10.10.12

600 δις, να τα τυλίξω ή θα τα φάτε εδώ

Το Άλφα του Κενταύρου

Ώρες ώρες κατανοώ γιατί υπήρξε Πρωθυπουργός της χώρας ο λυγερόκορμος ποδηλάτης. Ακόμα ακόμα κατανοώ πως ο επαναστάτης της τρίγωνης τυρόπιτας έγινε αξιωματική αντιπολίτευση. Σε μια χώρα που βγαίνουν κάποιοι και λένε ότι έχουν καβάντζα 600 δις δολάρια και υπάρχει έστω και ένας άνθρωπος που τους πιστεύει μην εκπλήσσεστε για τίποτα!

Εδώ και μερικές εβδομάδες παρουσιάστηκε μια υποτιθέμενα πάμπλουτη οργάνωση με το όνομα END (End National Debt) η οποία είχε συγκεντρώσει 600 δις δολάρια για την αποπληρωμή του χρέους με μόνο όρο… να αναλάβει πρακτικά τη διοίκηση της χώρας. Τι Αμερικάνικα ομόλογα 2,8 τρις δολαρίων ακούσαμε, τι μετοχές της τράπεζας της Ανατολής (το άλλο γνωστό παραμύθι), τι τράπεζες και προξενεία μπλέχτηκαν δε λέγεται.

Το όλο παραμύθι φέρονται να έχουνε στήσει ένας γιατρός ονόματι Μανώλης Λαμπράκης και κάποιος κύριος Αρτέμης Σώρρας. Οι κύριοι αυτοί, σε επίσημη συνέντευξη τύπου στις 30 Σεπτεμβρίου, λίγο – πολύ, μας είπαν ότι το μπαγιόκο είναι ήδη κατατεθειμένο σε τράπεζες του Καναδά. Η Bank of Montreal ήδη κινείται προς μηνύσεις!

Ο υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με το ΠΑΣΟΚ, καθηγητής κος Θεόδωρος Καρυώτης, ενεπλάκη με την οργάνωση, τον είχανε ορίσει μάλιστα και αντιπρόεδρο, αλλά όταν αντιλήφθηκε το φαιδρό της υπόθεσης, αργά όπως παραδέχεται ο ίδιος, αποχώρησε. Μάλιστα, είναι αυτός ο οποίος παρουσίασε τα περίφημα ομόλογα σε Αμερικανούς Αξιωματούχους οι οποίοι και διαβεβαίωσαν την πλαστότητα των εν λόγω εγγράφων. Όπως λέει ο ίδιος στο τέλος ανακοίνωσής του για το θέμα, η υπόθεση θυμίζει το «νερό του Καματερού».

Αλλά η πλάκα δεν τελειώνει εδώ. Εκτός του ότι ο πρόεδρος της επιτροπής Αποδήμου Ελληνισμού της Βουλής και βουλευτής της ΝΔ, κος Άδωνις Γεωργιάδης, ετοιμάζεται να προσφύγει στη δικαιοσύνη και να ζητήσει εισαγγελική παρέμβαση, καθώς το εν λόγω θέμα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις και έχει ενοχλήσει πολλές οργανώσεις του Απόδημου Ελληνισμού (ο Ελληνο-αμερικανός μεγιστάνας Τζον Κατσιματίδης μιλάει ξεκάθαρα για απάτη), μαθαίνουμε πως οι ιδρυτές της εταιρίας είναι τελικά μεγάλες μορφές. Γιατί? Πολύ απλά, γιατί διατείνονται πως τα λεφτά τα βρήκαν επειδή πούλησαν στην Αμερικανική κυβέρνηση διαστημική τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων!

Και υπάρχουν άνθρωποι που πίνουν νερό στο όνομα αυτών των ανθρώπων. Τελικά είμαστε τόσο απογοητευμένοι ή τόσο άξιοι της μοίρας μας ως λαός?

Δαίδαλος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου