17.5.20

Ναύτες θετικοί στον ιό για δεύτερη φορά…


Όπως αναφέρει το ΑΡ, πέντε ναύτες του αμερικανικού αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, που είναι ελλιμενισμένο στο Γκουάμ εδώ και καιρό λόγω κρουσμάτων COVID-19, βρέθηκαν ξανά θετικοί σε τεστ που τους έγινε. 





Μια μυστηριώδης περίπτωση που προβληματίζει τους ειδικούς, και υπογραμμίζει την «περίεργη» συμπεριφορά του συγκεκριμένου ιού…


Προκαλώντας επίσης έντονο προβληματισμό στις στρατιωτικές αρχές, που πασχίζουν να βρουν τρόπους περιορισμού της μετάδοσης του ιού στο στράτευμα, αλλά και επανένταξης όσων έχουν προσβληθεί, στις μονάδες τους, και πιο ειδικά στα σκάφη του πολεμικού ναυτικού.
Και οι πέντε είχαν βρεθεί θετικοί, και τέθηκαν σε 14ημερη απομόνωση-καραντίνα.
Στη συνέχεια, και βάσει των ισχυουσών διαδικασιών, χρειάστηκε να βρεθούν δυο φορές αρνητικοί προκειμένου να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους. Τα εν λόγω τεστ έπρεπε να απέχουν δυο μέρες μεταξύ τους.
Το συγκεκριμένο αεροπλανοφόρο βρίσκεται σε λιμάνι του Γκουάμ από τα μέσα του περασμένου Μαρτίου, με περισσότερα από 4.000 μέλη του πληρώματός του (4.800 συνολικά) να βρίσκονται εκτός πλοίου σε καραντίνα, και απομόνωση.
Πριν από μερικές μέρες οι ναύτες άρχισαν να επιστρέφουν συντονισμένα και κατά ομάδες  στο σκάφος, το οποίο ήταν πλέον έτοιμο να σαλπάρει.
Δυστυχώς όμως, οι πέντε που είχαν προσβληθεί από τον ιό, και είχαν αναρρώσει, παρουσίασαν νέα συμπτώματα, παρόμοια με εκείνα της γρίπης, τα οποία ανέφεραν στην ιατρική ομάδα του πλοίου, με αποτέλεσμα να τους ξαναγίνουν εξετάσεις κατά τις οποίες βρέθηκαν και πάλι θετικοί στον COVID-19.
Οι πέντε άτυχοι ναύτες τέθηκαν σε καραντίνα εκ νέου, ενώ σε απομόνωση μπήκαν επίσης και όσα άλλα μέλη του πληρώματος ήρθαν σε επαφή μαζί τους.
Το πότε θα σαλπάρει το σημαντικό αυτό για το αμερικανικό ναυτικό σκάφος είναι άγνωστο.

S.A.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου