4.2.20

Χρονικό μιας προαναγγελθείσας εξέγερσης…


Το είδαμε κι αυτό, και οσονούπω θα δούμε ακόμη περισσότερα.
Για την «αυθόρμητη» εξέγερση των ικετών της Μόριας λέω, που χθες έθεσαν το νησί της Λέσβου σε κατάσταση συναγερμού και επί ποδός πολέμου.
Μέχρι και στρατιωτικό ελικόπτερο σηκώθηκε, με τους υπεύθυνους της αστυνομίας να επιτηρούν από ψηλά τις «μεθοδευμένες» και κατευθυνόμενες κινήσεις των οργισμένων διαδηλωτών.
Με τα ΜΜΕ (όσα ασχολήθηκαν) να πέφτουν από τα σύννεφα. Κανείς δεν το περίμενε… χα χα χα.



Και με τους κατοίκους του νησιού να χτυπάνε τις καμπάνες, να ζητούν αστυνομική προστασία και επέμβαση, και γενικώς να είναι σε κατάσταση «αμόκ».  Κάποιοι μάλιστα ζήτησαν και την επέμβαση του στρατού!
Αλήθεια όμως, τι να κάνει ο στρατός; Εδώ τα ΜΑΤ κι απαγορεύεται να χρησιμοποιήσουν τα κλομπς τους ή να ασκήσουν οποιαδήποτε μορφή βίας… οι στρατιώτες τι θα κάνουν;
Θα απωθήσουν τους εξοργισμένους «πρόσφυγες» με τις φωνές τους; Θα τους κάνουν κινήσεις αϊκίντο;




Εξάλλου ο στρατός μας εκεί είναι απασχολημένος με άλλα πράγματα πιο σοβαρά. Όπως το να μαγειρεύει για τους πρόσφυγες και να καθαρίζει τις τουαλέτες των χοτ σποτς.
Είμαστε ο λαός της τρέλας, αλλιώς δεν εξηγείται.
Και βέβαια να μη ξεχνάμε πως το συγκεκριμένο ακριτικό νησί είναι γνωστό επί δεκαετίες ως το «κόκκινο νησί», αφού σταθερά έβγαζε πρώτα στις εκλογές τα διάφορα κομμουνιστικά κόμματα.
Μάλιστα ο Σύριζα σάρωσε και συνεχίζει να σαρώνει εκεί.
Ειδικά τις εποχές που ο  Αλέξης, ο Κουράκης, και διάφοροι τέτοιου βεληνεκούς πολιτικοί μας διαφήμιζαν στα πέρατα του κόσμου ότι «ανοίξαμε και σας περιμένουμε».
Ήταν οι ηρωικές εποχές, του πρώιμου κυβερνητικού Σύριζα, τότε που όλοι οι διάσημοι μαϊντανοί του πλανήτη έρχονταν στη Λέσβο (κυρίως το καλοκαίρι) για να δηλώσουν συμπαράσταση στους «πρόσφυγες πολέμου» που κατέφταναν κατά εκατοντάδες, και για να βγάλουν σέλφις με τα ασυνόδευτα ανήλικα.
Θυμόσαστε φαντάζομαι την Σούζαν Σάραντον, την Αντζελίνα Τζολί, και λοιπές σιτεμένες εκατομμυριούχους αλληλέγγυες.
Όπως θα θυμόσαστε και τους ντόπιους αλληλέγγυους, τις γιαγιάδες, και άλλους, που παρέα με τους «επαγγελματίες εθελοντές» των ΜΚΟ έστηναν αυτοσχέδιους χορούς στην αμμουδιά περιμένοντας με κεράσματα και κουβέρτες τους δυστυχείς «μετανάστες».
Οι οποίοι ήταν όλοι από την εμπόλεμη Συρία, είχαν όλοι  χάσει  τα χαρτιά  τους στη φουρτουνιασμένη θάλασσα, και το μόνο που ζητούσαν ήταν ένα πολύπριζο και λίγο σταθερό wi fi, προκειμένου να ειδοποιήσουν και τους συγγενείς τους να έρθουν, διότι εδώ όλα είναι μερβεγιέ.



Το γεγονός ότι ο  πόλεμος στη Συρία κρατούσε καλά από το 2011 δεν το ανέφερε κανείς. Εξάλλου τότε οι ανάλγητοι σαμαροβενιζέλοι φύλαγαν τα σύνορα και δεν άφηναν τους ικέτες να φτάνουν κατά ριπάς.
Ευτυχώς όμως που ήρθε ο Αλέξης με την κυρά Τασία στα πράγματα, και η χώρα έδειξε το ανθρώπινο προσωπείο της.
Εξ ου και οι νησιώτες μας φλέρταραν με το Νόμπελ…
Το οποίο ήταν δευτερεύον, αφού κύριο μέλημά τους ήταν να φροντίσουν τους «πρόσφυγες» όσο μπορούσαν, τρώγοντας παράλληλα με χρυσά κουτάλια.
Το τι χρήμα έπεσε και πέφτει όλα αυτά τα χρόνια στην περιοχή δεν λέγεται.
Μια οι επενδύσεις των προσφύγων, μια οι χρηματοδοτήσεις των ΜΚΟ, μια τα κέτερινγκ, μια τα ξενοδοχεία, μια η κατανάλωση… τι άλλο θέλαμε;
Ήξερα άτομο που τη μια στην Ειδομένη και την άλλη στη Μυτιλήνη έβγαλε μερσεντές, πουλώντας πολύπριζα τα οποία αγόραζε μαζικά από τα ΤΖΑΜΠΟ. Ιδεολόγος…
Γι’ αυτό και σε κάποια φάση μέχρι και 400 ΜΚΟ δραστηριοποιούνταν σε ένα μόνο νησί.
Παράγοντας πλούτο για τις χιλιάδες των εργαζομένων τους, οι μισοί εκ των οποίων δικηγόροι, που μέχρι πρότινος κυνηγούσαν μύγες, κουβαλώντας παράβολα, αλλά τελικά βρήκαν το κάλεσμά τους… να βοηθούν τους ταλαίπωρους πρόσφυγες (με το αζημίωτο).
Μιλάμε για πάρτυ εκατομμυρίων, που όποιος πρόλαβε έφαγε με δυο μασέλες.
Μόνο που όπως κάθε πάρτυ, έτσι κι αυτό κάποτε τελείωσε, με τους καλεσμένους να κουράζονται και να αφήνουν πίσω τους σκουπίδια.
Τα οποία θα πρέπει να μαζέψουν τώρα οι ντόπιοι… μόνοι τους, αφού ο Μουζάλς και η Σάραντον τους παράτησαν σύξυλους.
Ευτυχώς όμως που υπάρχει ο Κουμουτσάκος με τα σχέδιά του.
Ένα από τα οποία ήταν και η πιστοποίηση των ΜΚΟ που λέγαμε.
Και τα 2/3 των οποίων έγραψαν στα τέτοια τους τις κυβερνητικές απαιτήσεις, και ούτε καν μπήκαν στον κόπο να κάνουν αίτηση για να «νομιμοποιηθούν».
Εξάλλου ποιος θα τους πειράξει; Εδώ το κράτος δεν ξέρει καν πόσες είναι και ποιοι τις αποτελούν, ή ποιοι τις χρηματοδοτούν.
Θα τους κάνει ντα αν δεν δηλωθούν; Εδώ γελάμε.
Οπότε: Οργανώνετε εξεγέρσεις εσείς; Απαντάμε με τροπολογίες εμείς…
Και τζερτζελές να γίνεται.
Εν τω μεταξύ, αυτό που έγινε χθες ήταν απλά το προεόρτιο.
Δεν χρειάζεται ούτε ιδιαίτερο μυαλό, ούτε καν κληρονομικό χάρισμα για να προβλέψουμε ότι οι εξεγέρσεις θα κλιμακωθούν. Παντού. Ακόμη και στην ενδοχώρα.
Είναι θέμα χρόνου.
Και τότε δεν θα φτάνουν οι διμοιρίες των ΜΑΤ οι οποίες θα είναι απασχολημένες αλλού.
Και τι μας λένε οι αρμόδιοι; Υπομονή… υπάρχει σχέδιο. Δεν βλέπετε που παραγγείλαμε πλωτά φράγματα;
Όσο για την συριζέικη αντιπολίτευση,  αυτή έχει ξεσαλώσει.
«Είδατε που σας τα λέγαμε»;  Κατηγορώντας την κυβέρνηση ακόμη και για … καταστολή!
Με έναν μεγαλόσχημο συριζαίο να λέει σε πάνελ πρωί πρωί ότι ο μόνος τρόπος αντιμετώπισης των ροών είναι να … σταματήσει η φτώχια και να πάψουν οι πόλεμοι στον πλανήτη! Σαν διαγωνιζόμενος σε καλλιστεία ένα πράγμα.
Για τέτοιους πολιτικούς εγκέφαλους μιλάμε.
Τα χειρότερα έπονται.

Strange Attractor

ΥΓ- Θα βάλει χέρι στις ΜΚΟ λέει η κυβέρνηση, ο υπουργός Άμυνας της οποίας είχε δηλώσει πρόσφατα πως δεν του επιτρέπουν οι ΜΚΟ να μπει σε στρατόπεδα που αυτές ελέγχουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου