19.3.19

Άλαλα τα χείλη των ασεβών!


Για όσους δεν το κατάλαβαν, ο Σημίτης χθες τίναξε στον αέρα τις «γέφυρες» του Τσίπρα με την… Κεντροαριστερά!
Τίναξε στον αέρα, δηλαδή, ό,τι είχε απομείνει όρθιο. Γιατί οι «γέφυρες» αυτές ετοιμόρροπες ήταν εξ αρχής. Τώρα πια κείτονται σε ερείπια.





Και να σκεφτεί κανείς ότι στην τελευταία αυτή – και πιο απελπισμένη – απόπειρα του Τσίπρα να διευρύνει την εκλογική του βάση που συρρικνώνεται πια από παντού, είχαν προσχωρήσει κάποια στελέχη της πάλαι ποτέ «Σημιτικής πτέρυγας» του ΠΑΣΟΚ. Των «εκσυγχρονιστών», αν θυμάστε…
Με τη λογική ότι: εντάξει, ο Τσίπρας μαντάρα τα έκανε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά «αφού έλυσε το Μακεδονικό κόντρα στους εθνικιστές», χαλάλι του, να τον στηρίξουμε…


 
Και βγαίνει ο πρώην αρχηγός και μέντορας τους, ο «αρχι-εκσυχρονιστής» και τους λέει ότι ο Τσίπρας είναι άχρηστος κι ότι έλυσε το Μακεδονικό με το χειρότερο τρόπο. Δηλαδή ουσιαστικά ευθυγραμμίστηκε ο Σημίτης με όλους τους αντίπαλους του ΣΥΡΙΖΑ – που τους έβριζε ο Τσίπρας ως «εθνικιστές»!
Άντε να δούμε τώρα, τον ΣΥΡΙΖΑ να αναθεματίζει και τον Σημίτη ως… «εθνικιστή»!
Βουβάθηκαν ξαφνικά, όλοι οι θορυβώδεις εκείνοι πρώην «εκσυγχρονιστές» - και νυν λαϊκιστές του κερατά - όταν άκουσαν τον εμβληματικό πνευματικό τους πατέρα, να αποκηρύσσει το «μακεδονικό επίτευγμα» του Τσίπρα, για το οποίο οι ίδιοι είχαν αποφασίσει να στηρίξουν ΣΥΡΙΖΑ.
Βουβάθηκαν κυριολεκτικά! Άλαλα τα χείλη των ασεβών...
Μπίστης, Ρεπούση, Μουζέλης και κάτι ρετάλια πρώην ΝΔ (και πρώην ΑΝΕΛ), είχαν πιστέψει ότι θα προσχωρήσουν στον Τσίπρα και θα δημιουργήσουν «ρεύμα» μέσα στην κοινωνία. Άντε, έστω, «ρυάκι» από την Κεντροαριστερά προς το φθίνοντα ΣΥΡΙΖΑ.
Κι ήλθε ο Σημίτης και τους ξέρανε και τα «ρυάκια» και τα «ποτάμια»! Κι αντί να δημιουργήσουν «ρεύμα», βρέθηκαν στη λάθος «όχθη» του ποταμού: στην πλευρά του ηττημένου, λίγο πριν τη συντριβή του!
Για τους αθεράπευτους καιροσκόπους, αυτό είναι αβάστακτο!
Ξέρετε, οι άνθρωποι που πιστεύουν στις απόψεις τους, ξέρουν να τις υπερασπίζονται και μόνοι και μετά πολλών! Και με ούριο άνεμο, αλλά και με κόντρα τον άνεμο. Και όταν το ρεύμα είναι μαζί τους, αλλά κι όταν το ρεύμα είναι εναντίον τους.
Όμως, οι καιροσκόποι δεν αντέχουν να πάνε κόντρα στο «ρεύμα»! Γι’ αυτό τους λένε καιροσκόπους...
Γιατί πάνε όπου τους πάει ο «καιρός», όπου φυσάει ο άνεμος. Μόνο που διάβασαν στραβά προς τα πού φυσάει ο άνεμος αυτή τη φορά!
Ήθελαν να πάνε με τον «ισχυρό» - αυτόν που νόμιζαν ότι είναι ο «ισχυρός» και να του προσφέρουν «μεγάλην υπηρεσία»: Να του φέρουν τα κρίσιμα ποσοστά της «κεντροαριστεράς» (γιατί η κοινωνική του βάση τον εγκαταλείπει).
Κι αντί να φέρουν στον Τσίπρα τα ποσοστά της «νίκης», ταυτίστηκαν οι ίδιοι με τον ηττημένο! Και με το στίγμα του. Κι όλα δείχνουν πως βαδίζει προς τη συντριβή πια!
Δεν του βγαίνει τίποτε:
·       --Δίνει επιδόματα, αλλά δεν καταγράφει δημοσκοπική άνοδο. Η ΝΔ ενισχύεται.
·       --Στήνει γέφυρες με την «Κεντροαριστερά», για να συντρίψει το ΚΙΝΑΛ. Και ενισχύεται το ΚΙΝΑΛ!
·       --Βάζει νέους φανταχτερούς υποψηφίους (γόνους επωνύμων) και ύστερα τρέχει να διορθώσει τα «λεκτικά ατοπήματά» τους – που δεν ξε-πλένωνονται με τίποτε!
·       --Κι απ’ έξω του έρχονται όλο και πιο αποκαρδιωτικά δημοσιεύματα. Πότε από την Κομισιόν, πότε από το ΔΝΤ, πότε από τον ΟΟΣΑ, πότε από το Bloomberg.
·       --Κι όποτε ανοίγουν το στόμα οι δικοί τους – Βερναρδάκης, Κυρίτσης κλπ. – κάνουν γκάφες κι αναγκάζονται μετά να κάνουν «διορθωτικές» δηλώσεις!
·       --Κι ύστερα προσπαθούν να πετάξουν μια «διανοουμενιστικη» παρόλα, για να δείξουν ότι στο χώρο της κουλτούρας οι κεντροαριστεροί «τους έχουν» τους …ημιβάρβαρους «νεοφιλελεύθερους», και την… πατάνε μεγαλοπρεπώς!
Γιατί επέλεξαν τον Σερζ Λατούς, θεωρητικό της… από-ανάπτυξης και της επιστροφής στα εθνικά νομίσματα, που προκαλεί αγαλλίαση στους ακροδεξιούς της Ευρώπη, αλλά και τάσεις αναγούλας στην καλοζωϊσμένη «εστέτ» της ευρωπαϊκής Κεντροαριστεράς.
·       --Χώρια που βγάζουν και κραυγαλέα αγραμματοσύνη, μπερδεύοντας το «συνιστώ» με το «συστήνω», και τους τρολάρει κάθε μερα ο Αρκάς, τους τρόλαραν οι Ράδιο Αρβύλα - γενικά ο ΣΥΡΙΖΑ έγινε η χαρά τον τρόλς!
Και στο τέλος τους έμεινε αμανάτι η φρικαλέα Μυρσίνη… με τα μακάβρια και αποκρουστικά tweet της.
Βατερλώ από κάθε άποψη!
Επικοινωνιακό, πολιτικό, ιδεολογικό και προεκλογικό Βατερλώ.
Και βλέπουν οι δημοσκόποι τη διαφορά να διευρύνεται. Και ψάχνουν τι θα κάνουν οι αναποφάσιστοι.
Να τους βοηθήσω λίγο:
Οι αναποφάσιστοι ΔΕΝ θα κατανεμηθούν «αναλογικά» ανάμεσα σε όλα τα κόμματα. Ούτε θα «κατανεμηθούν» ανάμεσα στα δύο μεγάλα κόμματα.
Οι αναποφάσιστοι είτε θα πάνε ΝΔ, είτε θα πάνε ΚΙΝΑΛ,είτε θα πάνε σε αποχή (κάποιοι θα πάνε και στο ΚΚΕ – ουσιαστικά θα «επιστρέψουν» γύρω στις 100 με 200 χιλιάδες στο ΚΚΕ).
Να μη ξεχνάμε ότι κόμματα εξουσίας που απογοήτευσαν τον κόσμο τους, είδαν ένα σημαντικό μέρος των (παλαιότερων) ψηφοφόρων τους να πηγαίνουν σε αποχή.
·       --Το 2009 η ΝΔ έχασε 650 χιλιάδες ψηφοφόρους του 2004 σε αποχή (δεν πήγαν να ψηφίσουν άλλο κόμμα).
·       --Το 2012, το ΠΑΣΟΚ έχασε 550 χιλιάδες ψηφοφόρους του 2009 σε αποχή.
·       --Τώρα πια είναι αναπόφευκτο να συμβεί το ίδιο και στο ΣΥΡΙΖΑ: τουλάχιστον 300-350 χιλιάδες ψηφοφόρους του (από το 2015) να πάνε σε αποχή.
Κι έτσι όταν βλέπετε στην πρόθεση ψήφου 10% διαφορά και 15% αναποφάσιστους, αυτό μπορεί να σημαίνει διαφορά από 16% και πάνω ως τελικό αποτέλεσμα!
Κι ακόμα, ένα σημαντικό μέρος του εκλογικού σώματος τώρα έχει αποξενωθεί πλήρως από την «αριστερά» σε όλες τις εκδοχές της – άκρα αριστερά, σκέτη αριστερά και κεντροαριστερά.
Αυτή τη «νέα δεξαμενή» αντί-αριστερων ψηφοφόρων (όπως λέγαμε παλαιότερα «αντιδεξιών»), ενώ ανιχνεύεται στις επί μέρους «ποιοτικές μετρήσεις», οι δημοσκόποι διστάζουν να την αξιολογήσουν ως σημαντική για να διαμορφώσει το τελικό αποτέλεσμα.
(Μεταξύ μας ούτε η ΝΔ την έχει αντιληφθεί ακόμα – αλλά είναι τόση η αγωνία της κοινωνίας να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ, που η ΝΔ μπορεί να την «εισπράξει», ακόμα κι όταν τη… «διώχνει»!)
·       * Όλοι βλέπουν πια πως η επιτυχία της ΝΔ είναι η μόνη ελπίδα για να φύγει ο Τσίπρας.
·       * Και η μεγάλη ήττα του Τσίπρα είναι η μόνη εγγύηση για να μην επιστρέψει ξανά.
·       * Πράγμα που το βοήθησε πολύ η αναθεώρηση του άρθρου 32 του Συντάγματος που αποδεσμεύει – επί τέλους – την Προεδρική εκλογή από την έκτακτη προσφυγή στις κάλπες. (Γι’ αυτό το τελευταίο, λέγεται ότι υπήρξε και πίεση στον Τσίπρα απ’ έξω…)
Πήγε ο Τσίπρας, λοιπόν, να κάνει «γέφυρες» στην Κεντροαριστερά, την ώρα που σε όλη την Ευρώπη βουλιάζουν τα κόμματα της Κεντροαριστεράς.
Και την ώρα που στην Ελλάδα διευρύνεται η αντί-αριστερή ψήφος και κορυφώνεται το αντί-ΣΥΡΙΖΑ ρεύμα!
Και τίποτε απ’ όσα προσπαθεί δεν του βγαίνει, χώρια που πέφτει στη μία γκάφα μετά την άλλη, ενώ έρχεται τελικά και ο Σημίτης και του τινάζει τις «γέφυρες» που είχαν ήδη πέσει.
Αφήστε τους λοιπόν, να κάνουν τις εκλογές όποτε τους φωτίσει. Τώρα που έσκασαν και τα αναδρομικά τινάζοντας στον αέρα τον τωρινό και όλους τους επόμενους προϋπολογισμούς, δεν έχουν κανένα περιθώριο να περιμένουν.
Όπου φύγει-φύγει - αναγκαστικά.
Ξεκίνησαν τη σταδιοδρομία τους με μια καταστροφή – το πρώτο εξάμηνο του 2015 - που στοίχισε στους Έλληνες 100 δισεκατομμύρια και βάλε.
Και τελειώνουν τη σταδιοδρομία τους με μιαν άλλη καταστροφή, που περίμεναν να έλθει αργότερα και να σκάσει στα χέρια του «επόμενου», αλλά σκάει στα δικά τους. (Και κοντά στην καταστροφή που τους βρίσκει με τα αναδρομικά, ακολουθεί και η καταστροφή με τη ΔΕΗ).
Ας τους λοιπόν να… «γαργαλιούνται» όσο θέλουν για το πότε θα κάνουν τις εκλογές. Σε λίγο θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν.
Έμειναν χωρίς γέφυρες και χωρίς «εξαπτέρυγα». Τους την έφερε και ο Σημίτης.
Άλαλα τα χείλη των ασεβών!

Θανάσης Κ.

ΥΓ. Αλήθεια, μετά την «κάλυψη» που προσέφεραν ουσιαστικά στα φρικώδη που είπε η κα Μυρσίνη θυγατέρα Λοϊζου, μετά τις… μακακίες του Κυρίτση και μετά τις ανοησίες του Τσίπρα που «συστήνει» τον Σερζ Λατούς, όλοι εκείνοι οι «φωστήρες» που έλεγαν πόσο «αετός» είναι ο Τσίπρας και τι «πουλιά πιάνει στον αέρα», τι να λένε άραγε;
Άλαλα και τα χείλη των αφελών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου