφωνα με την αστυνομία, συνελήφθη χωρίς να αντιδράσει και ναι… φορούσε μαύρα ρούχα, μαύρη κουκούλα, και μαύρο κολάν.
Ο Tanigawa, που επί χρόνια τρέλαινε την αστυνομία, η οποία ήταν ανήμπορη να τα βγάλει πέρα μαζί του, δηλώνει άνεργος, κάτι που είναι λογικό αφού από τις διαρρήξεις έβγαζε αρκετά χρήματα, με τις αρχές να τα υπολογίζουν σε περίπου $250.000 συνολικά. Ήταν υπεύθυνος για πάνω από 200 εισβολές σε σπίτια και καταστήματα, που τις ξεκίνησε το 2009, τότε δηλαδή που ήταν μόλις 64 ετών, ενώ οι αστυνομικοί έψαχναν για κάποιον αθλητικό 20αρη…
Η μεγάλη ευκαιρία για τους αστυνομικούς προέκυψε τελευταία, όταν σε βίντεο κλειστού κυκλώματος ο Mitsuaki Tanigawa «συνελήφθη» να αφαιρεί την κουκούλα του για μερικά δευτερόλεπτα οδηγώντας τις αρχές στην αναγνώρισή του και στην στενή παρακολούθηση των κινήσεων του.
Όπως λένε τώρα οι αρχές, έμοιαζε με έναν κανονικό γεράκο, που με τίποτα δεν θα προκαλούσε υποψίες για το τι ακριβώς έκανε και πως μεταμορφώνονταν μετά την δύση του ηλίου.
Η σύλληψη έγινε όταν στην διάρκεια παρακολούθησής του ο «γεράκος» μπήκε σε ένα εγκαταλειμμένο κτίριο και μετά από λίγα λεπτά ξαναβγήκε ντυμένος Νίντζα… μπουκάροντας σε κατάστημα ηλεκτρονικων.


S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου