23.5.18

Τουρλουμπούκι…


Ο ιστορικός του μακρινού μέλλοντος θα δυσκολευτεί πολύ να «αναλύσει» και να «ερμηνεύσει» την σημερινή Ελλάδα. Μια χώρα που πέρασε από την φεουδαρχία στη μεταβιομηχανική εποχή, χωρίς τίποτα στο ενδιάμεσο.


 
Ψηφοφόρος του Μπάνου

Μια χώρα στην οποία το «σκληροπυρηνικό» ΚΚΕ συνεχίζει να παίζει καθοριστικό ρόλο στην πολιτική σκηνή, απολαμβάνοντας τα καλά του κοινοβουλευτισμού, τον οποίο θέλει να ανατρέψει, και πλασάροντας έναν κομμουνισμό σοβιετικού μοντέλου, ο οποίος όμως αυτοκαταργήθηκε και στην ίδια την κοιτίδα του, την ΕΣΣΔ. Ψιλά γράμματα, θα μου πείτε, για τους ντόπιους επαγγελματίες «επαναστάτες» των πάνελ.
Μια χώρα που ο λαός της θέλει να ζει «αμερικάνικα», ως μπρούκλης, αλλά παράλληλα πιστεύει στον απόλυτο κρατισμό, με δωρεάν ρεύμα, συγκοινωνίες, επιδόματα επί παντός επιστητού, κλπ κλπ αλλά όλα αυτά χωρίς να πληρώνει φόρους και «μαμισιάτικα». Πως θα γίνει αυτό; Θεός και ψυχή του…



Μια χώρα που την κυβερνά η ανίερη συμμαχία του «ριζοσπαστικά αριστερού» ΣΥΡΙΖΑ και των «εθνικιστών» «ακροδεξιών» ΑνΕλ, με αμφότερους να κάνουν τα παγόνια και να αλληλοχειροκροτούνται. Σκύβοντας το κεφάλι και λυγίζοντας την μέση στους «κακοί κσαίνοι τοκογλύφοι», και εφαρμόζοντας μια πρωτοφανή εκδοχή εφαρμοσμένης πολιτικής, τον «νεοφιλελεύθερο μαρξισμό».
Μια χώρα στην οποία κάνει ότι θέλει το «αναρχικό» κίνημα Ρουβίκωνας, τα μέλη του οποίου ναι μεν δηλώνουν αναρχικοί αλλά αγωνίζονται για τις … συντάξεις των γερόντων, τις οποίες θα πρέπει να αυξήσει το κράτος!!!! Αναρχισμός από τα ΛΙΝΤΛ… τρίζουν τα κόκαλα του Προυντόν.
Κάνουν λοιπόν ότι τους καπνίσει, με την κυβέρνηση να τους σιγοντάρει, και την αστυνομία  απούσα, διότι έτσι θέλει ο αρμόδιος υπουργός, ο οποίος είναι απ’ τα γεννοφάσκια του κομμουνιστής, άσχετα αν ανήκε στο Πασόκ, και πιο πριν, επί χούντας παρακαλώ, είχε μπει στην Σχολή Ευελπίδων! Την εποχή δηλαδή που ούτε δίπλωμα για μοτοποδήλατο δεν έβγαζες αν δεν ήσουν πάππου προς πάππου δεξιός και εθνικόφρων.
Κι αν ποτέ βρεθεί κάποιος δήμαρχος και τους κάνει μήνυση, ναι μεν συλλαμβάνονται οι γιαλαντζί αναρχικοί, αλλά τα φιλεύσπλαχνα δικαστήριά μας τους αθωώνουν με συνοπτικές διαδικασίες. Και στη συνέχεια οι ακτιβιστές αυτοί «του φωτός» μπουκάρουν στο ΣτΕ, καταγγέλλοντας τους «φασίστες» δικαστικούς… Τουρλουμπούκι.
Μια χώρα όπου οι καταδικασμένοι κακοποιοί κυκλοφορούν ελεύθεροι ελέω του ανθρωπιστή Παρασκευόπουλου, ο οποίος επιμένει ότι έτσι μειώνεται η εγκληματικότητα!!!!! Την ίδια ώρα που Γεωργιανοί μπουκάρουν σε σπίτια και σιδερώνουν γιαγιάδες. Ή άλλοι, που δέρνουν «αγανακτισμένοι» ον κάμερα τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, και όταν συλλαμβάνονται (κατά τύχη) αποδεικνύεται ότι είναι σεσημασμένοι κακοποιοί, αφού στο ενδιάμεσο πρόλαβαν και διέρρηξαν μέχρι και κρεοπωλείο. Μέσα σε λίγες ώρες δηλαδή.
Μια χώρα όπου μια νεαρή μαμά σκοτώνει το νεογέννητό της, αλλά αμέσως τρέχουν όλοι, ειδικά τα ΜΜΕ, να την δικαιολογήσουν για πολλούς και διάφορους λόγους.
Όπως τρέχουν να δικαιολογήσουν τον μεθύστακα οδηγό της νταλίκας, ο οποίος σκότωσε 2 αθώους, οδηγώντας το ιδιόκτητο φορτηγό του, του οποίου όλα τα έγγραφα ήταν μαϊμού, επειδή «είναι καημένος μεροκαματιάρης» ο καψερός.
Και άντε να δικαιολογήσω τους συνηγόρους τους, την δουλειά τους κάνουν, όπως π.χ. η πασιονάρια καγκελάριος Ζωζώ, που ανέλαβε την υπεράσπιση του Νο 1 καταζητούμενου Γεωργιανού, του Λίπους… αλλά τα ΜΜΕ; Αυτά γιατί στηρίζουν την ανομία; 
Μιμή;
Μιλάμε για γενικευμένο τουρλουμπούκι. Για υπαρκτό σουρεαλισμό.
Αλλά τι να περιμένει κανείς από έναν λαό που μισεί το κράτος, δεν θέλει να πληρώνει φόρους, αλλά μόλις μπει το αυγό στον κώλο, μόλις π.χ. ξεσπάσει καμιά πυρκαγιά έξω από το αυθαίρετό του, τότε ωρύεται «μα που είναι το κράτος», ζητώντας ο καθένας κι από ένα καναντέρ πάνω από την περιουσία του..
Τι να περιμένει κανείς από έναν λαό τόσο πολιτικά αγράμματο, που ψήφισε ριζοσπάστες αριστερούς για να καταργήσουν τους φόρους… ή που έστειλε τον Βουσμάνο στην ευρωβουλή για να τον εκπροσωπήσει νομοθετώντας… έλεος δηλαδή.
Ώρες ώρες σκέφτομαι, πόσο χειρότερα θα ήταν τα πράγματα αν μας κυβερνούσε η Μιμή; Την οποία παρεμπιπτόντως προμοτάριζαν όλα τα ΜΜΕ της εποχής, ως Ελληνίδα Εβίτα, που έχει σπουδάσει φιλοσοφία δίπλα στον Κούντερα… αλήθεια σας λέω. Σαν χθες τα θυμάμαι. Ευτυχώς άλλαξαν στο τσαφ οι συγκυρίες και έκανε κι ένα καλό στο τόπο ο Σημίτης… στέλνοντάς την για βρούβες.
Τουρλουμπούκι λαίμαι… η χαρά του Ελληνέζου…

Strange Attractor

2 σχόλια:

  1. Καλέ.....τι συγγραφικό αστεράκι είσαι εσύ και πως τα λες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Καλέ.....τι συγγραφικό αστεράκι είσαι εσύ και πως τα λες......

    ΑπάντησηΔιαγραφή