10.10.12

Η ΦΑΓΕ του πρώην πεθερού Καμμένου... μετανάστης

Τις δραστηριότητές της μεταφέρει στο πιο συμφέρον... φορολογικά Λουξεμβούργο η εταιρεία γαλακτοκομικών του πρώην πεθερού του Πάνου Καμμένου. Η νεοσυσταθείσα FAGE International SA θα αποτελεί από εδώ και μπρος τη μητρική εταιρεία, η οποία θα ελέγχει την, μέχρι τώρα μητρική, ελληνική ΦΑΓΕ Dairy Industry και την επίσης νεοσυσταθείσα θυγατρική FAGE Luxembourg S.a.r.l. με έδρα το Λουξεμβούργο. Οι δύο θυγατρικές θα είναι υπεύθυνες για τις δραστηριότητες του ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό αντίστοιχα.





O διευθύνων σύμβουλος της ΦΑΓΕ, κος Αθανάσιος Φιλίππου δήλωσε:
"Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την ολοκλήρωση της αναδιάρθρωσης η οποία βασίζεται στην ελληνική μας κληρονομιά ενώ μας βοηθά να ανταγωνιστούμε ακόμα πιο αποτελεσματικά στην παγκόσμια αγορά. Η παγκόσμια ζήτηση για τα προϊόντα μας συνεχίζει να αυξάνεται και είμαστε έτοιμοι να επωφεληθούμε από τις εξελίξεις στην αγορά στην Ευρώπη, στη Βόρεια Αμερική και όπου αλλού μπορεί να προκύψει."
Ο κος Καμμένος δεν μπορεί να πείσει ούτε καν τον πρώην πεθερό του να μείνει στην Ελλάδα? Και είναι σημαντικά αρνητική αυτή η κίνηση, γιατί, ναι μεν η παραγωγή μένει εδώ (για πόσο ακόμη?), αλλά ποιος μας εγγυάται ότι δε θα αρχίσουν τις πρακτικές του transfer pricing? Είναι αξιοσημείωτη η διεθνής παρουσία της ΦΑΓΕ έναντι των άλλων ελληνικών εταιριών, αλλά εάν δεν επωφελείται ο Έλληνας από αυτό, πέρα ίσως από το branding του ελληνικού γιαουρτιού, τότε γιατί να ασχολούμαστε.

Θα πρέπει ο καταναλωτής να παρακολουθεί πάντα από κοντά τις εταιρίες και τα προϊόντα που καταναλώνει: που παράγονται, από τι υλικά και που φορολογούνται. Τότε μόνο θα ξέρει ότι τα χρήματά του μένουν Ελλάδα.

Δαίδαλος

2 σχόλια:

  1. Όλα καλά όλα άνθυρά.... Πρέπει να απολογηθεί ο Καμμένος για τις πράξεις του ΠΡΩΗΝ πεθερού του?..... Ρίξε όσο λάσπη μπορείς κάτι θα μείνει έλεγε ο Γκαίμπελς κι εμείς το κάνουμε πράξη.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μα ο Καμμένος θα μας έφερνε τσέκι 100 δις από τον Πούτιν! Δεν μπορεί να πείσει τον πεθερό του να μείνει? Αλλά μάλλον το είδε πιο συμφέρον για τα παιδιά του ε?

      Διαγραφή