10.10.12

Σε τι κόσμο θες να ζήσουν τα παιδιά σου; Σκέψου!


Τα 2 τελευταία χρόνια μας ενόχλησαν οι εικόνες από διάφορα περιοδικά με τα αρχαία μας. Προφανώς, γι'αυτό τις αναπαρήγαγαν κάποιοι "έξυπνοι" χθες, φορώντας στολές ναζί στο κέντρο της Αθήνας, το έκαναν για να αποδείξουν ότι εμείς όντως είμαστε ανώτερος λαός και με "επίπεδο".


Ναι, αυτό το ίδιο το κέντρο που το 2008 με αφορμή ενός ατυχούς περιστατικού, κάηκε με την συνηγορία πολλών και την ένοχη σιωπή άλλων τόσων, το οποίο κλείνει για κάθε πορεία, κάθε διαμαρτυρομένου, ανεξαρτήτως αριθμού ατόμων σε αυτή.

Κι όσο τα μαγαζιά κλείνουν κι οι επιχειρήσεις ασφυκτιούν, ας βαθύνουμε την ύφεση κι άλλο, κι ας συνεχίσουμε όλοι να κάνουμε 'αντίσταση' κατά των 'μεγάλων' και του 'συστήματος', κλείνοντας στην ουσία τα μικρά μαγαζιά και βγάζοντας τα μάτια μας, μια που στο κέντρο της Αθήνας, 8 στα 10 τα έχουν άνθρωποι που προσπαθούν να τα βγάλουν απλώς πέρα, ενώ έτσι κι αλλιώς, οι μεγάλες επιχειρήσεις μπορούν να μεταφερθούν ανά πάσα ώρα και στιγμή στο εξωτερικό.

Αλήθεια, πόσο ρηξικέλευθο θα ήταν να γινόταν για μια φορά 'αντίσταση' σε ένα εμπορικό κέντρο μέσα; Και δε μιλάω για κουκούλες και ματ, αλλά για μια καθιστική διαμαρτυρία, έστω συμβολικά για 5 λεπτά.

Κι όχι προφανώς, δεν είμαι υπέρ του να γίνονται διαμαρτυρίες τέτοιου τύπου, έτσι κι αλλιώς, αφού πιστεύω ότι η αλλαγή είναι βαθιά μέσα μας και ξεκινά από τη νοοτροπία και την παιδεία μας, αλλά είπα να το αναφέρω αυτό το ενδεχόμενο, έτσι για να δείξω το αυτονόητο.

Δώστε τέρμα σε αυτή τη μιζέρια. Ένας διάλογος χρειάζεται αυτή τη στιγμή. Και μια μόνο σκέψη.

Σε τι κόσμο θες να ζήσουν τα παιδιά σου;

Αν ήσουν ικανοποιημένος από την νεο-Ελλάδα ως τώρα, συνέχισε. Αν όχι, σκέψου. Μην αντιδράς. Προκάλεσε τα ίδια σου τα πιστεύω, έλεγξε τα και σκέψου.

Υψηλάντης Τζούρος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου