20.7.18

H εποχή του downloadable όπλου έφτασε!


Δεν μας έφταναν τα χιλιάδες καλάσνικοφ που κυκλοφορούν στα χέρια ντόπιων και ξένων κακοποιών, κυρίως «ομογενών» (να τα λέμε αυτά), σε λίγο θα έχουμε κι άλλα… νέα φρούτα.




Στην Ελλάδα, ως γνωστόν, απαγορεύεται δια ροπάλου η οπλοκατοχή και η οπλοφορία, εκτός αν είσαι μαϊντανός σελέμπριτι, μεγαλόσχημος «επιχειρηματίας», ή δημοσιογράφος, ακόμη και με τρελόχαρτο.
Οι πολιτικοί μας δεν χρειάζεται να κουβαλάνε σιδερικό, αφού τους προστατεύει η αστυνομική φρουρά τους. Μάλιστα, κάποιοι εξ αυτών (συριζαίοι παρακαλώ), απασχολούν στη φύλαξή τους περισσότερους αστυνομικούς απ όσους διαθέτουν αστυνομικά τμήματα που καλύπτουν εκατοντάδες χιλιόμετρα…




Τέλος πάντων, στην Ελλάδα λοιπόν απαγορεύεται η οπλοκατοχή στους … νομοταγείς. Διότι ως γνωστόν οι κακοποιοί οπλοφορούν ελεύθερα.
Σε λίγο όμως, αυτό το γραφειοκρατικό και νομικό εμπόδιο θα μπορεί να παρακαμφθεί ελεύθερα, και μάλιστα από τους geeks, τους hackers,  τους computer freaks, και τους γκατζετομανείς γενικότερα.
Πως; Διαβάστε παρακάτω…
Η αμερικανική κυβέρνηση απέσυρε τις κατηγορίες που είχε απαγγείλει εναντίον κάποιου, με αποτέλεσμα αυτή η άτακτη υποχώρηση να θεωρείται θριαμβευτική νίκη για τους οπαδούς της οπλοφορίας, αφού τώρα πια θα είναι νόμιμο για όλους να τυπώνουν πλαστικά όπλα μέσα στο σπίτι τους, μέσω ενός απλού (και νόμιμου) εκτυπωτή 3-D.
Σύμφωνα λοιπόν με το CNN, το 2013 ο Cody Wilson ανέβασε στο διαδίκτυο σχέδια και οδηγίες για το πώς μπορεί ο οποιοσδήποτε να τυπώσει το δικό του λειτουργικό όπλο. Η αμερικανική κυβέρνηση τον διέταξε να κατεβάσει τα σχέδια, απειλώντας τον με ποινική δίωξη.
Ο Wilson δεν έκατσε με σταυρωμένα χέρια αλλά προχώρησε σε αγωγή εναντίον της κυβέρνησης, με αποτέλεσμα όλα αυτά τα χρόνια να διεξάγονται ατέλειωτες έρευνες, δίκες, κλπ.
Πρόσφατα όμως, η κυβέρνηση αποσύρθηκε από την υπόθεση, παραδεχόμενη την ήττα της,  και μάλιστα θα πληρώσει όλα τα δικαστικά έξοδα του Wilson, ο οποίος ίδρυσε και εταιρία ονόματι Defense Distributed.
Έτσι, στο εξής όποιος θέλει θα μπορεί να κατεβάζει τα σχέδια του Wilson, και να τυπώνει όσα όπλα θέλει, μέσα στο σπίτι του, νόμιμα κι ωραία.
Σύμφωνα με την εταιρία, τα σχέδια θα είναι διαθέσιμα σε όλους από τον ερχόμενο Αύγουστο.
Και όπως τονίζει ο Wilson, ο οποίος αυτοχαρακτηρίζεται ως «κρυφοαναρχικός»: «μια νέα εποχή ξεκινάει… η εποχή του downloadable όπλου»!
Τα χάπια μας…

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου