17.5.20

Τον πρόδωσαν οι σέλφις…


Ήθελε να κάνει τουρισμό, αλλά διάλεξε λάθος εποχή. Και λάθος μέρος.
Η Χαβάη δεν αστειεύεται με τον κορονοϊό. Κι αυτό συνειδητοποίησε ένας 23χρονος από τη Νέα Υόρκη που προσπάθησε να ξεγελάσει τις αρχές.





Έτσι, ο Tarique Peters, αγνόησε την 14ημερη καραντίνα που ισχύει για όλους όσοι επισκέπτονται την Χαβάη, και… συνελήφθη…


Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Οάχου, ο  Peters έφτασε στη Χαβάη τη Δευτέρα αλλά αφού συμφώνησε και υπέγραψε υπεύθυνη δήλωση για εκούσια, πλην όμως  υποχρεωτική, 14ημερη καραντίνα, αυτός μόλις έφτασε στο ξενοδοχείο του, άρχισε το σουλάτσο και τις βόλτες.
Μάλιστα, όπως αποδείχθηκε έκανε πολλές διαδρομές με λεωφορεία και ταξί, θέλοντας να γνωρίσει τον τόπο.
Δυστυχώς για εκείνον κάποιοι είδαν τις σέλφις που ανέβαζε στα σόσιαλ μίντια, την μια να κάνει βουτιές, την άλλη ηλιοθεραπεία και την παράλλη σέρφινγκ, οπότε και ειδοποίησαν τις αρχές.
Όπως κατέθεσαν οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου στο οποίο «έμενε» ο βολτάκιας, τον έβλεπαν να βγαίνει κάθε τρεις και λίγο.
Ο Κυβερνήτης της Χαβάης David Ige, από τον περασμένο Μάρτιο, έχει «διατάξει» την 14ημερη καραντίνα για όσους επισκέπτονται τα νησιά της Πολιτείας, ακόμη κι αν πηγαίνουν από το ένα νησί στο άλλο.
Ο έλεγχος και η εφαρμογή του μέτρου είναι ενδελεχής, και όπως δήλωσε η γενική εισαγγελέας της Χαβάης Clare Connors «ευχαριστούμε το κοινό που μας βοηθάει εντοπίζοντας παραβιάσεις των μέτρων και αναφέροντας τις στις αρχές». 
Εν τω μεταξύ και στη Νέα Υόρκη τα πράγματα έχουν σφίξει.
Ενδεικτικό το περιστατικό που έλαβε χώρα στο σταθμό μετρό του Barclays Center, όπου αστυνομικοί μοίραζαν μάσκες στους εποχούμενους.
Όταν πρόσφεραν μία στην 22χρονη Kaleemah Rozier που συνόδευε το μικρό παιδί της, αυτή αρνήθηκε, αγρίεψε, και μάλιστα απείλησε να τους … φτύσει.
Οι αστυνομικοί την συνόδευσαν εκτός σταθμού, απαγορεύοντας την επιβίβαση σε τρένο χωρίς μάσκα, αλλά λίγο μετά η 22χρονη επανήλθε, μέσω μιας άλλης εισόδου.
Οι αστυνομικοί την πλησίασαν για να την απομακρύνουν εκ νέου, όμως αυτή άρχισε να φωνάζει και χτύπησε με μανία το χέρι ενός εξ αυτών.
Τότε είναι που τρεις αστυνομικοί την βούτηξαν και την ξάπλωσαν στο έδαφος, συλλαμβάνοντας την, με διάφορους περαστικούς να παίρνουν το μέρος της, διαμαρτυρόμενοι για την «αστυνομική βία».
Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι η ίδια με τη συμπεριφορά της φταίει για το περιστατικό, ενώ της ασκήθηκε δίωξη και για αντίσταση κατά της αρχής.
Μήπως η εν λόγω περίπτωση σας θυμίζει μια ανάλογη με μια Θεσσαλονικιά «πσαικαζμένη» παρουσιάστρια, που που τη χάνεις που τη βρίσκεις όλο σε περιστατικά με αστυνομικούς μπλέκεται κυνηγώντας το δίκιο της… να κυκλοφορεί ελεύθερα εν μέσω γενικής καραντίνας;

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου