6.7.18

Ζουν ένα δράμα...


Ένα ανείπωτο δράμα φαίνεται να ζουν οι επιχειρηματίες στον κλάδο του τουρισμού στη Χαλκιδική, οι οποίοι θα πρέπει φέτος να ανέχονται τουρίστες που θα τους ακουμπάνε ζεστά μετρητά και δε θα μπορούν να γκρινιάξουν για την ελληνικότητα της μιας και μοναδικής ελληνικής Μακεδονίας.





Μάλιστα, όπως αναφέρουν δήμαρχοι στης Χαλκιδικής στο thestival.gr, «Η Χαλκιδική δυστυχώς στηρίζεται στη βαλκανική αγορά», αντί μάλλον να στηρίζεται σε Άραβες, ή σε Σουηδέζες…



Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα δηλώνουν οι τοπικοί άρχοντες της «Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει», οι περισσότεροι κάτοικοι του νομού Χαλκιδικής νιώθουν πικραμένοι και τσατισμένοι με την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά οι αντιδράσεις των ντόπιων «εκφράζονται σιωπηρά», ή τέλος πάντων δεν ακούγονται οι φωνές τους από τον τον θόρυβο που κάνουν τα χρήματα που αφήνουν οι τουρίστες της γειτονικής χώρας στα ντόπια ruins to let.
Όπως δηλώνει η δημοτική σύμβουλος Κασσάνδρας, Μαρία Παπαδημητρίου:
«Όσοι κάνουν δουλειές με τους Σκοπιανούς, τους θεωρούν… αναγκαίο κακό. Δηλαδή, αυτοί που νοικιάζουν καταλύματα, δουλεύουν κυρίως με τους Βαλκάνιους κι έτσι δεν έχουν κι άλλη επιλογή. Παράλληλα, βέβαια στοχεύουν και σε μία άλλη αγορά»
Μάλιστα ο δήμαρχος Σιθωνίας Ιωάννης Τζίτζιος, ανέφερε ότι οι Μακεδόνες της Χαλκιδικής διαμαρτύρονται βουβά την ώρα που εισπράττουν λεφτά από τους Σκοπιανούς τουρίστες:
«Από την πλευρά των κατοίκων, υπάρχει μία βουβή διαμαρτυρία. Επικρατεί δηλαδή μία θλίψη για την απόφαση της συμφωνίας»
Ελπίζουμε οι επιχειρηματίες να βρουν τρόπο να δηλώσουν την οργή τους χωρίς να ξενερώσουν τους τουρίστες και τέλος πάντως, με μεγάλη χάρη τελικά να γλείψουν εκεί που έφτυναν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου