23.5.18

Οι αναστενάρηδες, οι Φιλιππινέζοι γιατροί, και ο …Michael Jackson!


Κάποτε είχαμε τους πρακτικούς χειρούργους στις Φιλιππίνες, που πραγματοποιούσαν σύνθετες εγχειρίσεις χωρίς νυστέρι, χωρίς αναισθητικό, χωρίς πληγές, και χωρίς αίμα. Και έσπευδαν οι απανταχού άρρωστοι (και από την Ελλάδα) για να βρουν την υγειά τους.


 

Μέχρι που κάποιος κινηματογράφησε μια τέτοια μαγική επέμβαση, και όταν την έπαιξε σε αργή κίνηση διαπιστώθηκε ότι όλα ήταν μούφα. Ταχυδακτυλουργοί ήταν οι «χειρούργοι» και τα έντερα ή οι ιστοί που έδειχναν ότι έβγαζαν από το σώμα του ασθενή ήταν απλά εντόσθια πουλερικών…Είχαμε επίσης, και συνεχίζουμε να έχουμε, τα αναστενάρια, με χιλιάδες κόσμου, ακόμη και Ιαπωνικά ΜΜΕ να σπεύδουν κάθε 21 του Μάη στον… Λαγκαδά (και αλλού) για να δουν στην πράξη το «χριστιανικό» αυτό έθιμο, που αψηφά τον πόνο, και που όχι μόνο ανάγεται στις προχριστιανικές εποχές, αλλά το έχουν ακόμη και άγριες ειδωλολατρικές φυλές στη Γουινέα και στη Χαβάη… Με τους επιστήμονες που το μελέτησαν να καταλήγουν στο ότι δεν πρόκειται για θαύμα αλλά σε μια λεπτή «ταινία» ιδρώτα που σχηματίζεται στα πέλματα των «πιστών», οι οποίοι «φτιάχνονται» ψυχολογικά εκ των προτέρων, και που σε συνδυασμό με την αστραπιαία ταχύτητα επαφής με τα αναμμένα κάρβουνα δημιουργεί την ψευδαίσθηση ότι δεν καίγονται χάρη στον Άγιο…
Τώρα ήρθε και η σειρά του Michael Jackson να αποκαλυφθεί. Αναφέρομαι στον «μαγικό» χορό του μακαρίτη πλέον τραγουδιστή, που έμοιαζε φύσει αδύνατος, και που έδειχνε να αψηφά τους νόμους της βαρύτητας.
Μιλάμε για το φαινομενικά απίθανο κατόρθωμά του να μπορεί να γέρνει 45ο προς τα μπροστά, με το σώμα του ευθυτενές, και τα πέλματά του επίπεδα στο δάπεδο. Μαγικό; Έτσι πίστευαν όλοι όσοι το είδαν για πρώτη φορά το 1988 στο μουσικό βίντεο Smooth Criminal.
Το όλο θέαμα πήγαινε κόντρα σε όλα όσα ξέραμε για το ανθρώπινο σώμα και τις δυνατότητές του. Εκτός κι αν μιλάμε για τίποτα Βουδιστές μοναχούς στο Νεπάλ, ερημίτες, κλπ. Εδώ όμως είχαμε να κάνουμε με έναν απλό υλιστή άνθρωπο, κάθε άλλο παρά πνευματικό, και μάλιστα ιδιαίτερα εμπορικό καλλιτέχνη. Πως το έκανε λοιπόν;
Σύμφωνα με Ινδούς ερευνητές στο Institute of Medical Education and Research, χρειάζεται ένα ειδικό παπούτσι, ενισχυμένη στήριξη των αστράγαλων, και ιδιαίτερα αυξημένη σωματική δύναμη.
Ο Michael Jackson ήταν ιδιαίτερα γυμνασμένος, κι αυτό το είχε αποδείξει από τους χορούς του όλα τα προηγούμενα χρόνια. Όμως όσο δυνατός κι αν είναι κάποιος, δεν μπορεί να γείρει με αυτό τον τρόπο πάνω από 25ο ή το πολύ 30ο. Οι ανθρώπινοι μηροί και ο αχίλλειος τένοντάς μας δεν είναι σχεδιασμένοι για τέτοιου είδους κατορθώματα. Γι αυτό και χρειάζονταν ένα παπούτσι πατέντα, βασισμένο στα πρότυπα της μπότας των αστροναυτών, που μπορεί να συνδεθεί σε ράγα σε μηδενική βαρύτητα.
Πέρα από το να προσφέρουν την απαραίτητη έξτρα στήριξη στους αστράγαλους του τραγουδιστή, τα παπούτσια αυτά μπορούν να συνδεθούν (να δέσουν) με κάποιο καρφί ή κάποιον γάντζο στο πάτωμα αφού διαθέτουν μια σχισμή σε σχήμα V, που βρίσκεται στο τακούνι.
Όπως λέει ο νευροχειρούργος Manjul Tripathi, επικεφαλής της ομάδας των επιστημόνων που έλυσαν το μυστήριο, «πρόκειται για μια πολύ καινοφανή έμπνευση… πάντως ακόμη και με τα παπούτσια αυτά εγώ δεν μπορώ να γείρω κατά 45ο», προσθέτοντας πως οι χοροί που εμπνεύσθηκαν από τον Michael Jackson «αποτελούν μεγάλη πρόκληση στον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τις βλάβες της σπονδυλικής στήλης»…

Strange Attractor

Δείτε τον μαγικό χορό εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου