8.10.19

Δύσκολοι καιροί για πρίγκιπες…


Πράγματα και θαύματα συμβαίνουν στη Σουηδία, που δεν της έφταναν τα χίλια μύρια προβλήματα με τους «πρόσφυγες πολέμου», και τον νόμο της Σαρίας, που θεριεύει στις γειτονιές των μεγαλουπόλεων, έχουν τώρα και θέματα με την βασιλική οικογένεια.





Η οποία αυξάνεται και πληθαίνεται (ζωή να ‘χει) με γοργούς ρυθμούς, αλλά αυτό της δημιουργεί προβλήματα «υπεπληθυσμού», και μάλλον δεν χωράνε πλέον στα παλάτια...



Έτσι, ο μονάρχης Κάρολος Γουστάβος XVI, προχώρησε σε καινοφανή μέτρα.
Έθεσε εκτός βασιλικής οικογένειας πέντε από τα εγγόνια του, στερώντας τα τους βασιλικούς τους τίτλους.
Πρόκειται για μικρά παιδάκια, ηλικίας έως πέντε χρόνων, παιδιά των δυο νεότερων τέκνων του βασιλιά, τα οποία «απομακρύνονται», έτσι ώστε η βασιλική οικογένεια που έχει σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε μέλη, να μειωθεί σε διαχειρίσιμα επίπεδα, και να ανασάνει.
Thining the herd δηλαδή.
Έτσι, από τούδε και στο εξής οι δυο γιοί του Κάρολου Φίλιππου, και της πριγκίπισσας Σοφίας, καθώς και τα τρία παιδιά της πριγκίπισσας Μάντελαϊν και του Κρις Ο’ Νίλ, δεν θα φέρουν τον τίτλο «υψηλότατος-η», και ούτε θα συμμετέχουν στις βασιλικές υποχρεώσεις, τελετουργικές και μη, όταν μεγαλώσουν, αν και δεν κινδυνεύουν να βγουν στο μεροκάματο για να ζήσουν αφού θα συνεχίσουν να είναι Δούκες και Δούκισσες, με τις ανάλογες χρηματικές αποζημιώσεις..
Τα εν λόγω παιδιά είναι από μια άποψη τυχερά, αφού θα γλιτώσουν από όλες τις φανφάρες, και άρα θα μπορούν να ζουν κάπως πιο φυσιολογικά, θα χάσουν όμως τις βασιλικές (αφορολόγητες) αποζημιώσεις, από χρήματα των φορολογουμένων, που δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητες.
Πάντως η νέα οικογενειακή κατάσταση δεν επηρεάζει καθόλου την υπόλοιπη ιεραρχία, δηλαδή  τον πρίγκιπα Όσκαρ και την πριγκίπισσα Εστέλ, τα δυο παιδιά της διαδόχου στον θρόνο πριγκίπισσας Βικτόριας, τα οποία είναι τα αμέσως επόμενα  στην διαδοχή.
Όσον αφορά στα  πέντε «αδικημένα» και καθαιρεμένα γαλαζοαίματα παιδάκια,  θα είναι και αυτά, θεωρητικά πάντα, διάδοχοι στον σουηδικό θρόνο, μόνο όμως σε περίπτωση θανάτου όλων των υπολοίπων στη σειρά.
Αυτά είναι καυτά προβλήματα…

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου