19.5.20

Μεταχειρισμένα παπούτσια από… χρυσάφι!


Όποιος δεν έχει 2 ευρώ ούτε για καφέ… όποιος περιμένει το επίδομα των 500 ευρώ για να βγάλει το μήνα, ας μη διαβάσει παρακάτω.
Διότι αν το κάνει θα συγχυστεί.




Τι έγινε;
Κάποιος (άγνωστος) μερακλής μόλις έδωσε $560.000 για να αποκτήσει ένα ζευγάρι μεταχειρισμένων αθλητικών παπουτσιών…



Όχι βέβαια ένα  όποιο όποιο ζευγάρι, αλλά εκείνο που φορούσε κάποτε ο θρύλος του ΝΒΑ Michael Jordan στα παρκέ.
Σε δημοπρασία που διοργάνωσε ο οίκος Sotheby's την περασμένη Κυριακή, ένα ζευγάρι sneakers του 1985 βγήκε στο σφυρί, με αρχική τιμή τα $150.000.
Τα παπούτσια αυτά, που ονομάστηκαν Air Jordan, κατασκευάστηκαν την άνοιξη του 1985, και τα φόρεσε ο Jordan στις αρχές της καριέρας του, καθιστώντας τα ιδιαίτερα δημοφιλή.
Μάλιστα έχουν και μια ιδιαιτερότητα αφού είναι διαφορετικά νούμερα. Το αριστερό είναι Νο13 και το δεξί Νο13.5.
Ήταν ειδικά φτιαγμένα για τον άσσο του ΝΒΑ, και όπως λέει ο συλλέκτης Jordan Geller που τα έβγαλε στο σφυρί ίσως πρόκειται για τα πιο εμβληματικά αθλητικά παπούτσια όλων των εποχών.
«Είναι τόσο αναγνωρίσιμα, που σου προκαλούν έντονη νοσταλγία, κάτι που τα καθιστά ιδιαίτερα πολύτιμα»… εξ ου και η τελική τιμή στην οποία πουλήθηκαν, και η οποία έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ για αθλητικά παπούτσια που το είχε ένα ζευγάρι Nike «Moon Shoe» του 1972 ($437.000)!
Τα συγκεκριμένα παπούτσια είναι εκείνα που φορούσε ο παίκτης πριν σπάσει το πόδι του και απόσχει για 64 παιχνίδια.
Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby's στη δημοπρασία συμμετείχαν 10 επίδοξοι αγοραστές, οι οποίοι ξεσάλωσαν στο τελευταίο 20λεπτο, διάστημα  κατά το οποίο η τιμή τους ανέβηκε κατά $300.000.
Για τον «πυρετό» αυτό έπαιξε μάλλον ρόλο και η προβολή του τελευταίου επεισοδίου του ντοκιμαντέρ Ο Τελευταίος Χορός, που συνέπεσε με την δημοπρασία.

Strange Attractor

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου