25.10.18

Η Σαουδική Αραβία παραδέχεται πως το έγκλημα ήταν προμελετημένο…


Η Σαουδική Αραβία άλλαξε και πάλι την επίσημη εκδοχή της για τον αποτρόπαιο θάνατο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της χώρας στην Κωνσταντινούπολη.



  
Όπως λοιπόν ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά, πράκτορες του καθεστώτος δολοφόνησαν τον Κασόγκι στα πλαίσια οργανωμένου σχεδίου…



Δεν διευκρίνισε όμως ποιος ήταν εκείνος που διέταξε την εκπόνηση του σχεδίου, αλλά  και την εκτέλεσή του.
Μέχρι τώρα η επίσημη εκδοχή ήταν πως ναι μεν δολοφονήθηκε ο Κασόγκι, αλλά αυτό έγινε όταν μια «πάλη» με άγνωστους πράκτορες εντός του προξενείου στην Κωνσταντινούπολη βγήκε εκτός ελέγχου, με αποτέλεσμα ο δημοσιογράφος να χάσει τη ζωή του από χτυπήματα και γροθιές.
Σύμφωνα όμως με τις νέες ανακοινώσεις του υπουργείου Εξωτερικών της Σαουδικής Αραβίας, η επίσημη εκδοχή έχει αλλάξει με βάση τα στοιχεία που προέκυψαν από τις έρευνες των τουρκικών αρχών, και τα οποία αποδεικνύουν έγκλημα εκ προμελέτης, και μάλιστα ιδιαίτερα βάναυσο.
Λεπτομέρειες δεν έχουν δοθεί στη δημοσιότητα, αλλά αυτό που αλλάζει τα πράγματα είναι μάλλον η πληροφορία που κυκλοφορεί ευρέως,  ότι υπάρχει ηχητικό ντοκουμέντο από την στιγμή της επίθεσης, το οποίο μάλιστα άκουσε και η Gina Haspel, η νέα επικεφαλής της αμερικανικής CIA, που επισκέφτηκε την Τουρκία τις προηγούμενες μέρες.
Σύμφωνα με αμερικανικά ΜΜΕ, η Haspel, που ήδη επέστρεψε στις ΗΠΑ,  πρόκειται να ενημερώσει για τα όσα άκουσε στο εν λόγω ηχητικό ντοκουμέντο τον πρόεδρο Τραμπ, και ίσως και το Κογκρέσο.
Από την πλευρά του, ο Τραμπ χαρακτήρισε τη στάση της Σαουδικής Αραβίας ως την «χειρότερη προσπάθεια συγκάλυψης όλων των εποχών».

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου