2.7.19

Βρέχει πτώματα…


Τα παλιά χρόνια, τότε που ο κομμουνισμός κυριαρχούσε σε πολλές χώρες, χιλιάδες απελπισμένοι προσπαθούσαν να βρουν τρόπο για να διαφύγουν στη Δύση, επειδή δεν άντεχαν τον σοσιαλιστικό παράδεισο, που ευαγγελίζεται ο Κουτσούμπας, η Ζωζώ, ο Μπαρουφάκης, ο Αλέξης, ο Μπογιόπουλος, και άλλοι τέτοιοι σύγχρονοι Τσε Παπάρα.
Από τη Δύση προς τον σοσιαλιστικό παράδεισο, λίγοι την έκαναν…
Και στην προσπάθειά τους να διαφύγουν, οι πολίτες των κομμουνιστικών καθεστώτων σκαρφίζονταν διάφορα κόλπα.





Σήμερα, οι σοσιαλιστικοί παράδεισοι είναι ελάχιστοι, και ένας από αυτούς, η Βενεζουέλα, κοντεύει να αδειάσει από πληθυσμό, αφού ήδη πάνω από 4 εκατομμύρια πολίτες της έχουν διαφύγει σε γειτονικές χώρες.
Κάτι ανάλογο συμβαίνει και στο Μάγκρεμπ, αλλά και στην Αφρική, όπου μπορεί να μην υπάρχει κομμουνισμός, αλλά υπάρχει πείνα.
Ως εκ τούτου οι θάλασσες έχουν γεμίσει από πρόσφυγες, με τις διάφορες ΜΚΟ και τους επαγγελματίες αλληλέγγυους να κάνουν πάρτυ, και να τρελαίνονται στο τάληρο…



Εκτός όμως από τα οργανωμένα ταξίδια των ΜΚΟ υπάρχουν  κι άλλοι τρόποι, σαφώς πιο ασυνήθιστοι,  και πολύ πιο επικίνδυνοι, δια των οποίων δυστυχισμένοι συνάνθρωποί μας προσπαθούν να φτάσουν στην Ευρώπη.
Τι κάνουν; Κρύβονται μέσα σε αεροπλάνα.
Πως; Όχι με πλαστό εισιτήριο ή χωμένοι μέσα σε κάποια βαλίτσα, αλλά τρυπώνουν στο σκέλος προσγείωσης ενός αεροσκάφους την ώρα που αυτό είναι στην πίστα ή τροχοδρομεί προς τον διάδρομο απογείωσης!
Το φαινόμενο αυτό είναι πολύ πιο συνηθισμένο απ’ όσο νομίζουμε.
Υπάρχουν δεκάδες καταγεγραμμένες περιπτώσεις, με τους περισσότερους λαθρεπιβάτες να βρίσκουν φρικτό θάνατο, είτε από την έλλειψη οξυγόνου, είτε από το πολικό ψύχος, είτε τέλος από πτώση στο έδαφος.
Αυτό έπαθε προχθές ένας λαθρεπιβάτης σε αεροσκάφος της Kenya Airways, ο οποίος στην διαδικασία προσγείωσης, και μάλλον την ώρα που ο πιλότος «άνοιγε» τις ρόδες, έπεσε και κατέληξε σε κήπο μονοκατοικίας του Λονδίνου!
Όταν το αεροσκάφος προσγειώθηκε στο Heathrow, οι τεχνικοί που το ήλεγξαν βρήκαν μια σακούλα με ξηρά τροφή κι ένα μπουκάλι νερό μέσα στην «αποθήκη» του σκέλους προσγείωσης.  

Έτσι τελικά εξηγήθηκε και το πτώμα που έπεσε από τον ουρανό λίγα λεπτά πριν, σε παρακείμενη στο αεροδρόμιο κατοικία.
Η πτήση από το Ναϊρόμπι ως το Λονδίνο διαρκεί περίπου 9 ώρες, και το ψύχος είναι αφόρητο για κάποιον ο οποίος δεν βρίσκεται μέσα στην συμπιεσμένη καμπίνα επιβατών.
Παρ’ όλα αυτά ο άνδρας φαίνεται πως άντεξε το κρύο, αλλά δυστυχώς έπεσε από το αεροπλάνο λίγο πριν αυτό προσγειωθεί.
Μάλιστα, την ώρα του «δυστυχήματος» ο ιδιοκτήτης της μονοκατοικίας έκανε ηλιοθεραπεία στον κήπο του, και λέγεται ότι υπέστη ισχυρό σοκ όταν ο Κενυάτης έπεσε δίπλα του από ύψος 3-4 χιλιομέτρων.
Την πτώση την είδε και ένας plane spotter, που παρακολουθούσε την διαδικασία προσγείωσης τόσο με κιάλια, όσο και με ειδική εφαρμογή στο τάμπλετ του.
Σύμφωνα με την αστυνομία το πτώμα ήταν σαν μια κολώνα πάγου. Βαρύ και σκληρό. Αν έπεφτε δυο δευτερόλεπτα μετά, θα προσγειώνονταν σε παιδική χαρά, η οποία εκείνη την ώρα ήταν γεμάτη από παιδιά.




Πριν από μερικά χρόνια, το 2015, κάτι ανάλογο συνέβη σε πτήση από τη Ν. Αφρική προς το Λονδίνο.
Μετά από 11 ώρες στον αέρα, και ενώ το αεροσκάφος ήταν έτοιμο να προσγειωθεί, ένας από δυο λαθρεπιβάτες που ήταν κρυμμένοι στο σύστημα προσγείωσης έπεσε, και κατέληξε στην οροφή ενός καταστήματος.
Ο φίλος του που επέζησε ήταν σε άσχημη κατάσταση όταν βρέθηκε (μετά την προσγείωση) και χρειάστηκε να διακομιστεί σε νοσοκομείο και μάλιστα στην εντατική μονάδα, πάσχοντας από οξεία υποθερμία.
Επίσης, το 2012, ένας 30χρονος από τη Μοζαμβίκη έπεσε από αεροπλάνο σε δρόμο του Λονδίνου, έχοντας ταξιδέψει κρυφά στο σκέλος προσγείωσης του από την μακρινή Ανγκόλα.
Τέλος, αξίζει να αναφερθεί η περίπτωση ενός εφήβου (15χρονου) που πέρσι κατάφερε να φτάσει ζωντανός από την Καλιφόρνια ως τη Χαβάη, κρυμμένος μέσα στο σύστημα προσγείωσης ενός Boeing 767.
Ο νεαρός ήταν ιδιαίτερα τυχερός, αφού όπως λένε οι ειδικοί είχε άριστη υγεία, και το ψύχος ήταν αρκετό για να ναρκώσει τον εγκέφαλό του, αλλά όχι τόσο δριμύ ώστε να σταματήσει τη καρδιά του.
Μάλιστα, σε ολόκληρη τη διαδρομή θα πρέπει να ήταν σε κατάσταση «χειμερίας νάρκης», αλλιώς δεν εξηγείται το γεγονός ότι επέζησε σε θερμοκρασίες 30-40 υπό του μηδενός, και με ελάχιστο οξυγόνο.
Σύμφωνα με την αμερικανική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (FAA) από το 1947 έως σήμερα έχουν καταγραφεί 105 τέτοιες περιπτώσεις λαθρεπιβίβασης σε εμπορικά αεροσκάφη των ΗΠΑ, με μόνο 25 από τους παράτολμους λαθρεπιβάτες να επιβιώνουν. Να σημειωθεί ότι μόνο 10 από τις παραπάνω περιπτώσεις επιζήσαντων αφορούσε πτήσεις που ταξίδευαν σε ύψος πάνω από 30.000 πόδια.

Strange Attractor

Δείτε εδώ

1 σχόλιο:

  1. αυτος ο πλανητης θα καταστραφει πολυ συντομα οποτε διασκεδαστε φατε χορευτε γαμηστε καντε τα ολα ισωμα ετσι κι αλλοιως το τελος ειναι πολυ κοντα

    χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή