7.10.12

Ιπτάμενοι δίσκοι made in USA?




Τελικά, οι ιπτάμενοι δίσκοι μπορεί όντως να είναι αληθινοί...


Όχι όμως κάποιας εξωγήινης προέλευσης, αλλά  κατασκευάσματα του αμερικανικού στρατού!
Για πρώτη φορά, το αμερικανικό Εθνικό Αρχειοφυλακείο δημοσιεύει τα άκρως απόρρητα σχεδιαγράμματα ιπτάμενων αντικειμένων, σε  σχήμα δίσκου, τα οποία σχεδίαζε η αμερικανική αεροπορία στη διάρκεια της δεκαετίας του 1950.
Το όλο σχέδιο είχε την κωδική ονομασία Project 1794, και είχε ως στόχο την κατασκευή ενός πρωτοτύπου ιπτάμενου δίσκου, κόστους $3.1 εκατ. που θα είχε τη δυνατότητα να πραγματοποιεί πτήσεις με ταχύτητες μεγαλύτερες του Mach 4, και σε ύψος 30-40 χιλιόμετρα πάνω από την επιφάνεια, ενώ η ακτίνα δράσης του θα έφτανε τα 1.000 ναυτικά μίλια!
Πρόκειται λοιπόν για έναν πραγματικό ιπτάμενο δίσκο, που θα απογειώνονταν και προσγειώνονταν κάθετα, και που θα ανέπτυσσε ταχύτητες 3.500 χλμ/ω.
Με βάση όμως τα έγγραφα που βγήκαν στη δημοσιότητα, τα παραπάνω όνειρα του αμερικανικού στρατού αποδείχθηκαν απατηλά, και έτσι το όλο εγχείρημα εγκαταλείφτηκε το 1960.
Περιέργως, όπως συμφωνούν οι περισσότεροι, τα σχέδια των ιπτάμενων αυτών δίσκων του στρατού των ΗΠΑ, μοιάζουν πολύ με τους ιπτάμενους δίσκους που απεικονίζονταν στον τύπο, στις ταινίες, και γενικά στην επιστημονική φαντασία των ΗΠΑ την περίοδο 1956-1967!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου