7.10.19

Ο κωλοτούμπας Ντόναλντ, και τα μαθήματα γεωπολιτικής realpolitic…


Πάνω που πάω να τον συμπαθήσω, τσουπ… κάνει μια ακόμη ανεξήγητη «τρίπλα» και με φέρνει στα ίσια μου.
Για τον Ντόναλντ μιλάω, εκείνον τον απρόβλεπτο τύπο με το μαλλί αλά «τσαλαπετεινός», που χθες έκανε μια ακόμη θεαματική κυβίστηση, στέλνοντας αδιάβαστους ακόμη και τους απανταχού θαυμαστές του.




Τι έκανε; Έδωσε το πράσινο φως στην Τουρκία, με την οποία υποτίθεται πως η Αμερική είναι στα μαχαίρια εδώ και καιρό, να εισβάλει στη βόρεια Συρία, και άρα να πλήξει καίρια τους Κούρδους της περιοχής, οι οποίοι εδώ και αρκετά χρόνια είναι οι πιο πολύτιμοι σύμμαχοι των ΗΠΑ στον αγώνα εναντίον των τζιχαντιστών του ISIS…



Εδώ και μήνες ο «Σουλτάνος» Ερντογάν, που τελικά μοιάζει ανίκητος… απέθαντος θα έλεγα, απειλεί πως θα εισβάλλει στη Συρία για να κατατροπώσει τους Κούρδους που λέγαμε, και τους οποίους ο ίδιος θεωρεί τρομοκράτες.
Μιλάμε για τους Κούρδους μαχητές οι οποίοι στην κυριολεξία σήκωσαν όλο το βάρος της υπό αμερικανική καθοδήγηση εκστρατείας εναντίον του ISIS, τον οποίο και νίκησαν, με τους Δημοκρατικούς, αλλά και τους Ρεπουμπλικάνους στην Αμερική να προειδοποιούν τον πρόεδρό τους ότι αν αφήσει να συμβεί κάτι τέτοιο τότε αυτό θα ήταν το πιο λάθος μήνυμα σε όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ, σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Ο Τραμπ μάλλον δεν άκουσε τις προειδοποιήσεις, και έτσι, μετά από επικοινωνία που είχε με τον Τούρκο ομόλογό του, ο Λευκός Οίκος προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση, σύμφωνα με την οποία, όπως είπε αργά το βράδυ η εκπρόσωπος τύπου  Stephanie Grisham, «τα αμερικανικά στρατεύματα στην περιοχή δεν θα εμπλακούν στη τουρκική στρατιωτική επιχείρηση, και θα αποσυρθούν από την ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Συρίας».
Όσον αφορά στη μοίρα των Κούρδων «συμμάχων» τους… άκρα του τάφου σιωπή.
Στη συνέχεια της ανακοίνωσης αναφέρεται ότι η Τουρκία θα παραλάβει όλους τους τζιχαντιστές του ISIS που οι Αμερικάνοι είχαν αιχμαλωτίσει όλο αυτό το διάστημα, και τους κρατούσαν οι Κούρδοι.
Ένα ακόμη μάθημα ζωής (έστω γεωπολιτικής) από τον Αμερικανό πρόεδρο, τον οποίο κάποιοι εδώ θεωρούν εν δυνάμει σωτήρα μας σε περίπτωση που ο Ερντογάν αφήσει τα μεγάλα λόγια και περάσει στην πράξη…
Μόνοι μας ήμασταν, είμαστε, και θα είμαστε για πολλά ακόμη τέρμινα.
Και μόνοι μας θα πρέπει να τα βγάλουμε πέρα, τόσο με τη γείτονα χώρα που μας εποφθαλμιά, όσο και με την αριθμητικά όλο και αυξανόμενη μουσουλμανική 5η φάλαγγα εντός των τειχών μας.
Εκτός κι αν το πάρουμε απόφαση, και γίνουμε 51η Πολιτεία των ΗΠΑ, αφήνοντας κατά μέρος τις πατριωτικές αλλά και τις αριστερές κορώνες, καθώς  και τα ανερμάτιστα μεγαλοϊδεατικά σχέδια κάποιων, και αρκεστούμε να ζούμε σύμφωνα με το μπόι μας, συμβιβαζόμενοι με αμερικανικούς μισθούς, αμερικανικούς δρόμους, αμερικανική οργάνωση, και αμερικανική προστασία και κυριαρχία.
Αν μας θέλουν πλέον οι Αμερικάνοι βέβαια… διότι είδατε τι κάνει τώρα τελευταία ο Ντόναλντ με το προτεκτοράτο των ΗΠΑ, το Πουέρτο Ρίκο.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου